CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU:

"România va exercita preşedinţia Consiliului UE în condiţii dificile" 1

12 oct. 2018 Politică
E.M.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat astăzi la primirea unei delegaţii a Comisiei Europene, că România va exercita preşedinţia Consiliului UE într-un context complex, marcat de multiple provocări care au un impact deopotrivă asupra vieţii cetăţenilor şi a guvernelor.

Potrivit unui comunicat al Senatului, Tăriceanu a primit o delegaţie din partea Comisiei Europene condusă de secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, şi şeful de cabinet al preşedintelui Comisiei Europene, Clara Martinez-Alberola, care se află la Bucureşti într-o vizită de lucru, ca segment al pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

"Înaltul demnitar român a apreciat sprijinul oferit de instituţiile europene, inclusiv din partea Comisiei, atât în etapa de pregătire, pentru asigurarea condiţiilor necesare preluării în cele mai bune condiţii de către România a mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, cât şi în etapa efectivă de exercitare a mandatului", a declarat Martin Selmayr, potrivit Agerpres.

Călin Popescu-Tăriceanu a evidenţiat că motto-ul Preşedinţiei României la Consiliul UE este "Coeziunea - o valoare comună europeană" şi că, pe durata deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, România va acţiona - conform cutumei - ca mediator imparţial şi un facilitator de consens.

Discuţiile au prilejuit reafirmarea, de ambele părţi, a faptului că există nevoia imperioasă de unitate şi cooperare între statele membre UE, precum şi nevoia de mai multă coeziune economică, socială şi teritorială, în litera şi spiritul tratatelor UE.


Opinia cititorului: 1
1.   model societal care sa creeze coeziune
mesaj trimis de Salomeea Romanescu în data de 13.10.2018, 11:59

Romania trebuie sa propuna un Centru de studii Societale European finantat din Bugetul pentru cercetare al UE, la Bucuresti,, care sa aiba drept obiectiv gasirea acelui model societal care sa creeze coeziune economica, sociala si teritoriala..Eu as spune coeziune politica intr-o perspectiva a unei federatii europene. Numai un buget federal, ridicarea competenei sociale la nivel federal, va putea crea Coeziune la nivel european. Un venit de baza european ar permite creearea acestei mult dorite coeziuni. Solidaritatea ne va scoate din rapa in care riscam sa fim aruncati de impactul globalizarii..

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ORBAN: Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate
16 feb. I.M.


MIRCEA DRĂGHICI:"Îmi retrag candidatura pentru funcţia de ministru al Transporturilor"6
16 feb. M.I.


TEODOROVICI:Noi am alocat banii pentru 'Masa caldă'
16 feb. I.M.


PREŞEDINTE ALDE VRANCEA:Peste 38% dintre vrânceni susţin candidatura lui Tăriceanu la prezidenţiale5
16 feb. M.I.


AUGUSTIN LAZĂR:Am exercitat atribuţiile de comunicare publică conform dispoziţiilor legale în vigoare3
15 feb. M.I.


TOMAC:PMP a votat împotriva bugetului de stat pe 20191
15 feb. M.I.


Klaus Iohannis, despre bugetul adoptat astăzi3
15 feb. I.M.


LUDOVIC ORBAN:Bugetul de stat prezentat de PSD-ALDE condamnă România la stagnare1
15 feb. M.I.


DĂNCILĂ:Bugetul pentru 2019, unul realist şi cu perspectivă de dezvoltare
15 feb. M.I.


Dăncilă: Vom adopta majorarea alocaţiilor pentru copii4
15 feb. V.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.