CĂLIN POPESCU TĂRICEANU:

"Decizia CCR privind data alegerilor readuce normalitatea şi bunul simţ în relaţia Parlament-Guvern"

03 iun. 17:52 Politică
S.B.
"Decizia CCR privind data alegerilor readuce normalitatea şi bunul simţ în relaţia Parlament-Guvern"

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că decizia de azi a Curţii Constituţionale referitoare la mandatele aleşilor şi data alegerilor "readuce normalitatea şi bunul simţ în relaţia Parlament-Guvern". "Parlamentul va organiza consultări atât cu partidele parlamentare, cât şi cu Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă", anunţă Tăriceanu.

"Hotărârea de astăzi a Curţii Constituţionale cu privire la prelungirea mandatelor aleşilor locali şi fixarea datei pentru alegerile locale readuce normalitatea şi bunul simţ în relaţia Parlament-Guvern. Este o decizie binevenită ce redă puterea poporului prin reprezentanţii lui. Este o hotărâre ce readuce echilibrul binemeritat dintre Executiv şi Legislativ. Sigur, probabil că decizia va fi amânată şi contestată în orice fel se va putea de către Preşedintele PNL, dl Klaus Werner Iohannis, dar ea va fi în final implementată", a declarat, miercuri, Tăriceanu.

Acesta a adăugat căvor fi organizate consuştări.

"Parlamentul nu se va comporta arogant şi dispreţuitor ca şi Guvernul Orban şi va organiza consultări atât cu partidele parlamentare, cât şi cu Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă pentru stabilirea de comun acord a celei mai bune perioade pentru organizarea alegerilor. Pentru că aşa este normal şi pentru că trebuie să arătăm că se poate guverna şi prin consens, nu doar prin divizare", a mai afirmat Tăricanu.

OUG de prelungire a mandatelor autorităţilor locale şi legea de aprobare a acesteia sunt neconstituţionale, a decisi miercuri Curtea Constituţională, argumentând că prelungirea mandatelor aleşilor locali se face prin lege organică, de către Parlament.

Tot Parlamentul decide cine stabileşte data alegerilor locale, respectiva dacă aceasta e decisă prin lege organică sau prin Hotărâre de Guvern.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

Costel Alexe cere un control al Curţii de Conturi pentru a vedea cum au fost cheltuiţi banii pentru spitalul mobil din judeţul Iaşi
16 iul. A.B


LUDOVIC ORBAN:"Izolarea unei persoane bolnave este o măsură care păzeşte restul societăţii"1
16 iul. G.M.


PSD vrea să cenzureze OMS8
16 iul. A.P.


PNL a validat mai mulţi candidaţi la primării de municipii reşedinţă de judeţ şi la şefia Consiliilor judeţene
16 iul. A.P.


Klaus Iohannis a promulgat legea pentru stabilirea datei alegerilor locale la 27 septembrie5
16 iul. G.U.


LUDOVIC ORBAN:''Vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată''10
16 iul. G.U.


Şedinţa Senatului pentru dezbaterea proiectului privind carantinarea şi izolarea - suspendată1
16 iul. G.U.


Ludovic Orban, huiduit de protestatari în timp ce anunţa candidaţii la alegerile locale1
16 iul. A.P.


Senatul va dezbate azi proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea1
16 iul. S.B.


Guvernul a adoptat propunerea de prelungire a Stării de Alertă
16 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.