CE:

Numărul cazurilor de dezinformare, dublu faţă de 2018

15 iun. 12:58 Internaţional
P.P.
Numărul cazurilor de dezinformare, dublu faţă de 2018

Comisia Europeană a anunţat că au fost detectate 1.000 de cazuri de dezinformare, faţă de 434 în aceeaşi perioadă anul trecut, se arată în comunicat.

CE arată: "Mai rămân însă multe de făcut pentru a proteja procesele şi instituţiile democratice ale UE. Dezinformarea este o ameninţare care evoluează rapid. Tacticile utilizate de actorii interni şi externi, legaţi în special de surse din Rusia, evoluează la fel de repede ca măsurile adoptate de state şi de platformele online. Sunt necesare cercetări continue şi resurse umane adecvate pentru a contracara noile tendinţe şi practici, pentru a detecta şi a demasca mai bine campaniile de dezinformare, precum şi pentru a creşte gradul de pregătire la nivelul UE şi la nivel naţional".

Instituţia precizează că protejarea proceselor şi a instituţiilor democratice din UE împotriva dezinformării este o provocare majoră pentru societăţile de pe tot globul.

Pentru a face faţă acestei provocări, UE a luat iniţiativa şi a instituit un cadru solid de acţiune coordonată, care respectă pe deplin valorile europene şi drepturile fundamentale. Comunicarea comună prezintă modul în care Planul de acţiune împotriva dezinformării şi Pachetul de iniţiative privind alegerile au contribuit la combaterea dezinformării şi la păstrarea integrităţii alegerilor pentru Parlamentul European, a informat Comisia Europeană.

Combaterea dezinformării este o provocare comună pe termen lung pentru instituţiile şi statele membre ale UE, spun aceştia.

UE şi-a consolidat capacităţile de identificare şi combatere a dezinformării, prin intermediul Grupului operativ pentru comunicarea strategică a UE şi al Celulei de fuziune a UE împotriva ameninţărilor hibride din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă. De asemenea, UE a îmbunătăţit răspunsul coordonat prin instituirea unui sistem de alertă rapidă pentru a facilita schimbul de informaţii între statele membre şi instituţiile UE.

"Comisia şi Înaltul Reprezentant, în cooperare cu Parlamentul European, au contribuit la creşterea gradului de sensibilizare şi de rezilienţă faţă de dezinformare în cadrul societăţii, în special prin difuzarea în mai mare măsură de mesaje bazate pe fapte şi prin intensificarea eforturilor de promovare a educaţiei în domeniul mass-mediei", arată CE.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Bernard Arnault devine al doilea cel mai bogat om din lume
17 iul. I.A.M.


Wall Street a deschis în creştere
17 iul. M.I.


Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct al NATO1
17 iul. T.T.


SUA:O carte poştală, ajunsă la destinaţie după 26 ani de la expediere
17 iul. T.E.


Verzii cer patru posturi în CE, pentru a coopera cu von der Leyen
17 iul. M.I.


Situaţia de la Chişinău, dezbătută în Parlamentul European
17 iul. T.T.


THE TIMES:Boris Johnson pregăteşte organizarea unor alegeri naţionale în Marea Britanie
17 iul. V.D.


Rusia va investi 70 de miliarde dolari pentru a creşte producţia de cereale
17 iul. I.I.


Bursele asiatice au închis mixt
17 iul. T.E.


Bursele europene au deschis în scădere
17 iul. D.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.