BVB

BET îşi continuă avansul, dar lichiditatea revine sub media anuală

20 sep. 2019 Piaţa de Capital
Mihai Gongoroi
BET îşi continuă avansul, dar lichiditatea revine sub media anuală

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi-au extins evoluţia pozitivă din această săptămână în penultima şedinţă de tranzacţionare, în care BET a urcat cu 0,49% la 9.358,82 de puncte, un nou maximum, iar toate celelalte opt coşuri de acţiuni au marcat creşteri la nivelul cotaţiilor.

După ce volumele tranzacţionate au crescut considerabil în şedinţa precedentă, rulajul de ieri a revenit sub media zilnică din acest an, de circa 40,95 milioane de lei. Practic, valoarea totală tranzacţionată ieri s-a cifrat la 29,3 milioane de lei, din care 27,21 milioane de lei reprezintă valoarea tranzacţiilor din piaţa principală a BVB, ce a fost susţinută de două tranzacţii "deal" cu titlurile Banca Transilvania (TLV), în valoare de 5,57 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Toţi indicii au crescut astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între +0,49% pentru BET şi +0,86% în cazul BET-BK. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,1 milioane euro, cel mai mare aport venind din partea transferurilor cu acţiuni TLV, care a beneficiat şi de două "deal"-uri în valoare totală de 5,5 milioane de lei. Din cadrul indicelui BET, şase companii au avut creşteri de peste un procent. Cel mai mult au avansat acţiunile Romgaz (SNG), cu o creştere de 1,72%, urmate de titlurile Transelectrica (TEL), cu un plus de 1,45%. La polul opus, trei companii au înregistrat scăderi, cea mai mare fiind cea a acţiunilor Fondul Proprietatea (FP), de 0,44%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de numai 4,65 milioane de lei, ultima cotaţie a acţiunii fiind de 2,39 lei/unitate, în creştere cu 0,63%. Emitentul a demarat ieri un nou program de răscumpărare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile SNG, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 35,4 lei, valoarea schimburilor cu acţiunile producătorului de gaze însumând 2,99 milioane de lei.

Acţiunile FP au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 1,14 lei, pe fondul unei valori transferate de 1,81 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile SIF Oltenia (SIF5), care au surprins cu un rulaj de 1,73 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,19 lei/titlu, pe fondul unui avans de 0,46%.

Acţiunile BRD se află pe al cincilea loc în acest clasament, cu transferuri în valoare de 1,7 milioane de lei, cotaţia încheind ziua la preţul unitar de 13,86 de lei, după o creştere de 1,17%.

Cele două transferuri negociate cu TLV au fost încheiate la preţul unitar de 2,385 lei, cu 0,42% peste referinţa din piaţa "regular". O altă tranzacţie "deal" a fost realizată cu acţiunile OMV Petrom (SNP), la preţul de 0,414 lei/titlu, pentru suma de 0,62 milioane de lei.

Indicele compozit BETPlus, ce include cei mai tranzacţionaţi 40 de emitenţi ai bursei noastre, s-a apreciat cu 0,51%, în timp ce indicele BET-NG, al sectorului energetic şi utilităţilor, a marcat o creştere de 0,76%. BET-XT, indicele celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa locală, a crescut cu 0,64%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Patria Bank" (PBK): +7,54 %

2. "Construcţii Napoca" (NAPO): +5,88%

3. "Compa" (CMP): +5,38 %

4. "Turbomecanica" (TBM): +3,56%

5. "SIF Muntenia" (SIF4): +3,33%

--------------------------------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -3,09%

2. "Oil Terminal" (OIL): -2,5%

3. "Artego" (ARTE): -2,1%

4. "Prodplast" (PPL): -0,75%

5. "IAR Braşov" (IARV): -0,66%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
05 iun. S.B.


ÎNCEPÂND DE ASTĂZIObligaţiunile Norofert se tranzacţionează la BVB
05 iun. A.I.


BVBBET urcă peste nivelul de 9.000 de puncte
05 iun. A.I.


LAURIAN LUNGU, CPAG:"Aducerea deficitului sub 3% va dura minimum doi-trei ani şi va necesita creşteri de taxe"11
05 iun. MIHAI GONGOROI


Directoratul lui Moldovan revocă decizia directoratului anterior, prin care a fost suspendat contractul de mandat al lui Frăţilă1
04 iun. M.G.


Dan Steel Group a intrat în insolvenţă, ieri
04 iun. A.I.


Instanţa respinge cererea de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea deciziilor AGA, prezidată de Ciurezu6
04 iun. A.I.


LA MIJLOCUL SEDINŢEI:Lichiditate de 4,20 milioane de euro pe BVB
04 iun. G.U.


LA TREI LUNI DE LA LISTAREA COMPANIEI Obligaţiunile Norofert intră la tranzacţionare la BVB, începând de mâine2
04 iun. A.I.


Euro s-a depreciat la 4,8387
04 iun. A.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.