CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 - 10 IULIE

MedLife, printre performerii bursei

12 iul. 2018 Investiţii Personale
A.I.
MedLife, printre performerii bursei

Titlurile prestatorului de servicii medicale MedLife (M), ce au bifat un avans de 3,21%, faţă de moneda euro, în intervalul 3 - 10 iulie, se situează pe prima poziţie în topul randamentelor indicilor BET şi BET-XT, care au înregistrat deprecieri, de 0,91%, respectiv 1,05%, în perioada menţionată.

În cele cinci şedinţe bursiere din intervalul avut în vedere, în care au avut loc transferuri cu titlurile M, cotaţia prestatorului de servicii medicale a oscilat între o scădere de 2,26%, apărută pe data de 3 iulie, când au fost tranzacţionate 733 de titluri, cu mult sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 7.500 de unităţi, şi un salt de 2,92%, consemnat pe 9 iulie, pe fondul unui rulaj de 404 acţiuni.

De altfel, cu excepţia şedinţei din data de 4 iulie, când au fost transferate 26.461 de titluri, în restul zilelor bursiere din intervalul menţionat, volumul consemnat de titlurile M s-a situat sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce reflectă interesul relativ scăzut al participanţilor pieţei pentru acţiunile emitentului, în intervalul 3 - 10 iulie.

Trebuie menţionat că performanţa emitentului iese în evidenţă şi pe fondul deprecierii majorităţii preţurilor acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere doar zece titluri listate pe piaţa principală cunoscând creşteri.

În săptămânalul de analiză tehnică publicat pe data de 9 iulie, echipa de la BT Capital Partners notează că titlurile M se menţin, încă, pe trendul descendent conturat încă din vara anului trecut.

"Rezistenţa (n.r. nivel de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii cotaţiei) cheie se află la 32,7 lei, în timp ce suporturile (n.r. niveluri de preţ ce funcţionează ca o potenţială barieră în faţa scăderii cotaţiilor) relevante sunt la 30 lei, respectiv 28,3 lei. Dacă reacţia pozitivă din iunie, care s-a limitat până la pragul de 33 lei, este o primă potenţială mişcare de creştere dintr-un trend nou ascendent, atunci piaţa ar trebui să se ţină peste pragul psihologic de 30 de lei. În caz contrar, tendinţa negativă se reia", subliniază analiştii.

Pe data de 10 iulie, cotaţia M a urcat cu 1,58%, până la preţul unitar de 32,2 lei, peste reperul indicat de analiştii de la BT Capital Partners.

Pentru primul trimestru al acestui an, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net, la nivel consolidat, de 4,39 milioane de lei, în creştere cu 3,6% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a urcat cu 19,9%, până la 176,23 de milioane de lei.

Anul trecut, emitentul a obţinut, la nivel de grup, un profit net de 8,84 de milioane de lei, după ce, în 2016, societatea suferea o pierdere de 1,24 milioane de lei.

La data de 11 ianuarie 2018, Mihai Marcu deţinea 19,05% din acţiunile prestatorului de servicii medicale, în timp ce Mihaela Gabriela Cristescu şi Nicolae Marcu aveau pachete de 14,65%, respectiv 13,61% din capitalul social al MedLife, potrivit datelor afişate pe site-ul BVB.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 713 milioane de lei.

Ponderea titlurilor prestatorului de servicii medicale în indicii BET şi BET-XT, este de 1,31%, respectiv 1,17%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a avut o scădere de 0,55%, în raport cu moneda euro, în intervalul 3 - 10 iulie.

Toţi emitenţii care compun indicele financiar s-au depreciat, în perioada menţionată, cea mai redusă scădere, de 0,07%, fiind avută de acţiunile SIF Transilvania (SIF3).

Pe data de 10 iulie, cotaţia SIF3 a scăzut cu 1,16%, în contextul unui volum de 172.539 de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 286.300 de unităţi.

Ponderea titlurilor societăţii de investiţii financiare în indicele BET-FI este de 6,68%, cea mai mică dintre toate componentele coşului de acţiuni.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB, în perioada 3 - 10 iulie, este condus de acţiunile Cemacon (CEON), cu un avans de 7,47%, în raport cu moneda euro.

Poziţia a doua a topului randamentelor bursei este ocupată de titlurile M, podiumul acestei ierarhii fiind completat de acţiunile Electroargeş (ELGS), care au urcat cu 2,06%, în raport cu moneda europeană.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 2 - 9 iulie, este condus de titlurile OTP Euro Premium Return, care au urcat cu 1,55%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află BT Index Austria ATX, cu o creştere de 1,35%, în timp ce titlurile Raiffeisen Benefit, care s-au apreciat cu 0,68%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului s-a apreciat cu 0,04%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a coborât, în intervalul 3 - 10 iulie, cu 0,07%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,03%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 3,84%, în intervalul 3 iulie - 10 iulie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.320 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 109 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 APRILIESalt de 6,87% pentru Erste Group Bank la BVB
19 apr. MIHAI GONGOROI


PLASAMENTE ALTERNATIVEOra pro nobis!
19 apr. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 APRILIE Creştere de 1,82% pentru BET
15 apr. MIHAI GONGOROI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 - 10 APRILIETransgaz urcă pe podiumul randamentelor de la BVB
12 apr. MIHAI GONGOROI


PLASAMENTE ALTERNATIVEUnde locuieşte Patrimoniu?
12 apr. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 APRILIENuclearelectrica urcă pe primul loc în topul randamentelor din BET
11 apr. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 - 8 APRILIEBanca Transilvania - apreciere de 4,29%
10 apr. M.G.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 MARTIE - 5 APRILIEPodiumul creşterilor bursei locale, ocupat de acţiuni cu lichiditate slabă
09 apr. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 MARTIE - 4 APRILIEAvans de 4,81% pentru titlurile Sphera Franchise Group
08 apr. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 MARTIE - 3 APRILIESalt de 23,05% pentru Bitcoin
05 apr. MIHAI GONGOROI

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.