CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 - 26 FEBRUARIE

MedLife devine liderul creşterilor bursei locale

28 feb. Investiţii Personale
A. I.
MedLife devine liderul creşterilor bursei locale

Acţiunile prestatorului de servicii medicale MedLife (M), ce au obţinut, în ultima săptămână, un randament de 3,33%, ocupă prima poziţie în clasamentul rentabilităţilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul 19 februarie - 26 februarie.

În această perioadă, cotaţia prestatorului de servicii medicale a oscilat între o scădere de 1,47%, pe data de 21 februrarie, când au fost transferate 876 de acţiuni, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de apropape 9.800 de unităţi şi o creştere de 2,41%, cu o zi în urmă, pe 20 februarie, în contextul unui rulaj de 659 de titluri.

De altfel, în toate şedinţele cuprinse în intervalul avut în vedere, volumul înregistrat de acţiunile prestatorului de servicii medicale s-a situat cu mult sub media ultimei luni, ceea ce semnifică interesul redus al participanţilor pieţei pentru acţiunile M.

Pe data de 21 februarie, societatea anunţa achiziţionarea a 90% din Ghencea Medical Center din Bucureşti, companie cu o cifră de afaceri, în anul 2017, de 8,7 milioane de lei, iar pentru anul acesta mizează pe o creştere de 20%. Centrul medical are în componenţă două clinici, în Bucureşti şi Măgurele, cu 135 de angajaţi.

Astfel, prestatorul de servicii medicale îşi continuă strategia de dezvoltare bazată pe achiziţii pe care s-a bazat până acum, preciza Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife.

Grupul MedLife a obţinut, în anul 2017, un profit net de 8,84 de milioane de lei, după ce, în 2016, societatea suferea o pierdere de 1,24 milioane de lei, aprecierea reprezentând translatarea creşterii profitului operaţional în rezultatul net, se arată în raportul companiei publicat pe site-ul bursei.

Brokerii consultaţi de Ziarul BURSA în ziua publicării rezultatelor preliminare ale prestatorului de servicii medicale pentru anul 2017, puneau rezultatele pozitive ale companiei pe seama strategiei de dezvoltare practicate, ceea ce permite creşterea volumului de servicii prestate. Totodată, aceştia se aşteaptă ca politica agresivă de expansiune a MedLife să continue şi în 2018.

Recent, Mihai Marcu anunţa că are în vedere intrarea pe pieţele din Bulgaria, Ungaria şi Serbia, considerând că este momentul oportun pentru a-şi extinde activitatea în afara graniţelor.

În 2017, MedLife a achiziţionat o clădire în Bucureşti, localizată pe Strada Banu Manta. De asemenea, Grupul a semnat contractul de vânzare-cumpărare pentru achiziţionarea de părţi sociale din capitalul următoarelor societăţi: 80% din capitalul social al Almina Trading SA, 100% din capitalul social al Anima Speciality Medical Services SRL şi Anima Promovare şi Vânzări SRL, precum şi 55% din capitalul social al Valdi Medica SRL (care deţine spitalul Humanitas Cluj-Napoca).

Tot în 2017, MedLife şi-a majorat participaţia la Stem Cells Bank şi Genesys Medical Clinic Grupul, achiziţionând, în iunie 2017, un nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara.

Totodată, MedLife a preluat încă 3% din Grupul Genesys Medical Clinic din Arad, ajungând astfel la o deţinere de 58% din societate.

Mihail Marcu deţine 19,05% din acţiunile prestatorului de servicii medicale, în timp ce Mihaela Gabriela Cristescu şi Nicolae Marcu au pachete de 14,65%, respectiv 13,61% din capitalul social al MedLife.

Pe locul al doilea în clasamentul rentabilităţilor de la BVB se găsesc acţiunile Altur (ALT), a căror randament a fost de 3,12%, podiumul rentabilităţilor de la bursa locală fiind completat de titlurile Alro Slatina (ALR), cu un avans de 2,7%, în raport cu moneda euro.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece companii de la BVB cu excepţia SIF-urilor, a urcat, în perioada 19 februarie - 26 februarie, cu 0,76%, în timp ce BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri de la bursă, s-a apreciat cu 0,42%, în acelaşi interval de timp.

În cazul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost bifată de acţiunile M.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,52%, în intervalul 19 februarie - 26 februarie, în raport cu moneda euro.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile SIF Transilvania (SIF3), a căror creştere a fost de 2,29%, în raport cu moneda euro.

Luni, 26 februarie, cotaţia SIF3 cobora cu 0,61%, în contextul unor transferuri de 633.316 titluri, sub media celor 20 de zile anterioare de circa 816.400 de unităţi.

Pe prima poziţie a clasamentului fondurilor de investiţii, în intervalul 16 februarie - 23 februarie, se află titlurile FDI MONOLITH, cu un avans de 0,38%.

Poziţia a doua a acestui top este ocupată de FDI Transilvania, cu o apreciere de 0,31%, podiumul fiind completat de fondul ETF - BET Tradeville, ale cărui titluri au crescut cu 0,26%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,09%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a coborât cu 0,01%, în perioada de timp precizată.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în intervalul 19 februarie - 26 februarie, iar depozitele în lei au avut un randament de 0,03%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 6,89%, în perioada 19 februarie - 26 februarie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 10.700 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 181,7 de miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:  

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

Conacul boieresc "Stupina lui Christoph", scos la vânzare
16 dec. L.I.


PLASAMENTE ALTERNATIVEZece ani de licitaţii Artmark
14 dec. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 - 12 DECEMBRIECreştere de 2,55% pentru Electromagnetica
14 dec. Andrei Iacomi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 DECEMBRIEClasamentul randamentelor de la BVB, dominat de emitenţi cu lichiditate scăzută
13 dec. MIHAI GONGOROI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 - 10 DECEMBRIEFondul Proprietatea - cel mai rentabil emitent din BET-FI
12 dec. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 NOIEMBRIE - 7 DECEMBRIEImpact Developer & Contractor, printre performerii bursei
11 dec. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 NOIEMBRIE - 6 DECEMBRIEAurul - din nou în atenţia investitorilor
10 dec. Mihai Gongoroi


PLASAMENTE ALTERNATIVENickolaie
07 dec. MARIUS TIŢA


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 NOIEMBRIE - 5 DECEMBRIEBanca Transilvania, locul al doilea în topul rentabilităţilor BVB
07 dec. MIHAI GONGOROI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 NOIEMBRIE - 4 DECEMBRIEZentiva, cel mai rentabil emitent de la BVB
06 dec. Mihai Gongoroi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.