BVB

Marcel Murgoci, "Estinvest": Acţiunile bancare - capul de afiş al şedinţei de tranzacţionare"

12 ian. Piaţa de Capital
ANDREI IACOMI
Marcel Murgoci, "Estinvest": Acţiunile bancare - capul de afiş al şedinţei de tranzacţionare"

Cotaţia Fondul Proprietatea urcă cu 2,24%, la preţul de 0,912 lei/unitate 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi-a continuat creşterea din acest an, toate coşurile de acţiuni încheind şedinţa de tranzacţionare în teritoriul pozitiv. Cea mai mică apreciere a fost consemnată de indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP).

Rulajul înregistrat a fost de 53,55 milioane de lei, în apropierea celui din şedinţa anterioară, de 53,8 milioane de lei.

Domnul Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest", a caracterizat evoluţia de ieri a şedinţei de tranzacţionare: "Astăzi (n.r. ieri) am asistat la o piaţă în creştere, atât din punctul de vedere al volumelor de tranzacţionare, de circa 11 milioane de euro, peste media curentă a acestui an, de aproximativ 8 milioane de euro, cât şi a indicilor bursieri.

BET a urcat cu 1,66%, BET-FI cu 0,82%, iar BET-NG cu 1,52%, marcând, astfel, aprecieri considerabile faţă de şedinţa anterioară".

Din punctul de vedere al rulajului, capul de afiş al zilei a fost ţinut de acţiunile bancare, respectiv "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) şi "Banca Transilvania" (TLV), care au înregistrat, totodată, creşteri importante de preţ, a punctat domnul Murgoci, adăugând: "De asemenea, a ieşit în evidenţă aprecierea avută de FP, de peste două procente, ca urmare a anunţului făcut de emitent cu privire la oferta de răscumpărare de acţiuni la preţul de 0,935 lei/unitate.

Practic, am avut parte de o şedinţă care consolidează creşterile de până în acest moment din 2018".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 13,5 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,56 lei/titlu, în creştere cu 1,66%.

Acţiunile TLV au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,23 lei/titlu, în urma unui rulaj de 8,33 milioane de lei, în urcare cu 1,83%.

Tot ieri, au fost schimbate titluri FP de 5,12 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,912 lei/unitate, în apreciere cu 2,24%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 4,46 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 11,64 lei/unitate, în creştere cu 0,52%.

Pe piaţa "deal" au avut loc două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 11,2 milioane de lei, a fost realizată cu acţiuni TLV, la preţul unitar de 2,24 de lei, în urcare cu 2,28%.

A mai fost realizat un transfer "deal" cu titluri BRD, în valoare de 1,35 milioane de lei, la preţul de 13,5 lei/unitate, în apreciere cu 1,66%.

Indicele BET-Plus, al celor mai lichide 40 de titluri de la BVB, s-a apreciat cu 1,6%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni, a urcat cu 1,39%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 1,02%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +6,67%

2. "Electroargeş" (ELGS): +5,81%

3. "Aerostar" (ARS): +4,09%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +4,04%

5. "Turbomecanica" (TBM): +3,60%

Topul celor mai mari scăderi

1. "SIF Hoteluri" (CAOR): -14,95%

2. "Mecanica Ceahlău" (MECF): -5,06%

3. "Sinteza" (STZ): -5,00%

4. "Electromagnetica" (ELMA): -4,03%

5. " Ropharma" (RPH): -3,83%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 5,3 milioane de euro pe BVB
22 ian. D.I


Indicii BVB au deschis în creştere
22 ian. A.C


BROKERII:"Continuarea distribuirii dividendelor suplimentare ameninţă capacitatea companiilor energetice de a investi"4
22 ian. Andrei Iacomi


ROMCAPITAL, SUSPENDATĂ DIN PIAŢĂ TIMP DE DOUĂ LUNISurse: "Suspendarea Romcapital înseamnă blocarea conturilor clienţilor"10
22 ian. A.A.


ALEGERILE, CONTESTATE ÎN INSTANŢĂGabriel Dumitraşcu cere anularea actelor juridice încheiate de noua conducere "Electrica"
22 ian.


ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA PROCESUL DE ACHIZIŢIE A 66% DIN DESFA, Acţionarii Transgaz au aprobat asocierea cu Regasificadora del Noroeste
22 ian. A.I.


BVBPeste 43% din rulaj, realizat cu BRD - Groupe Societe Generale
22 ian. Andrei Iacomi


DRAGOŞ NEACŞU, ERSTE ASSET MANAGEMENT: "Trebuie să ne bazăm pe mediul privat, ca să devenim piaţă emergentă"
22 ian. Andrei Iacomi


CONSILIERUL GENERAL PNL, CIPRIAN CIUCU:"Primăria Capitalei rostogoleşte pe 20 de ani împrumutul din 2015 din obligaţiuni, deşi nu este necesar"3
22 ian. A consemnat Adina Ardeleanu


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ, pe un rulaj de 10,2 milioane euro
19 ian. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.