CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 DECEMBRIE - 19 DECEMBRIE

SAI Swiss Capital Asset Management continuă să cumpere acţiuni Armătura

21 dec. 2017 Investiţii Personale
A.I.
SAI Swiss Capital Asset Management continuă să cumpere acţiuni Armătura

Cotaţia titlurilor Armătura Cluj (ARM) îşi continuă aprecierea din ultima perioadă, bifând, în ultima săptămână (intervalul 12 decembrie - 19 decembrie) o rentabilitate de 24,29%, în raport cu moneda euro, ceea ce plasează creşterea producătorului de armături pentru instalaţii pe locul al doilea în clasamentul randamentelor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe data de 19 decembrie, fondul FDI Active Dinamic, administrat de SAI Swiss Capital Asset Management, în calitate de persoană iniţiată, a cumpărat 25.000 de titluri ARM, la preţul unitar de 0,2364 lei. În acea zi, cotaţia ARM a urcat cu 1,28%, întregul rulaj din şedinţa respectivă fiind asigurat de achiziţia făcută de fondul deschis de investiţii.

Tot în perioada avută în vedere, pe data de 13 decembrie, SAI Swiss Capital Asset Management, în calitate de persoană iniţiată, achiziţiona 4.812 titluri ARM, la preţul unitar de 0,1997 lei. Rulajul din acea zi a fost de 6.195 de titluri, cotaţia urcând cu 14,29%.

În restul şedinţelor din intervalul avut în vedere, preţul acţiunillor ARM a oscilat între o scădere de 0,55% şi o creştere de 9,62%, volumul fiind foarte redus, de sub 10 unităţi.

După ultimele achiziţii, SAI Swiss Capital Asset Management, împreună cu FDI Active Dinamic şi Swiss Capital SA, deţine un număr de 6.267.364 de titluri ARM, echivalentul a 15,67% din acţiunile producătorului de armături.

În luna iulie a acestui an, analiştii de la BRK Financial Group precizau pentru Ziarul BURSA că poziţia geografică a societăţii reprezintă o posibilă explicaţie pentru atractivitatea companiei.

Brokerii au spus: "Cu toate că situaţia financiară a societăţii pare dificilă, cu capitaluri proprii negative, poziţionarea geografică a firmei într-o zonă «fierbinte» a oraşului (n.r. Cluj), de reconversie, din zonă industrială, în zonă «office» şi comercială, poate explica interesul ridicat asupra activelor societăţii".

La data de 30 septembrie 2017, societatea a înregistrat o pierdere de 2,79 milioane de lei, mai mare faţă de cea suferită în aceeaşi perioadă a anului anterior, de 0,94 milioane de lei.

În 2016, producătorul de armături a suferit o pierdere de 2,9 milioane lei.

Pe lângă grupul format de SAI Swiss Capital Asset Management, FDI Active Dinamic şi Swiss Capital SA, ceilalţi acţionari ai companiei erau, la data de 30 iunie 2017, Hric Beteiligungs Gmbh din Austria, ce deţine 26% din societate şi Tridelta Heal Beteiligungsgesellschaft din Luxemburg, cu un pachet de 16,76%, potrivit datelor publicate pe site-ul BVB.

De precizat că lichiditatea redusă a acţiunilor emitentului, ce favorizează oscilaţiile ridicate de preţ, reprezintă unul dintre factorii ce contribuie la aprecierea semnificativă a titlurilor producătorului de armături.

Clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la BVB este condus, în perioada avută în vedere, de acţiunile Zentiva (SCD), care au crescut cu 33,77%, în raport cu moneda euro.

Marţi, 19 decembrie, cotaţia SCD a scăzut cu 0,58%, la preţul unitar de 3,41 de lei, sub preţul din oferta publică de cumpărare de acţiuni pe care intenţionează să o lanseze Zentiva NV, acţionând în mod concertat cu Venoma Holdings Limited şi Sanofi Aventis Europe, de 3,5 lei/titlu.

Podiumul randamentelor de la bursa locală este completat de titlurile Amonil (AMO), ce au urcat cu 15,76%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB, a crescut, în perioada 12 decembrie - 19 decembrie, cu 2,68%, în raport cu moneda euro.

Cea mai bună evoluţie din cadrul principalului coş de acţiuni al pieţei au avut-o, din nou, titlurile Digi Communications NV (DIGI), a căror cotaţie a urcat cu 10,48%, în raport cu moneda euro.

Marţi, 19 decembrie, preţul acţiunii DIGI s-a apreciat cu 1,67%, în contextul unui volum de 58.216 de acţiuni, peste media celor 20 de zile, de circa 18.450 de unităţi.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de companii de la BVB, a urcat cu 2,48%, în perioada menţionată, raportat la moneda euro.

Ca în cazul BET, cel mai bun comportament din cadrul indicelui extins l-au avut acţiunile DIGI.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 2,3%, în perioada avută în vedere.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost bifată, în intervalul 12 decembrie - 19 decembrie, de acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), a căror cotaţie a urcat cu 4,92%, în raport cu moneda euro.

Pe data de 19 decembrie, preţul titlurilor SIF1 urca cu 0,36%, pe fondul unui volum 87.415 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de circa 57.330 de unităţi.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 11 decembrie - 18 decembrie, este condus de titlurile OTP Expert, cu o apreciere de 1,72%.

Pe locul al doilea al podiumului s-a situat FDI PLUS Invest, ce a înregistrat o creştere de 1,69%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP AvantisRO, care au urcat cu 1,61%.

Cotaţia aurului a urcat cu 1,29%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a crescut cu 0,33%, în intervalul de timp precizat.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în intervalul 12 decembrie - 19 decembrie, în timp ce depozitele în lei au avut un randament de 0,37%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 1,94%, în perioada 12 decembrie - 19 decembrie. Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 12:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 17.060 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de circa 288,15 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:  

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 - 18 IANUARIECompa - poziţia a doua în topul randamentelor de la BVB
22 ian. Mihai Gongoroi


ÎN CADRUL MAJORĂRII DE CAPITAL AL CEMACON:Doi acţionari au subscris 92% din ofertă
21 ian. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 IANUARIEAvans de 2,89% pentru OMV Petrom, pe fondul unui rulaj modest
21 ian. Andrei Iacomi


PLASAMENTE ALTERNATIVEAni şi secole de optimism
18 ian. MARIUS TIŢA


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 9 - 16 IANUARIESIF Oltenia - printre performerii de la BVB
18 ian. Andrei Iacomi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 IANUARIEConpet - cea mai redusă scădere dintre principalii emitenţi ai BVB
17 ian. A.I.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7 - 14 IANUARIETopul randamentelor de la BVB, dominat de emitenţi cu lichiditate scăzută
16 ian. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 IANUARIEBT Index Austria ATX - liderul fondurilor de investiţii1
15 ian. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 - 10 IANUARIEOltchim, surpriza aprecierilor de la BVB la începutul anului
14 ian. Mihai Gongoroi


PLASAMENTE ALTERNATIVEPrimul "Sărut" şi valoarea sa de piaţă
11 ian. MARIUS TIŢA

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.