BVB

Tranzacţii "deal" cu 1,84% din SIF Banat-Crişana

13 iul. Piaţa de Capital
Andrei Iacomi
Tranzacţii "deal" cu 1,84% din SIF Banat-Crişana

Scăderi pe linie pentru indici 

Valoarea tranzacţiilor din ultima şedinţă a săptămânii trecute de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la 46,426 milioane de lei, circa 45% din rulaj fiind asigurat de trei tranzacţii de tip "deal" cu acţiuni SIF Banat-Crişana (SIF1), în sumă de 21 milioane de lei.

Schimburile au fost făcute la preţul unitar de 2,2 lei, cu 0,9% sub referinţa din piaţa "regular", cele 9,547 milioane de acţiuni SIF1 transferate reprezentând 1,84% din SIF Banat-Crişana.

Indicii au avut deprecieri pe linie, comportament divergent faţă de cel al pieţelor europene, care au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în teritoriul pozitiv.

BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni, cu excepţia SIF-urilor, a avut un declin de 1,18%, în timp ce BET-XT, ce reflectă comportamentul celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, s-a depreciat cu 1,08%.

În raportul zilnic al societăţii, echipa de la Prime Transaction a notat: "Indicii BVB au înregistrat scăderi semnificative în ultima şedinţa de tranzacţionare din această săptămână (n.r. săptămâna trecută). BET-FI a avut cea mai mare corecţie, de -1,54%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 9,5 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţele precedente. Lichiditatea a fost animată astăzi (n.r. vineri) de o tranzacţie de tip «deal» cu acţiuni SIF Banat-Crişana (...). În piaţa principală, OMV Petrom (SNP) a avut cea mai mare valoare a transferurilor, respectiv 5,14 milioane lei. Din indicele BET, notăm evoluţia a emitenţilor: Digi Communications (DIGI), 1,75% şi TeraPlast (TRP), 0,92%. La polul opus, avem trei emitenţi care s-au evidenţiat cu corecţii semnificative: Fondul Proprietatea (FP), -3,29%, BRD - Groupe Societe Generale (BRD), -2,87% şi Alro (ALR), -2,3%".

În piaţa "regular", topul valorii tranzacţionate a fost condus de acţiunile OMV Petrom , care au s-au depreciat cu 0,92%, la preţul de 0,322 lei.

Poziţia a doua în acest clasament a fost ocupată de titlurile Fondul Proprietatea, ce au încheiat ziua bursieră la 1,175 lei/unitate, acţiunile fondului închis de investiţii cumulând un rulaj de 4,63 milioane de lei.

Titlurile Romgaz (SNG) s-au depreciat cu 0,5%, la preţul de 30,1 lei, în condiţiile unei lichidităţi de 4,45 milioane lei.

Locul al patrulea în topul valorii tranzacţionate a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), ce au angrenat un rulaj de un milion de lei, cotaţia instituţiei de credit coborând cu 2,87%, la 11,5 lei.

Indicele compozit BET Plus a avut o scădere de 1,17%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,7%.

Topul celor mai mari creşteri  

1. "Sinteza" (STZ): +5,60%

2. "Romcarbon" (ROCE): 3,18%

3. "Digi Communications" (DIGI): +1,75%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +1,27%

5. "Oil Terminal" (OIL): +1,02%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Societatea De Constructii Napoca" (NAPO): -15,00%

2. "Electroputere" (EPT): -12,00%

3. "Turism Felix" (TUFE): -8,05%

4. "Artego" (ARTE): -5,33%

5. "Fondul Proprietatea" (FP): -3,29%


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

IULIE FINANCIARDeclin pe linie pentru indici, la BVB
11 aug. Andrei Iacomi


BVBÎnchideri pozitive pentru indici într-o zi în care rulajul a fost tractat de oferta de obligaţiuni a Guvernului
11 aug. Mihai Gongoroi


OPINIIDe ce a întârziat atât listarea titlurilor de stat la bursă?
11 aug. CRISTIAN DOGARU


Indicii bvb au închis în creştere3
10 aug. A.P.


Indicii BVB au deschis în apreciere
10 aug. A.B.


ANALIŞTI:"Programul Fidelis - pas înainte pentru piaţa de capital"
10 aug. Andrei Iacomi


SIF3 vrea schimbarea formei de administrare la Transilvania Leasing şi Credit IFN
10 aug. A.I.


ASF l-a amendat pe preşedintele Electroargeş cu 60.000 lei 1
10 aug. A.I.


BVBRulaj de 30,9 milioane lei, sub media zilnică a anului
10 aug. A.I.


Manipularea de la SIF Banat Crişana a fost intenţionată63
10 aug. MAKE

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.