CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24 - 31 OCTOMBRIE

Susţinute de răscumpărări, acţiunile Impact marchează o creştere de 7,65%

04 nov. 2019 Investiţii Personale
ANDREI IACOMI
Susţinute de răscumpărări, acţiunile Impact marchează o creştere de 7,65%

Titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) au urcat cu 7,65%, în raport cu moneda unică europenă, în intervalul 24 - 31 octombrie, evoluţie ce plasează acţiunile dezvoltatorului imobliar pe treapta a treia în clasamentul celor mai rentabile titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

A fost un parcurs susţinut, probabil, de achiziţiile de titluri IMP efectuate de companie, ca parte a programului de răscumpărare aprobat de acţionari în aprilie şi demarat de emitent în data de 23 iulie.

Strict pentru perioada avută în vedere, în ultimul raport al companiei sunt incluse doar achiziţiile de acţiuni din 24 şi 25 octombrie, când Impact şi-a răscumpărat 104.111 de titluri, peste 97% din cele 106.911 de acţiuni ce au fost tranzacţionate în cele două zile bursiere.

Ţinând cont de frecvenţa răscumpărărilor, foarte probabil ca dezvoltatorul imobiliar să fi realizat achiziţii de acţiuni proprii şi în celelalte zile bursiere din perioada avută în vedere, dar care încă nu au fost raportate către operatorul pieţei.

Operaţiunile fac parte din programul de răscumpărare pentru maximum zece milioane de acţiuni IMP, reprezentând 3,598% din societate, o parte din titlurile cumpărate urmând să fie alocate către angajaţi şi administratori şi o parte va fi anulată, pentru reducerea capitalului social al Impact Developer & Contractor.

Programul, intermediat de Swiss Capital, se va derula pentru o perioadă maximă de 18 luni, titlurile urmând a fi achiziţionate din piaţă la preţuri situate între între 0,6 lei/titlu şi 1,5 lei/titlu.

Astfel, valoarea maximă a operaţiunii se va ridica la cel mult 15 milioane de lei.

După primele şase luni ale anului curent, veniturile din vânzarea proprietăţilor imobiliare ale Impact au fost de 79,53 milioane de lei, cu 90% mai mari decât cele raportate la jumătatea anului trecut, în timp ce profitul net s-a ridicat la 16,47 milioane de lei, cu mult peste cele 0,059 milioane de lei, raportate la data de 30 iunie 2018.

În data de 14 noiembrie dezvoltatorul imobiliar se va prezenta în faţa investitorilor cu rezultatele pentru primele nouă luni ale anului.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,75% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,48% din capitalul Impact Developer & Contractor.

Joi, 31 august, preţul acţiunii IMP a încheiat şedinţa de tranzacţionare la 1,23 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a companiei la 337,56 milioane de lei.

Topul randamentelor de la BVB pentru perioada 24 - 31 octombrie este condus de titlurile Bucovina - Club de Munte (BCM), a căror cotaţie a urcat cu 10,16%, în raport cu moneda euro, în intervalul avut în vedere, pe a doua poziţie situându-se acţiunile Sinteza (STZ), ce au cunoscut o creştere de 7,69%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF--uri plus Fondul Proprietatea (FP), a scăzut cu 0,25%, în intervalul 24 - 31 octombrie.

Din cadrul său, cea mai bună evoluţie a fost marcată de acţiunile SIF Moldova (SIF2), ce au cunoscut un avans de 1,69%, în raport cu moneda euro, în perioada menţionată.

Ponderea titlurilor SIF2 în indicele BET-FI este de 19,38%, cea mai ridicată dintre cele cinci societăţi de investiţii financiare.

Indicele BET, al celor mai lichide şaisprezece companii de la Bursa de Valori Bucureşti, cu excepţia SIF--urilor, a coborât cu 1,17%, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei noastre, a cunoscut un declin de 0,91%, pentru acelaşi interval de timp.

Cu o creştere de 6,88%, în raport cu moneda euro, acţiunile Digi Communications (DIGI) reprezintă titlurile cu cel mai bun randament din cadrul celor două coşuri de acţiuni.

Ponderea titlurilor operatorului de telecomunicaţii în principalul indice al pieţei noastre este de 3,46%, în timp ce în cazul coşului de acţiuni extins, importanţa acţiunilor companiei este de 3,39%.

Topul fondurilor de investiţii, în perioada 23 - 30 octombrie, este condus de titlurile Fortuna Classic, care au crescut cu 0,84%, în intervalul menţionat.

Pe locul al doilea în acest clasament se află Active Dinamic, cu o apreciere de 0,81%, în timp ce titlurile BT Index Austria ATX, care au urcat cu 0,7%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,79%, în intervalul 24 - 31 octombrie, în timp ce cursul monedei naţionale în raport cu euro a scăzut cu 0,1%.

Depozitele bancare în lei au avut o rentabilitate de 0,1%, în timp ce depozitele în euro ar fi adus o depreciere de 0,07%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a urcat cu 22,61%, în intervalul menţionat.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), vineri, în jurul orei 10:30, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 9.170 de dolari.

Tot vineri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 165,24 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

Marius TiţaPLASAMENTE ALTERNATIVEBanda desenată şi noi, copiii
21 sep. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVECivilizaţia cărţii1
14 sep. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVESezonul de vară-toamnă-iarnă
07 sep. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVESosirea lui Ghenie1
31 aug. Marius Tiţa


Marius TiţaPLASAMENTE ALTERNATIVELicitaţii de vară
24 aug. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVETescani, din neamul artiştilor
17 aug. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVEÎncântat la Encants
07 aug. Marius Tiţa


Marius TiţaUn secol de cercuri olimpice
31 iul. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVEFascinaţia reflexiilor cromatice1
24 iul. Marius Tiţa


PLASAMENTE ALTERNATIVESofia, Sfânta Sofia
17 iul. Marius Tiţa

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.