BVB

Rulajul creşte, apropiindu-se de 54 de milioane de lei

11 ian. Piaţa de Capital
ANDREI IACOMI
Rulajul creşte, apropiindu-se de 54 de milioane de lei

Indicele BET se menţine peste pragul de 8.000 de puncte 

Şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a ieşit în evidenţă prin creşterea lichidităţii la 53,8 milioane de lei, reprezentând ziua cu cel mai mare volum înregistrat în 2018.

După ce în şedinţa precedentă indicele BET a închis peste pragul de 8.000 de puncte, ieri, principalul coş de acţiuni al pieţei s-a menţinut peste acest reper, terminând ziua de tranzacţionare la 8.034,85 de puncte, în stagnare.

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut o evoluţie pozitivă, în ciuda unui comportament negativ al pieţelor vest-europene şi la începutul zilei în cazul celor americane. Indicele BET a câştigat sub 0,01% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0% pentru ROTX şi +0,8% pentru BET-FI".

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile TMK - Artrom (ART) cu -5,45%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind de doar 142 de titluri, echivalentul a 551 lei, a mai spus domnul Dumitrescu, conchizând: "Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), -1,48%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media ultimului semestru".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 14,02 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,11 lei/titlu, în creştere cu 0,11%.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,19 lei/titlu, în urma unui rulaj de 9,87 milioane de lei, în urcare cu 0,23%.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "SIF Moldova" (SIF2) de 6,71 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 1,51 lei/unitate, în apreciere cu 2,17%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Sphera Franchise Group" (SFG), cu un rulaj de 5,34 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 42 lei/unitate, în scădere cu 0,94%.

Pe piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie.

Indicele BET-Plus, al celor mai lichide 40 de titluri de la BVB s-a apreciat cu 0,04%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni, s-a apreciat cu 0,18%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,31%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Petrolexportimport" (PEI): +15,00%

2. "Romcarbon" (ROCE): +6,34%

3. "Oil Terminal" (OIL): +5,14%

4. "Comelf" (CMF): +4,63%

5. "Electrocontact" (ECT): +4,00%

Topul celor mai mari scăderi

1. "TMK - Artrom" (ART): -5,45%

2. "Electroargeş" (ELGS): -1,90%

3. "SSIF BRK Financial Group" (BRK): -1,79%

4. "Aerostar" (ARS): -1,48%

5. "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD): -1,48%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 5,3 milioane de euro pe BVB
22 ian. D.I


Indicii BVB au deschis în creştere
22 ian. A.C


BROKERII:"Continuarea distribuirii dividendelor suplimentare ameninţă capacitatea companiilor energetice de a investi"4
22 ian. Andrei Iacomi


ROMCAPITAL, SUSPENDATĂ DIN PIAŢĂ TIMP DE DOUĂ LUNISurse: "Suspendarea Romcapital înseamnă blocarea conturilor clienţilor"10
22 ian. A.A.


ALEGERILE, CONTESTATE ÎN INSTANŢĂGabriel Dumitraşcu cere anularea actelor juridice încheiate de noua conducere "Electrica"
22 ian.


ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA PROCESUL DE ACHIZIŢIE A 66% DIN DESFA, Acţionarii Transgaz au aprobat asocierea cu Regasificadora del Noroeste
22 ian. A.I.


BVBPeste 43% din rulaj, realizat cu BRD - Groupe Societe Generale
22 ian. Andrei Iacomi


DRAGOŞ NEACŞU, ERSTE ASSET MANAGEMENT: "Trebuie să ne bazăm pe mediul privat, ca să devenim piaţă emergentă"
22 ian. Andrei Iacomi


CONSILIERUL GENERAL PNL, CIPRIAN CIUCU:"Primăria Capitalei rostogoleşte pe 20 de ani împrumutul din 2015 din obligaţiuni, deşi nu este necesar"3
22 ian. A consemnat Adina Ardeleanu


Indicii BVB au închis în teritoriu negativ, pe un rulaj de 10,2 milioane euro
19 ian. A.C

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.