Casa de vinuri Cotnari produce 1 milion de sticle de vin, anual

09 mar. Frăţia Vinului
Emilia Olescu
George Măluţan: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf".
George Măluţan: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf".

Spumante noi, la Casa de Vinuri Cotnari 

Casa de Vinuri Cotnari şi-a dublat producţia, de la an la an, ajungând să realizeze, în prezent, circa 1 milion de sticle de vin, anual, după cum ne-a spus George Măluţan, oenologul companiei. Prezent la ediţia de zilele trecute a târgului Good Wine, George Măluţan ne-a spus că vinurile produse de Casa de Vinuri Cotnari au fost dis­tribuite, în primii ani, pe piaţa internă, urmând ca, de anul trecut, să se orienteze şi pe pieţele internaţionale. Specialistul ne-a precizat: "După ce ne-am stabilizat pe piaţa internă, ne dorim să fim prezenţi şi în alte ţări. În curând vom merge la cel mai mare târg din Dusseldorf. Avantajul nostru, care ne diferenţiază de ceilalţi jucători, este că avem tipicitatea soiurilor, pentru că doar noi şi compania Cotnari vinificăm numai din soiuri tradiţionale ro­mâneşti - Fetească Albă, Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, Frân­cuşă, Grasă de Cotnari şi Busuioa­că de Bohotin".

Targetul principal al Casei de Vinuri Cotnari a fost HoReCa, acum ponderile vinurilor distribuite în HoReCa şi retail fiind oarecum egale, conform lui George Măluţan, care ne-a mai spus: "Avem 350 de hectare plantate cu soiuri autohtone de vinuri. Am construit două crame în care vinificăm - Vlădoianu, pentru vinurile roşii, şi Axinte, care este în proporţie de 90% finalizată şi urmează să fie gata în câteva luni, pentru vinurile albe, roze şi pentru cele spumante. Ne dorim să intrăm şi pe segmentul băuturilor distilate. În acest an, vom mai lansa două vinuri - unul dulce şi unul demidulce, din gama Domenii".

Menţionând că societatea urmează să renoveze Castelul Vlădoianu şi să-l promoveze pentru turism, George Măluţan ne-a spus că, la târgul de profil din acest an, compania s-a prezentat, printre altele, cu spumante noi: "La această ediţie a Good Wine am venit cu o gamă de vinuri pentru tineri - ZAZ -, care va fi lansată în aproximativ o lună de zile. Dorim să testăm reacţia publicului la aceste produse. Sunt şase vinuri - un demisec şi un demidulce din Tămâioasă Românească, două roze-uri, de asemenea demisec şi demidulce, din Busuioacă de Bohotin, iar pe partea de roşu - Feteasca Neagră sec şi demisec, producţie 2017.

Am mai venit cu vinuri din gamele Domenii şi Colocviu. O altă noutate de la târg este spumantul din Busuioacă de Bohotin şi spumantele din soiurile Frâncuşă şi Tămâioasă Româ­nească, produse prin metoda tradiţională, cu fermentare în sticlă".

Potrivit domnului Măluţan, compania a lansat primele spumante anul trecut, în luna aprilie.

Casa de Vinuri Cotnari este un proiect demarat în anul 2007, prin înfiinţarea de noi plantaţii, cultivate cu Busuioacă de Bohotin şi Fetească Neagră. Fondatorii acestei companii, lansată în primăvara anului 2012, sunt acţionarii principali de la Cotnari SA, însă în proiect sunt implicaţi copiii acestora, după cum ne-au spus, la vremea respectivă, reprezentanţii companiei, subliniind: "Casa de Vinuri Cotnari este un proiect cu sediu separat, cramă nouă, echipă de vânzări diferită, cu o bună execuţie pe segmentul HoReCa".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Frăţia Vinului

Vinurile româneşti depăşesc 60% din oferta magazinelor de specialitate din Capitală
22 aug. A.T.


GABRIEL LĂCUREANU, ENOLOG LICORNA WINEHOUSE:"Ţara noastră nu are o facultate de enologie"
23 iul. A consemnat EMILIA OLESCU


Compania Cotnari - 5 medalii de aur la "Vino Ljubljana"
22 mai. C.P.


"CAII DE LA LETEA"Cel mai bun vin rose din 2018
15 mai. A.M.


"Wine tourism", proiect comun între România şi Republica Moldova
14 mai. ADELINA TOADER


Compania Cotnari aduce pe piaţă vinuri noi
08 mar. Emilia Olescu


LA CONCURSUL "CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI"15 vinuri din podgoria Cotnari - premiate cu aur şi argint1
19 feb. C.P


Villa Vinea urmează să lanseze prima ediţie a noului vin spumant
11 dec. 2017


DISTINS CU 12 MEDALII DE AUR ŞI ARGINTCotnari - desemnat Campionul concursului "Bachus"1
09 oct. 2017 E.O.


Vinurile "Cotnari" au obţinut şase medalii de aur şi una de argint la OIV-Berliner Wein Trophy 2017
13 sep. 2017 S.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.