BVB

Rulaj de doar 23 de milioane de lei 1

13 feb. Piaţa de Capital
A.I.
Rulaj de doar 23 de milioane de lei

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Creşterea pieţei americane şi aşteptările pozitive privind rezultatele financiare ale companiilor pentru 2017 reprezintă factorii ce au impulsionat creşterea bursei" 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a început săptămâna în teritoriu pozitiv, din punctul de vedere al cotaţiilor, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) încheind şedinţa în creştere, cea mai mare apreciere, de 1,35%, fiind avută de BET-Plus, iar cea mai mică, de 0,53%, fiind consemnată de BET-FI.

Volumul a fost redus, de doar 23,16 milioane de lei (4,98 milioane de euro), mai puţin de jumătate din valoarea medie zilnică a acestui an, de aproape 51 de milioane de lei.

Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul Goldring, ne-a transmis: "Din punctul meu de vedere, există două elemente care au impulsionat creşterea de astăzi (n.r. ieri) a bursei autohtone.

Pe de o parte, avem factorul extern care ţine, îndeosebi, de aprecierea pieţei americane de vineri, ceea ce a avut impact asupra Bursei de Valori Bucureşti.

Pe de altă parte, creşterea este legată şi de aşteptările pozitive privind raportările financiare ale anului trecut pentru societăţile importante ale bursei. De altfel, BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a reprezentat o surpriză plăcută din acest punct de vedere. Şi astăzi (n.r. ieri) Alro (ALR) şi MedLife (M) au raportat rezultate foarte bune."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD a căror cotaţie a crescut cu 1,8%, la preţul de 13,58 de lei, pe fondul unui volum de 6,47 milioane de lei.

Locul al doilea în clasamentul rulajului este ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), preţul de închidere fiind de 2,285 lei/acţiune, în contextul unor transferuri de 4,18 milioane de lei, în urcare cu 2,24%.

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 8 lei, pe fondul unui volum de 2,8 milioane de lei, în apreciere cu 1,27%.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SGN), ultima cotaţie, de 33,6 de lei/unitate, fiind în creştere cu 2,13% faţă de cea precedentă, în contextul unei lichidităţi de 1,87 milioane de lei.

Cea mai mare apreciere, de 11,28%, a fost avută de acţiunile Uztel (UZT), în condiţiile în care cu acest emitent a fost realizată doar o tranzacţie, la preţul unitar de 1,48 de lei.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la bursă a urcat cu 1,34%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a avut un salt de 1,25%.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, s-a apreciat cu 1,31%.

Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.02.2018, 08:12

Unde este topul cresterilor si scaderilor ?

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Indicii BVB au deschis în scădere
23 mai. Mihaela Dan


DUPĂ ŞAPTE ZILE DE SCĂDERE CONSECUTIVĂ,Indicele BET urcă cu peste 2%
23 mai. A.I.


Tot Pilonul II în 1000 de cuvinte21
23 mai. DANIEL IONESCU


ÎN APRILIE,SIF-urile cumulau active nete de 1,88 miliarde de euro2
23 mai.


Franz Mayrhofer este noul administrator provizoriu al Retrasib
23 mai. A.I.


ILEANA GUŢU, PWC: "Investiţia în educaţie este cea mai rentabilă pe termen lung"
23 mai. A.I.


BVBRulaj de numai 21 milioane de lei
23 mai. A.I.


SIF BANAT CRIŞANA - RAPORT CURENT - Eveniment important de raportat
23 mai.


Indicii BVB au închis în teritoriu pozitiv
22 mai. Mihaela Dan


Euro a fost cotat la 4,6225 lei
22 mai. A.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.