BVB

Scăderi pe linie pentru indicii bursei

17 oct. Piaţa de Capital
ANDREI IACOMI
Scăderi pe linie pentru indicii bursei

Rulaj de 40 milioane lei, peste cel din şedinţa anterioară  

Valoarea tranzacţiilor realizate în şedinţa de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 40,04 milioane de lei, peste cea din şedinţa anterioară, când au fost înregistrate transferuri de 19,17 milioa-ne de lei, în timp ce indicii au cunoscut scăderi moderate, de sub 0,4%.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii BVB au avut o evoluţie negativă, spre deosebire de cea mixtă din principalele burse europene. Indicele BET a pierdut 0,36% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce indicele ROTX s-a depreciat cu 0,04%. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 8,42 milioane de euro, sub media zilnică de 9,11 milioane de euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans din segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Sinteza (STZ), +2,34%, pe fondul tranzacţionării unui volum peste media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), cu +1,06%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Bucovina - Club de Munte (BCM), cu -3,59%, având un volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications (DIGI), -1,98%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz (SNG), valoarea transferurilor cu titlurile producătorului de gaze naturale ridicându-se la 9,59 milioane lei, într-o şedinţă în care cotaţia SNG a urcat cu 0,68%, la 37,25 lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,18 lei/titlu, în scădere cu 0,84%, pe fondul unui rulaj de şapte milioane de lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,4175 lei, în scădere cu 0,6%, în condiţiile unei valori transferate de 5,85 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au angrenat un rulaj de 3,45 milioane de lei, ultima cotaţie a instituţiei de credit fiind de 14,22 lei, cu 0,42% peste referinţa din şedinţa anterioară.

Prin piaţa "deal" nu a fost derulată nicio tranzacţie.

Indicele BET-FI, ce cuprinde cele cinci SIF--uri plus FP, a cunoscut un declin de 0,15%, în timp ce BET--NG, indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, s-a depreciat cu 0,09%.

Indicele compozit BET Plus, ce include cele mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,35%, în timp ce indicele BET--XT, al celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB a cunos-cut un recul de 0,26%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Sinteza" (STZ): +2,34%

2. "Erste Group Bank" (EBS): +2,08%

3. "Oil Terminal" (OIL): +1,95%

4. "BRK Financial Group" (BRK): +1,72%

5. "SIF Banat-Crişana" (SIF1): +1,26%

-------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): -3,59%

2. "Digi Communications" (DIGI): -1,98%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -1,68%

4. "IAR Braşov" (IARV): -1,36%

5. "Purcari Wineries" (WINE): -0,93%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

OmniPerform a înregistrat în primele 9 luni din anul 2019 o creştere organică de aproximativ 20%
13 nov. I.M.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI:Lichiditate de 2,89 milioane de euro pe BVB
13 nov. L.I.


ÎN TRIMESTRUL AL TREILEA DIN 2019:Euroins România a înregistrat venituri în creştere cu 29%
13 nov. M.A.


ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI:Grupul Enel a înregistrat venituri în creştere cu 3,4%
13 nov. A.M.


Grupul Alro a înregistrat pierderi de 22,72 milioane lei în primele nouă luni
13 nov. I.M.


Indicii BVB au deschis în creştere
13 nov. I.L.


Sphera Franchise Group a înregistrat în trimestrul III un profit net în creştere cu 47%
13 nov. I.M.A.


BVBScăderi pe linie pentru indicii bursei1
13 nov. VLAD DOBREA


PRIMELE NOUĂ LUNI 2019:Prăbuşire pentru TMK-Artrom, profitul net a scăzut cu 88%
13 nov. V.D.


BERD îşi retrage candidatul pentru funcţia de membru în Consiliul BVB
13 nov.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.