Ce este kombucha, o băutură veche ce stimulează imunitatea. Reţeta de preparare

14 dec. 2020 Lifestyle
J.P.
Ce este kombucha, o băutură veche ce stimulează imunitatea. Reţeta de preparare

Kombucha, o bătură fermentată, obţinută din ceai, veche de mai multe secole, a devenit extrem de populară printre oamenii din toată lumea şi recent şi din România. Câţiva antreprenori au inaugurat mai multe linii de producţie, unde se prepară licoarea.

Kombucha este un ceai fermentat cu aromă uşor acră şi un ingredient cheie care arată ca o ciupercă misterioasă.

Aşa-numita ciupercă este de fapt o combinaţie de drojdie şi bacterii care creează un probiotic puternic menit să stimuleze imunitatea.

Băutura exista de mii de ani şi se crede că provine din Asia.

Printre entuziaştii alimentelor sănătoase este populară de mai multă vreme, dar recent a devenit la modă în rândul unei categorii mai mari de oameni. Lanţuri mari de cafenele o au în meniu. La noi, se găseşte în magazinele alimentare, în unele baruri şi pe internet.

Într-o fabrică din Cluj-Napoca se produc în fiecare lună o mie de sticle de Kombucha, cu trei arome. Băutura este livrată în toată ţara iar proprietarii speră ca în câţiva ani să îşi dubleze cifra de afaceri.

Florin Moldovan, antreprenor: "Este destul de largă piaţa de consumatori, chiar şi copiii, tinerii acum încearcă, vârsta oamenilor de 30-40 de ani care au o informaţie de vegeteranism, despre macare sănătoasă şi aşa mai departe. Dacă o consumi într-o locaţie, într-un local este o alternativă la alcool, este un suc natural, un suc sănătos, o consumă în special cei care vor să aibă o digestie foarte bună."

Unii români îşi prepară singuri băutura. Pentru reţeta clasică folosesc culturi de kombucha, ceai verde, zahăr, aronia şi apa filtrată.

Dragoş Bârla, producător de kombucha: "O prepar pentru propria mea plăcere şi sănătate pentru că de când o consum am redus foarte mult consumul de zahăr."

Cosmin Dan, producător de kombucha: "Este foarte ieftin să o produci, nu ai nevoie decât de ceai verde sau negru şi zahăr, nu funcţionează cu miere, în schimb".

Deşi nu este asimilată băuturilor spirtoase, Kombucha conţine un procent mic de alcool - de sub 0,5 la sută, adică o optime din conţinutul de tărie al unei beri uşoare. Din acest motiv, femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să o consume cu măsură.

Despre kombucha se spune că ajută digestia, scapa oganismul de toxine şi accelerează nivelul de energie din corp.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Lifestyle

COSMETIC PLANT lansează şase produse noi în gama essential
19 apr. G.U.


ANALYST ESTIMATESEight years until the leu gets replaced with the Euro
26 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


"Banks - much better prepared for the crisis than 13 years ago"
24 mar. EMILIA OLESCU (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


Chloe Zhao şi Emerald Fennell, nominalizate la principala categorie a premiilor decernate de Sindicatul Regizorilor Americani
10 mar. G.U.


CONF. UNIV. DR. DIANA PĂUN:"Educaţia pentru sănătate trebuie să fie materie obligatorie în şcoli"13
05 feb. A.V.


ADVERTORIALDe ce să angajezi o agenţie pentru SEO?
30 ian.


Bidding for life - the inequality of access to the Covid vaccine
20 ian. ADELINA TOADER (TRANSLATED BY COSMIN GHIDOVEANU)


''Colectiv'', cel mai bun film străin la premiile NSFC
10 ian. G.U.


Snoop Dogg s-a filmat în timp ce asculta manele româneşti 2
08 ian. J.P.


Dorian Popa îşi va schimba prenumele din buletin. Cum se va numi celebrul cântăreţ7
07 ian. J.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.