CEC Bank finanţează Grupul Aaylex cu 25 milioane de euro 2

20 aug. 2019 Bănci-Asigurări
T.E.
CEC Bank finanţează Grupul Aaylex cu 25 milioane de euro

CEC Bank şi Grupul Aaylex, proprietarul brandului Coco Rico, au semnat un contract de finanţare în valoare de 25 milioane de euro, având ca scop refinanţarea unei emisiuni de obligaţiuni, conform unui comunicat al băncii remis Redacţiei.

Professional Capital Finance a acordat consultanţă financiară specializată Aaylex Grup în structurarea şi implementarea tranzacţiei.

"În linie cu misiunea asumată, CEC Bank susţine cu precădere proiectele româneşti care contribuie la dezvoltarea economică, la crearea şi menţinerea locurilor de muncă. Grupul Aaylex este un exemplu în acest sens. Partenerul nostru deţine în Buzău unul dintre cele mai moderne abatoare din sud-estul Europei, retehnologizat conform normelor Uniunii Europene. Credem cu tărie în capacitatea de producţie autohtonă şi suntem siguri că acest proiect va continua să reprezinte o poveste de succes la nivel regional", a declarat Bogdan Constantin Neacşu, director - prim-vicepreşedinte al Comitetului de Direcţie al CEC Bank, citat în comunicat.

Cu o experienţă de peste 25 ani în industrie, Grupul Aaylex se regăseşte în top 3 producători/distribuitori de carne din România, fiind cel mai mare exportator autohton de carne cu capital privat romanesc. Afacerea este integrată vertical în cadrul grupului, de la materia primă până la produsul finit.

CEC Bank a încheiat anul 2018 cu un profit brut de 432,97 milioane de lei, cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani.

Banca a consemnat, anul trecut, o creştere de 11% în operaţiunile electronice şi digitale. Clienţii băncii beneficiază de o reţea naţională de 1.214 ATM-uri şi 6.704 POS-uri, precum şi de servicii complete de Internet Banking, Mobile Banking şi Phone Banking. CEC Bank este banca din top 10 cu cea mai extinsă reţea teritorială, cu un număr de 1.024 de unităţi, din care 480 sunt situate în mediul rural.

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de Gina în data de 20.08.2019, 19:47

Bravo CEC Bank! Așa trebuie procedat! Sunt o consumatoare a produselor Coco Rico si in general a produselor romanesti! Acolo unde am de ales intre un produs românesc și unul din import, îl aleg pe cel românesc! Și nu in ultimul rand, voi deveni clienta CEC Bank. Am nevoie de ceva bani si am vazut ca il pot obține de la voi RAPID! Și cu cele mai mici costuri din piata!

2.   Sa sperăm că nu e NPL
mesaj trimis de Biz în data de 20.08.2019, 20:09

Despre aaylex mai vedem, să nu vedem vreun NPL. Dar cec nu se sperie, kruk știe de ce :)

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,7789 lei
20 feb. Dumitrescu Bogdan


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 1,73%
20 feb. Dumitrescu Bogdan


UniCredit nu vrea fuziuni şi achiziţii
20 feb.


INSTITUTUL DE STUDII FINANCIARE:Piaţa asigurărilor are 37.748 de consultanţi în asigurări, mai educaţi financiar şi mai bine pregătiţi profesional
19 feb. D.F.


Filip & Company a asistat Coöperatieve Rabobank U.A. în procesul de acordare a două finanţări
19 feb. B.F.


Euro s-a depreciat la 4,7789 lei
19 feb. I.M.


ROBOR la trei luni a scăzut la 3,04%
19 feb. I.M.


Intesa oferă 5,3 miliarde dolari pentru achiziţia Unione di Banche Italiane
19 feb.


HSBC taie 15% din forţa de muncă globală
19 feb.


UE: Panama, Seychelles, Insulele Cayman şi Palau, incluse pe lista de jurisdicţii fiscale necooperante
19 feb.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.