BVB

Creşteri pe linie pentru indici

04 iun. Piaţa de Capital
I.A.
Creşteri pe linie pentru indici

Rulaj de 63,5 milioane de lei, apropiat de cel din şedinţa anterioară  

Declin de 3,16% pentru acţiunile BNET, la debutul în Piaţa Reglementată

Toţi indicii Bursei de Valori s-au apreciat, în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii, într-o atmosferă de creşteri în pieţele de acţiuni internaţionale, pe fondul optimisimului din rândul investitorilor privind revenirea economiei după criza de Covid-19, potrivit Reuters.

Rulajul s-a ridicat la 63,46 milioane de lei, puţin sub cel din şedinţa anterioară, în condiţiile în care, prin piaţa "deal", nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Radu Dăscălescu, cercetător-economist în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, asemănătoare cu cea înregistrată în principalele burse europene.

Indicele BET a câştigat 1,9% faţă de şedinţa anterioară, în timp indicele BET-FI a crescut cu 0,3%, iar pentru BET-NG avansul a fost de 0,56%.Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de 13,11 milioane de euro, depăşind uşor media zilnică de 11,18 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile VES Sighişoara (VESY), +14,75%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), +5,65%, pe fondul tranzacţionării unui volum uşor peste media zilnică a ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Dafora (DAFR), cu -5,13%, având un volum sub media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, nicio companie nu a prezentat variaţie negativă la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare de astăzi (n.r. ieri)".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,23 lei/unitate, în creştere cu 5,44%, pe fondul unui rulaj de 19,98 milioane de lei.

Valoarea transferurilor cu titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-a ridicat la 9,62 milioane de lei, în condiţiile în care preţul acţiunii FP a stagnat, la 1,235 lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) s-au apreciat cu 1,44%, la 31,65 lei, pe fondul unui rulaj de 5,04 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Erste Group Bank (EBS), care au antrenat o lichiditate 3,69 milioane de lei, ultima cotaţie a instituţiei de credit austriece fiind de 107,25 lei, în creştere cu 3,62% faţă de cea din şedinţa anterioară, evoluţie în ton cu cea a titlurilor băncii la bursa de la Viena.

La debutul în Piaţa Reglementată a BVB după cinci ani petrecuţi pe AeRO, acţiunile Bittnet Systems (BNET) au scăzut cu 3,16%, la 1,38 lei, pe fondul unui rulaj de 1,39 milioane de lei.

Indicele compozit BET Plus s-a apreciat cu 1,88%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a urcat cu 1,31%.

Indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 1,63%.

Topul celor mai mari creşteri  

1. "Ves Sighişoara" (VESY): +14,75%

2. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): +13,16%

3. "Condmag" (COMI): +5,88%

4. "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD): +5,65%

5. "Banca Transilvania" (TLV): +5,44%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Dafora" (DARF): -5,13%

2. "Bittnet Systems" (BNET): -3,16%

3. "Cemacon" (CEON): -2,46%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -1,44%

5. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -1,22%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
16 iul. A.B


Lucică Vizitiu a renunţat la calitatea de membru provizoriu cooptat în board-ul SIF51
16 iul. A.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 1,82 milioane de euro pe BVB
16 iul. A.P.


ASF i-a amendat pe Tudor Ciurezu şi alţi trei administratori ai SIF5 cu câte 60.000 lei 13
16 iul. A.I.


Indicii BVB au deschis în creştere
16 iul. S.B.


BVBRulaj de aproape 60 milioane lei, peste cel din şedinţa anterioară
16 iul. A.I.


Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor AGA SIF5 prezidată de Ciurezu7
16 iul. A.I.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
15 iul. S.B.


CURTEA DE APEL CRAIOVA Executarea hotărârilor AGA SIF Oltenia din 28 aprilie prezidată de Ciurezu, suspendată24
15 iul. A.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEILichiditate de 5,36 milioane de euro pe BVB
15 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.