BVB

Rulaj de doar 18 milioane de lei

21 mai. Piaţa de Capital
Mihai Iscusitu
Rulaj de doar 18 milioane de lei

Scăderi pe linie pentru indicii bursei  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat un rulaj de 18,38 milioane de lei, într-o primă şedinţă monotonă de tranzacţionare a săptămânii, sub media zilnică a acestui an, situată la un nivel de 39 milioane de lei.

Toţi indicii au închis în teritoriul negativ şedinţa de ieri, oscilaţiile fiind cuprinse între o scădere de 0,02% pentru indicele energetic BET-NG şi o depreciere de 0,5% în cazul indicelui BET-BK. Totuşi, în comparaţie cu principalele pieţe europene, deprecierile de la bursa locală sunt reduse.

BET a înregistrat o retragere de 0,23%, referinţa pieţei noastre intrând în zona roşie în ultima oră de tranzacţionare. Din acest coş de acţiuni, cel mai bun avans al zilei a fost înregistrat de acţiunile Medlife (M), cu o creştere de 2,74%, a treia cea mai mare de ieri de la BVB, în timp ce cel mai slab parcurs a fost marcat de titlurile Nuclearelectrica (SNN), care au scăzut cu 2,76%.

Tranzacţiile cu titlurile Banca Transilvania (TLV) din piaţa "regular" au asigurat aproximativ 30% din rulajul zilei de ieri, iar prin piaţa "deal" a fost înregistrat un singur transfer, tot cu titlurile TLV, care s-a încheiat la preţul de 2,12 lei/titlu, cu 0,24% peste referinţă, pentru o sumă de circa 1,61 milioane de lei.

În segmentul "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, care au înregistrat transferuri în valoare de 5,47 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,1150 lei/titlu, în stagnare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,3810 lei/titlu, în creştere cu 0,13%, valoarea tranzacţionată pe acest simbol însumând 3,59 milioane de lei.

Acţiunile Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 10,98 lei, în scădere cu 1,96%, pe fondul unei valori transferate de 2,32 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au angrenat un rulaj de 1,01 milioane de lei, ultima cotaţie a producătorului de vinuri fiind de 0,974 lei, în scădere cu 0,41%.

Indicele BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 40 acţiuni de la BVB, a înregistrat o scădere de 0,28%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri la care se adaugă Fondul Proprietatea, a avut o scădere de 0,4%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Sinteza" (STZ): +4,72%

2. "Bermas" (BRM): +3,45%

3. "MedLife" (M): +2,74%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +2,04%

5. "Ropharma" (RPH): +1,16%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Zentiva" (SCD): -7,89%

2. "Electromagnetica"(ELMA): -6,12%

3. "Turism Felix" (TUFE): -5,76%

4. "Altur" (ALT): -5,48%

5. "Uamt" (UAM): -4,71%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

SIF Banat - Crişana răspunde cererilor SIF Oltenia17
14 iun. Andrei Iacomi


Indicii BVB au închis în creştere
14 iun. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 3,41 milioane la euro pe BVB
14 iun. I.M.A.


VALENTIN LAZEA, BNR:"Peste 60% din capitalizarea de pe piaţa de capital aparţine companiilor financiare şi băncilor"2
14 iun. T.T.


LUCIAN ANGHEL, BVB:România, creştere economică mai rapidă decât media europeană4
14 iun. T.E.


Indicii BVB au deschis în creştere
14 iun. T.T.


ORGANIZATĂ DE BVB:Conferinţă pe tema tehnologiilor pe pieţele financiare - astăzi
14 iun. T.I.


BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei
14 iun. Andrei Iacomi


OMV Petrom a investit 200 milioane de euro la staţia de tratare gaze Hurezani
13 iun. M.G.


Indicii BVB au închis în scădere
13 iun. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.