BVB

BET-FI, singurul indice în scădere

08 nov. 2018 Piaţa de Capital
Mihai Gongoroi
BET-FI, singurul indice în scădere

 Rulaj de 57,13 milioane de lei 

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 57,13 milioane de lei, peste valoarea medie a acestui an, de circa 41,54 de milioane de lei, în contextul în care indicele BET-FI a consemnat o depreciere de 1,34%, după ce, în şedinţa anterioară, a cunoscut un salt al cotaţiei de 3,86%.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, a detaliat comportamentul de ieri a pieţei: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucuresti au evoluat, în general, pozitiv, în ton cu principalele burse europene şi cele nord-americane care au crescut, în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 0,62%, faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1,34% pentru BET-FI şi +1,09% pentru BET-NG. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 12,26 milioane de euro, peste media zilnică de 11,53 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile IAR Brasov (IARV) cu + 9,72%, pe fondul tranzacţionării unui volum mult peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Digi Communications NV (DIGI) a avut cea mai bună evoluţie, +2,02%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat puţin peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH), de - 4,76%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Bursa de Valori Bucureşti (BVB), -3,35%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au însumat trans­feruri de 18,17 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,37 de lei/acţiune, în creştere cu 0,42%. 

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 13,58 de lei, în apreciere cu 1,65%, rulajul consemnat cu acţiunile instituţiei bancare fiind de 8,77 milioane de lei. 

Acţiunile Electrica (EL) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri la preţul unitar de 10,8 de lei, cu 0,19% pes­te referinţă, în contextul unei valori transferate de 5,41 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Sphera Franchise Group (SFG), care au încheiat şedinţa bursieră la preţul de 23 de lei/acţiune, în depreciere cu 2,13%, pe fondul unui rulaj de 4,93 milioane de lei. 

Prin piaţa "deal" au fost încheiate două tranzacţii.

Una dintre acestea, a fost derulată cu titlurile BRD, pentru suma de 2,7 milioa­ne de lei, la preţul unitar fiind de 13,5 lei/unitate, cu 1,05% peste referinţă.

Un alt transfer "deal", în valoare de 0,48 milioane de lei, a fost realizat cu titlurile EL, la preţul unitar de 10,7 lei, cu 0,74% sub referinţă.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o creştere de 0,64%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,21%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,37%.    

Topul celor mai mari creşteri 

     1. "IAR Braşov" (IARV): +9,72%

     2. "Condmag" (COMI): +8,82%

     3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +7,08%

     4. "Ropharma" (RPH): +5,97%

     5. "Artrom" (ART): +5,56%

   Topul celor mai mari scăderi

     1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -4,76%

     2. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -3,35%

     3. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): -2,76%

     4. "Sphera Franchise" (SFG): -2,13%

     5. "SIF Transilvania" (SIF3): -1,47%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în scădere
23 aug. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Lichiditate de 1,11 milioane la euro pe BVB
23 aug. M.I.


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
23 aug. I.I.


BVBLichiditate de numai 4,65 milioane de euro
23 aug. ANDREI IACOMI


ALEXANDRU ELIAN, BLUE ROCK FINANCIAL SERVICES"Nu cred că BVB va avea succes ca bursă independentă"19
23 aug. A consemnat ANDREI IACOMI


BLOOMBERG:"BVB a surclasat majoritatea pieţelor din lume, în ultimele şase luni"9
22 aug. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au închis în scădere
22 aug. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Lichiditate de 1,99 milioane la euro pe BVB
22 aug. M.A.I.


BOGDAN BADEA, CEO HIDROELECTRICA:"Listarea Hidroelectrica ar putea să se întample în septembrie 2020"2
22 aug. Mihai Gongoroi


Indicii BVB au deschis în teritoriul pozitiv
22 aug. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.