CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

Cronica unui eşec anunţat 4

13 dec. 2017 Sport
D.N.
Cronica unui eşec anunţat

Echipa naţională de handbal feminin a oferit o surpriză neplăcută la final de an, ratând calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Germania. Eliminarea s-a produs când nimeni nu se mai aştepta, după o serie foarte bună de meciuri în faza grupelor, în faţa unui adversar care pornea cu şanse minime în confruntarea din optimi, Cehia. Echipa noastră a pierdut cu scorul de 27-28, înfrângerea a venit în ultima secundă de joc, în condiţiile în care Neagu egalase cu 10 secunde înainte de fluierul de final, dintr-o lovitură de la 7 metri. Pornite drept mari favorite, tricolorele au controlat autoritar meciul până în finalul acestuia când s-au prăbuşit inexplicabil, aceasta nefiind o noutate în ceea ce le priveşte.

Înainte de plecarea la turneul final au existat mai multe voci autorizate care au susţinut că lotul este prea puţin experimentat, că s-a renunţat uşor la jucătoare valoroase şi că în aceste condiţii va fi foarte greu să se acceadă în fazele superioare ale competiţiei. Rezultatele din primele patru meciuri din grupe, victorii cu Paraguay, Slovenia, Spania şi Angola, şi obţinerea locului 1 în Grupa A au făcut ca speranţele să crească şi să se vorbească chiar de obţinerea titlului suprem. Înfrângerea cu Franţa a trecut rapid la eşecuri neimportante de parcurs, dar a urmat căderea cu Cehia şi toate calculele au fost ruinate. Colectivul tehnic (în frunte cu spaniolul Ambros Martin) este arătat cu degetul pentru felul cum a gestionat parcursul la turneul final. Eşecul este şi mai dureros având în vedere că în acest moment echipa naţională de handbal feminin este singura care mai poate obţine performanţe la nivel înalt, în rest, cu greu mai ajungem să participăm la turneele finale.

Antrenorul selecţionatei noastre, Ambros Martin nu a găsit prea multe explicaţii pentru înfrângere, încercând totuşi să apere lotul pe care s-a bazat la turneul final: "Cehoaicele au jucat foarte simplu şi nu au renunţat niciun moment. Poate noi am fost prea motivaţi şi gândul la calificarea în faza următoare ne-a paralizat. Pentru acest tip de meciuri, knock-out, mai trebuie să lucrăm din punct de vedere psihic, dar nu doar jucătoarele, ci toată lumea din echipă. Lucrurile sunt diferite aici faţă de un Campionat European, nu mai contează rezultatele din grupă, unde cred că echipa a făcut o treabă fantastică. În momentele importante am fost sub presiune, am văzut că putem pierde meciul şi asta s-a întâmplat. Această echipă este aceeaşi care a bătut Slovenia, Spania şi Angola. Doar pentru că am pierdut în ultimele secunde nu înseamnă că aceste jucătoare nu sunt cele mai bune".

În celelalte meciuri din optimi s-au înregistrat următoarele rezultate: Ungaria - Franţa 26-29; Serbia - Muntenegru 29-31; Suedia - Slovenia 33-21; Germania - Danemarca 17-21; Rusia - Coreea de Sud 36-35 (după prelungiri); Japonia - Olanda 24-26 (după prelungiri), Spania - Norvegia 23-31. Iubitorii de handbal autohtoni rămân şi după acest turneu cu regretul că deşi avem cea mai bună jucătoare din lume, Cristina Neagu, care şi în Germania a arătat o formă senzaţională, nu reuşim să câştigăm un trofeu major la nivel de echipă naţională.


Opinia cititorului: 4
1.   fără titlu
mesaj trimis de Stanga în data de 13.12.2017, 09:03

O echipa cu potențial uriaș, dar care nu reușește sa confirme. Mare păcat!

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 13.12.2017, 11:15

Presa romana bate campii cu gratie ca de obicei... Nu tovarasi, nu toti va inghitim balivernele,mai sunt destui romani care au auzit de MAFIA CASELOR DE PARIURI si stiu ca meciul a fost TRUCAT de asa zisele sportive, in fond niste TRISOARE ordinare... Nu e prima oara, AU TRUCAT si la Rio CU ANGOLA... Patetic cum stiu sa joace teatru, cum "miauna" de tristete, dar de fapt si-au incasat comisionul aferent de la mafie, evident superior castigurilor potentiale, in cazul in care ar fi depasit si Olanda in sferturi, caci nu ar fi putut trece de Rusia sau Norvegia in semifinale...Fara o ancheta aprofundata internationala flagelul pariurilor nu se va opri ! Celelalte meciuri trucate au fost infrangerea Norvegiei in grupe si cele 2 meciuri egale , Rusia Korea si respectiv Olanda - Japonia,amintesc ca la meci egal se da o cota uriasa, undeva 8,9 :1. In rest OMERTA functioneaza... AFARA CU TRISOARELE DIN SPORT !

2.1.   fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
mesaj trimis de anonim în data de 13.12.2017, 11:34

Meci trucat cu gol in ultima secunda? O gluma foarte buna. Mersi.:))))))))))))))))))))))) ))))))))))))))

3.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 25.12.2017, 20:47

Sa ne bucuram ca au ajuns pana acolo. Ce este/cat reprezinta Romania in lume?. 

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Simona Halep a pierdut locul I WTA
23 ian. V.D.


ATLETISMRusia rămâne suspendată, sportivii pot concura sub drapel neutru
23 ian.


CELEBRU ŞI CU MULTE PROBLEMERonaldo, condamnat la 23 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală
23 ian. O.D.


Etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile vor avea loc la Râşnov
22 ian.


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEAustralian Open - puţine surprize, multe controverse
18 ian. Eugen Ionescu


Tenisul stă tot mai bine în ceea ce priveşte ...arestările
17 ian. Octavian Dan


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEPremii de 63 milioane dolari australieni la Australian Open 2019
15 ian. Eugen Ionescu


Sport mânjit: arestări pentru "blaturi" în tenis
11 ian.


Mică avere, investită în bilete la Cupa Mondială
10 ian.


EURO 2020Nu pierdem organizarea, cel mult...onoarea
10 ian. Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.