Cec Bank, noi campanii pentru fonduri europene

08 mai. 2018 Bănci-Asigurări
A.M.
Cec Bank, noi campanii pentru fonduri europene

În perioada 9-31 mai 2018, companiile implicate în dezvoltarea de proiecte cu accesare de fonduri europene (IMM-uri, microîntreprinderi, PFA-uri, întreprinderi individuale etc.), precum şi beneficiarii publici pot accesa facilităţi de credit de la CEC Bank, fără perceperea comisionului de analiză, susţine comunicatul de presa.

"CEC Bank continuă să finanţeze proiectele eligibile care generează valoare adăugată semnificativă pentru obiectivele ţintă destinate dezvoltării industriei, agriculturii şi infrastructurii rurale, reabilitării infrastructurii urbane, reabilitării reţelelor de apă şi canalizare, turism", a spus Radu Graţian Gheţea, preşedinte-director general CEC Bank.

În comunicat se precizează că "în ultimii 10 ani, CEC Bank a acordat peste 42.000 de facilităţi pentru proiecte de investiţii fonduri europene şi credite punte pentru prefinanţarea subvenţiilor acordate fermierilor din fonduri europene, valoarea totală a granturilor aferente fiind de circa 13 miliarde lei. În primele patru luni ale anului 2018, banca a acordat facilităţi de credit pentru accesare fonduri europene în valoare de peste 50 milioane euro, vizând îndeosebi segmentul beneficiarilor privaţi. Din punct de vedere al domeniilor de activitate finanţate, ponderea este deţinută de agricultură (25%), urmată de industrie (11%), construcţii (3%), turism (3%) şi altele (11%)" .

Facilităţile de credit acordate beneficiarilor publici reprezintă 47% din portofoliul de credite cu accesare de fonduri europene, fiind finanţate circa 400 de unităţi administrativ teritoriale. Finanţările CEC Bank au fost acordate atat pentru proiecte simple, cât şi pentru proiecte de anvergură din punct de vedere al complexităţii sau al importanţei strategice pe plan local şi naţional.

În medie, valoarea unui credit acordat pentru investiţii cu accesare fonduri europene a fost de 2,4 milioane lei.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Bănci-Asigurări

Euro s-a apreciat la 4,7480 lei
19 feb. V.D.


ROBOR la trei luni a crescut la 3,19%
19 feb. I.M.


ÎN CONTEXTUL DEZBATERILOR DIN JURUL OUG 114Bancherii discută astăzi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu1
19 feb. Emilia Olescu


DIN 20 FEBRUARIEAllianz Ţiriac lansează patru noi pachete de asigurări auto
19 feb. Mihai Gongoroi


Comitetul de Macroprudenţialitate prezintă soluţii pentru schimbarea OUG 114
19 feb. Emilia Olescu


MFP a împrumutat, ieri, de la bănci 347,4 milioane lei
19 feb. A.P.


PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a apreciat la 4,7401 lei
19 feb. Emma Pană


PIAŢA MONETARĂDobânda la depozitele overnight a scăzut la 3,60%
19 feb. Emma Pană


OPINIITaxarea băncilor în funcţie de marje este salutară dar are şi capcane1
19 feb.


Euro a fost cotat la 4,7401 lei
18 feb. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.