CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU:

"România va exercita preşedinţia Consiliului UE în condiţii dificile" 1

12 oct. 13:12 Politică
E.M.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat astăzi la primirea unei delegaţii a Comisiei Europene, că România va exercita preşedinţia Consiliului UE într-un context complex, marcat de multiple provocări care au un impact deopotrivă asupra vieţii cetăţenilor şi a guvernelor.

Potrivit unui comunicat al Senatului, Tăriceanu a primit o delegaţie din partea Comisiei Europene condusă de secretarul general al Comisiei Europene, Martin Selmayr, şi şeful de cabinet al preşedintelui Comisiei Europene, Clara Martinez-Alberola, care se află la Bucureşti într-o vizită de lucru, ca segment al pregătirilor pentru preluarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

"Înaltul demnitar român a apreciat sprijinul oferit de instituţiile europene, inclusiv din partea Comisiei, atât în etapa de pregătire, pentru asigurarea condiţiilor necesare preluării în cele mai bune condiţii de către România a mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, cât şi în etapa efectivă de exercitare a mandatului", a declarat Martin Selmayr, potrivit Agerpres.

Călin Popescu-Tăriceanu a evidenţiat că motto-ul Preşedinţiei României la Consiliul UE este "Coeziunea - o valoare comună europeană" şi că, pe durata deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE, România va acţiona - conform cutumei - ca mediator imparţial şi un facilitator de consens.

Discuţiile au prilejuit reafirmarea, de ambele părţi, a faptului că există nevoia imperioasă de unitate şi cooperare între statele membre UE, precum şi nevoia de mai multă coeziune economică, socială şi teritorială, în litera şi spiritul tratatelor UE.


Opinia cititorului: 1
1.   model societal care sa creeze coeziune
mesaj trimis de Salomeea Romanescu în data de 13.10.2018, 11:59

Romania trebuie sa propuna un Centru de studii Societale European finantat din Bugetul pentru cercetare al UE, la Bucuresti,, care sa aiba drept obiectiv gasirea acelui model societal care sa creeze coeziune economica, sociala si teritoriala..Eu as spune coeziune politica intr-o perspectiva a unei federatii europene. Numai un buget federal, ridicarea competenei sociale la nivel federal, va putea crea Coeziune la nivel european. Un venit de baza european ar permite creearea acestei mult dorite coeziuni. Solidaritatea ne va scoate din rapa in care riscam sa fim aruncati de impactul globalizarii..

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MINISTERUL FINANŢELOR: MFP a atras 538 de milioane lei de la bănci
13 dec. T.A.


THOMAS B. MODLY:Sistemul antiaerian Aegis are menirea de a apăra România
13 dec. D.I.


Bugetul MDRAP - suplimentat cu 300 milioane lei
13 dec. T.A.


ADRIAN NĂSTASE:PSD a introdus delictul de opinie
13 dec. I.D.


ROVANA PLUMB:OFSD face apel la pace politică
13 dec. D.D.


AEP:Subvenţiile virate partidelor depăşesc 20 de milioane de lei
13 dec. T.A.


ÎNTÂLNIRE IOHANNIS - MERKEL, LA BRUXELLES:Germania susţine Preşedinţia ţării noastre la Consiliul UE
13 dec. V.D.


BARNA (USR):Liviu Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa "Fără penali"
13 dec. V.D.


PNL - proiect de buget alternativ pentru anul 2019
13 dec. T.T.


IOHANNIS, DESPRE OUG PE CODURILE PENALE: "Pur şi simpu nu se poate"
13 dec. E.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.