BVB

Rulaj de numai 18 milioane de lei

06 dec. Piaţa de Capital
Mihai Gongoroi
Rulaj de numai 18 milioane de lei

Deprecieri pe linie pentru indicii BVB 

Toţi cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au suferit deprecieri ale cotaţiilor în şedinţa de la mijlocul săptămânii, în tendinţă cu evoluţiile burselor europene şi asiatice, în contextul în care rulajul înregistrat ieri a fost de doar 18,41 milioane de lei, mult sub valoarea medie înregistrată în acest an, de 41,3 milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a detaliat evoluţia de ieri a şedinţei bursiere: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie negativă, asemănătoare cu cea de pe principalele burse europene. Indicele BET a pierdut 0,42% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1%, pentru BET-FI şi -0,41% pentru BETPlus. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 3,96 milioane de euro, mult sub media zilnică de 11,36 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Electrocontact (ECT), cu +7,41%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Transelectrica (TEL) au avut cea mai bună evoluţie, +0,64%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile VES (VESY), cu -11,59%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Electrica (EL) -1,74%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SIF Oltenia (SIF5), ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,095 lei/acţiune, în scădere cu 1,18%, tranzacţiile cu titlurile emitentului însumând 4,73 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de ieri la preţul unitar de 0,954 lei/acţiune, în creştere cu 0,21%, pe fondul unui rulaj de 2,78 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 35,8 lei/titlu, în retragere cu 1,38%, transferurile cu titlurile producătorului de gaze totalizând 2,25 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa bursieră de ieri la preţul de 2,45 lei/acţiune, în scădere cu 0,2%, pe fondul unui rulaj de doar 1,62 milioane de lei. 

Prin piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele extins BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a avut o depreciere de 0,59%, în timp ce indicele energetic BET-NG a scăzut cu 0,87%.

Indicele energetic BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a suferit o retragere de 0,64%.

  Topul celor mai mari creşteri 

1. "Electrocontact" (ECT): +7,41%

2. "Artrom" (ART): +7,07%

3. "Altur" (ALT): +1,67%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +1,04%

5. "Alumil" (ALU): +0,7%

  Topul celor mai mari scăderi

1. "Ves" (VESY): -11,59%

2. "Ropharma" (RPH): -4,93%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -3,81%

4. "Amonil" (AMO): -3,45%

5. "Prebet" (PREB): -3,45%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

Bursele europene au închis în teritoriu negativ
14 dec. T.A.


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ
14 dec. T.T.


Wall Street a deschis în scădere
14 dec. T.A.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 4,32 milioane de euro pe BVB
14 dec. T.A.


Bursele asiatice au închis în scădere
14 dec. T.A.


Indicii BVB au deschis în teritoriu mixt
14 dec. E.A.


ÎN ADUNAREA GENERALĂ DE IERIAcţionarii Alro au aprobat un dividend de 0,45756 lei/titlu
14 dec. Andrei Iacomi


Zentiva Bucureşti - tot mai aproape de a părăsi BVB
14 dec. Andrei Iacomi


Analiză financiară 
14 dec. Valentin M. Ionescu, Mihai Gongoroi


FOST CEO AL HOLDING-ULUI ŢIRIACValentin Radu, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie Electrica
14 dec. R.R.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.