CĂLIN POPESCU TĂRICEANU:

"Doamna Kovesi îmi pare o persoană caracterizată de mediocritate profesională" 10

20 sep. 2019 Politică
I.M.A.
Călin Popescu Tăriceanu (Sursă foto: Twitter)
Călin Popescu Tăriceanu (Sursă foto: Twitter)

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că Laura Codruţa Kovesi "este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate" şi "o persoană care a favorizat acţiunea forţelor oculte asupra justiţiei şi interferenţa lor în justiţie".

"Doamna Kovesi îmi pare o persoană care este caracterizată de mediocritate profesională, de slugărnicie, de duplicitate (...) şi o persoană care a favorizat acţiunea forţelor oculte asupra justiţiei şi interferenţa lor în justiţie. Este, dacă vă aduceţi aminte, sancţionată cu două decizii ale Curţii Constituţionale: una pentru încălcarea principiului fundamental al separaţiei puterilor în stat, prima decizie, a doua decizie a sancţionat-o pentru faptul că nu a vrut să se prezinte la audieri în faţa Parlamentului, sfidând astfel instituţia fundamentală legislativă. A sancţionat acţiunea ei, nu a sancţionat persoana, acţiunea doamnei Kovesi, dar ea era titulara acţiunii, nu era altcineva. Nu era o acţiune impersonală, era condusă de dânsa", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la Digi 24.

El a adăugat că este o "lecţie care ni se dă, o lecţie în sensul prost în care înţelege Uniunea Europeană să facă lucrurile".

"Nouă ni s-a cerut permanent ca în instituţiile care ţin de justiţie să fie selecţii riguroase, de oameni de calitate, profesional bine pregătiţi şamd", a spus Tăriceanu, afirmând că la audierile din Parlament, candidatul francez Bohnert a "ieşit cu mult peste doamna Kovesi", dar acum vedem că "nu contează calităţile profesionale, CV-ul, priceperea, experienţa, ci contează jocul politic".

"Nu sunt încântat de această situaţie pentru că iată suntem priviţi ca înghiţind astfel de măsuri şi iată că unii sunt şi tentaţi să aplaude", a afirmat el.

Tăriceanu a spus că ambasadorii nu au votat după criteriul profesional.

"Pentru mine cel puţin aceste două acţiuni care au vizat-o mi-au conturat clar profilul profesional. Mai departe, dacă vreţi, discutăm şi alte lucruri, toate abuzurile care au avut loc în sistemul judiciar, patronate de DNA, oamenii lor de la secţiile celebre sau nu ştiu cum se numesc, din diferite zone, Prahova, Bihor, Braşov şamd, când doamna Kovesi îi acoperea pe toţi, era un fel de frăţie care în final până la urmă s-a spart toată povestea asta şi au ieşit la suprafaţă lucruri foarte grave. Mie şi lucrurile astea îmi pun mari semne de întrebare şi sigur că văd la nivelul unora dintre ţările din Uniunea Europeană că dau dovadă de surzenie şi de orbire, aceste lucruri nu le bagă de seamă", a afirmat el, informează aceiaşi sursă.

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER, anunţă PNL. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate, în condiţiile în care premierul Viorica Dăncilă anunţase că ambasadorul României la UE, Luminiţa Odobescu, va vota împotriva desemnării Laurei Codruţa Kovesi.


Opinia cititorului: 10
1.   fără titlu
mesaj trimis de Costin în data de 20.09.2019, 08:59

Nu înțeleg cum a reușit acest personaj sinistru sa-și spună parerile idioate în ziarul bursa,păcat mi-ați stricat ziua!

1.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de MAKE în data de 20.09.2019, 09:08

"...a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seară, la Digi 24"

1.2.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 09:13

Nu inteleg cum personajul asta sinistru mai exista in viata politica si chiar in libertate.

Provoaca greata si repulsie. 

1.3.   Vad lucrurile putin altfel (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de Prostu satului în data de 20.09.2019, 11:45

E totusi bine sa-i vedem/ascultam pe acesti insi din cand in cand - mai ales cand emit astfel de judecati de valoare.

E un exercitiu in calea uitarii, foarte util pentru ca oamenii tind sa aiba memoria scurta, trecerea timpului parca atenueaza cumva gravitatea si marsavia faptelor... iar peste cativa ani, ticalosii "se aleg" iarasi. Si iarasi. Si iarasi.

Nu asta-i povestea politichiei romanesti din ultimii 30 de ani? E foarte bine sa ne amintim din cand in cand de dl. Tariceanu, incepand inca de la manoperele pe care le executa acum aproape 25 de ani, cand a expodat, venit parca de nicaieri, in "politica mare". 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 09:15

Asta este politicianul de proasta calitate: nu este competent intr-o chestiune despre care specialistii se pronunta in cunostinta de cauza (vezi comisiile care au audiat-o pe LKK ) dar isi da cu parerea cu suficienta

cunoscatorului- vezi bine , lui i se pare ca etc , etc.Daca n-ar trai in Romania Tariceanu ar fi aruncat ,dupa ultimele evolutii, la lada de gunoi a istoriei , dar la noi va gasi in curind o noua usa careia sa-i linga clanta. 

3.   Cred...
mesaj trimis de Rara în data de 20.09.2019, 10:14

...ca prostia nu are limite, iar in cazul tau taricene s-a adeverit...

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 10:23

Jeg, Secatura !! Inca te mai manifesti ???

5.   fără titlu
mesaj trimis de zaza în data de 20.09.2019, 13:44

.Cum poti TU neavenitule de Tariceanu sa discuti de mediocritate profesionala..dupa ce aceasta persoana LCK a trecut prin tot felul de teste..examinando la nivel UE chiar de oameni profesionisti. Pe de alta parte d-le Tariceanu mata nu ai nimic cu materia de specialitate...iar pe de alta parte am vazut CV d-tale unde fata de LCK ai niste calificative atat din liceu cat si din facultate dezastruoase.Asa ca ...dute si bea o cafea mai bine....

6.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 15:46

Domnule tariceanu, cred ca nu aveti dreptate ,juca baschet destul de bine, nu arata rau.....

7.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 20.09.2019, 20:12

Tu ei bani de la parlament.Nu crezi ca esti mediocru?

Ai mi se pare 3 copii cu șase femei ,adica 0,5 copii per sotie.Nu crezi ca esti mediocru? 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MARCEL VELA: "Vor fi multe surprize plăcute, în etapa a treia de relaxare"
06 iun. E.O.


EUROPA LIBERA:Nepoata lui Marcel Ciolacu, angajată fără concurs la ICR
06 iun. A.D.


ASF: Organigrama corupţiei119
06 iun. Mori Savir


FLORIN CÎŢU:Economia trece printr-o perioadă dificilă în trimestrul II8
06 iun. G.U.


Joe Biden a obţinut numărul de delegaţi necesar pentru a fi desemnat candidatul Partidului Democrat la preşedinţie1
06 iun. G.U.


Marcel Ciolacu propune prelungirea mandatelor aleşilor locali 2
05 iun. A.D.


Biserica Ortodoxă va avea un reprezentant în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
05 iun. A.D.


Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituţională legea pentru declararea zilei de 4 iunie "Ziua Tratatului de la Trianon"4
05 iun. G.U.


NICUŞOR DAN:"Am susţinerea oficială a PNL şi USR, am susţinerea informală a PLUS şi PMP"2
05 iun. S.B.


Contre între viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu şi Nicuşor Dan, în timpul unei conferinţe3
05 iun. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.