Casa Albă va găzdui o întâlnire pe tema interzicerii vânzărilor către Huawei

21 iul. 11:14 Companii
M.I.A.
Casa Albă va găzdui o întâlnire pe tema interzicerii vânzărilor către Huawei

Consilierul economic al Casei Albe Larry Kudlow va găzdui luni o întâlnire cu directori ai companiilor producătoare de semiconductori şi software, pentru a discuta despre interdicţia impusă de SUA vânzărilor de produse către grupul chinez Huawei Technologies, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, va participa şi el la evenimentul la care au fost invitaţi producătorii de cipuri Intel şi Qualcomm.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că întâlnirea va avea loc, notând că vor participa şi reprezentanţi ai Google şi Micron. Acesta a precizat că întâlnirea a fost convocată pentru a discuta chestiuni economice.

Este "aşteptat să apară şi subiectul Huawei, dar nu acesta este motivul pentru care au convocat întâlnirea", a spus oficialul.

Legăturile viitoare ale companiilor americane cu Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, rămân incerte, după ce în luna mai administraţia Trump a inclus compania pe o listă neagră, din motive de securitate naţională, transmite Reuters.

Măsura interzice companiilor americane să îşi vândă majoritatea produselor şi componentelor către Huawei fără o licenţă specială, dar preşedintele Donald Trump a afirmat luna trecută că firmele americane ar putea relua vânzările, în perspectiva reluării negocierilor comerciale între Washington şi Beijing.

La câteva săptămâni după acest anunţ, nu sunt clare încă detaliile legate de noua politică faţă de Huawei.

Secretarul Departamentului pentru Comerţ, Wilbur Ross, a spus că licenţele vor fi emise dacă nu există un risc pentru securitatea naţională. Statele Unite ar putea aproba licenţele pentru reluarea vânzărilor de către companii în câteva săptămâni.

Una dintre surse a spus că la reuniunea de luni au mai fost invitate Broadcom şi Microsoft

Reprezentanţii Intel şi Qualcomm au refuzat să comenteze, iar cei ai Google, Micron, Microsoft şi Broadcom nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, conform sursei citate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

BOGDAN CHIRIŢOIU:Consiliul Concurenţei va monitoriza preţul carburanţilor după eliminarea supraaccizei
06 dec. B.F.


Samsung Galaxy Fold este disponibil în oferta Vodafone
06 dec. A.I.G.


DELOITTE:Trecerea la automobilele electrice presupune investiţii în cercetare şi dezvoltare
06 dec. L.I.


Rompetrol şi-a extins gama de servicii petroliere din Marea Neagră
06 dec. V.D.


LIPSA FORŢEI CALIFICATE DE MUNCĂ PUNE ÎN PERICOL INDUSTRIA DE APĂRAREPiranha 5, fazele doi şi trei - o problemă pentru autorităţile de la Bucureşti2
06 dec. GEORGE MARINESCU


REN ZHENGFEI, CEO ŞI FONDATOR HUAWEI - VIZIUNI DESPRE 2020:Cheia viitorului este colaborarea deschisă
06 dec. F.A.


SAPE a depus o ofertă pentru a prelua activele CEZ
05 dec. B.D.


Wetterbest lansează profilul Cardinal - soluţia pentru acoperişuri simple şi complexe
05 dec. B.D.


AmCham a organizat a 3-a ediţie a conferinţei Concurenţa în achiziţii publice
05 dec. A.I.G.


WIZZ AIR: Transportatorii tradiţionali să renunţe să opereze cu locuri libere la clasa business1
05 dec. B.F.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.