CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 SEPTEMBRIE

Vrancart - cel mai rentabil emitent de la BVB

13 sep. 2018 Investiţii Personale
M.G.
Vrancart - cel mai rentabil emitent de la BVB

Cu o creştere de 7,58%, în raport cu moneda europeană, acţiunile Vrancart (VNC), producător de carton ondulat şi ambalaje din carton şi hârtie, se află pe primul loc în topul rentabilităţilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în intervalul 4 septembrie - 11 septembrie.

În perioada avută în vedere, cotaţia titlurilor VNC a fluctuat între o retragere de 2,33%, înregistrată în data de 4 septembrie, pe fondul unui volum de 95.410 de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de aproape 135.900 de acţiuni, şi un avans de 3,71%, consemnat pe 5 septembrie, pe fondul unui rulaj de 61.743 acţiuni.

De altfel, pentru toate cele şase şedinţe de tranzacţionare din intervalul menţionat, volumul titlurilor VNC s-a situat sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce reflectă un interes relativ scăzut din partea participanţilor pieţei pentru acţiunile companiei.

În data de 1 august, acţionarii Vrancart au decis aprobarea fuziunii prin absorbţie a companiei cu Giant Prodimpex, companie pe care Vrancart o deţinea în proporţie de 100%.

Pentru primul semestru al acestui an, producătorul de carton ondulat şi ambalaje din carton a raportat venituri din exploatare de 145,05 milioane de lei, mai mari cu 20,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 10,91 milioane de lei, în scădere cu 4,7%.

La preţul acţiunii din data de 11 septembrie, de 0,199 lei/acţiune,Vrancart are o capitalizare de 205,3 milioane de lei.

În prezent, acţionarul majoritar al societăţii este SIF Banat Crişana (SIF1), cu o participaţie de 75,06%.

Cu un avans de 7,4% în intervalul menţionat, acţiunile Sinteza (STZ) se situează pe treapta a doua a acestui clasament, podiumul rentabilităţilor bursei noastre fiind ocupat de acţiunile Turism Felix (TUFE), a căror cotaţie a avut o creştere de 3,78%, faţă de moneda euro.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP) a consemnat o depreciere de 1,59%, în raport cu moneda euro, în intervalul 4 septembrie - 11 septembrie.

Având o creştere de 0,22%, titlurile SIF Oltenia (SIF5) reprezintă acţiunile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET-FI, în perioada menţionată.

În acelaşi interval, indicele BET, care cuprinde cele mai tranzacţionate treisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia celor cinci SIF-uri, a înregistrat o depreciere de 0,77%, iar BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni de la bursa noastră a coborât cu 0,75%.

Având o creştere de 0,2%, titlurile OMV Petrom (SNP) reprezintă cele mai performante acţiuni din cadrul celor doi indici.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 03 - 10 septembrie, este condus de titlurile FDI Patria Global, care au urcat cu 0,3%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află OTP AvantisRO, cu o creştere de 0,28%, în timp ce titlurile FDI Patria Stock, care s-au apreciat cu 0,20%, completea­ză podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a coborât cu 0,44%, în intervalul 4 - 11 septembrie, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut cu 0,01%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,03%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 14,77%, în intervalul 4 septembrie - 11 septembrie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 13, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6,249 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piată a monedei digitale era de peste 108 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:  

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fară a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 10 - 17 APRILIESalt de 6,87% pentru Erste Group Bank la BVB
19 apr. MIHAI GONGOROI


PLASAMENTE ALTERNATIVEOra pro nobis!
19 apr. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 APRILIE Creştere de 1,82% pentru BET
15 apr. MIHAI GONGOROI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 3 - 10 APRILIETransgaz urcă pe podiumul randamentelor de la BVB
12 apr. MIHAI GONGOROI


PLASAMENTE ALTERNATIVEUnde locuieşte Patrimoniu?
12 apr. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 2 - 9 APRILIENuclearelectrica urcă pe primul loc în topul randamentelor din BET
11 apr. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 1 - 8 APRILIEBanca Transilvania - apreciere de 4,29%
10 apr. M.G.


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 29 MARTIE - 5 APRILIEPodiumul creşterilor bursei locale, ocupat de acţiuni cu lichiditate slabă
09 apr. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 MARTIE - 4 APRILIEAvans de 4,81% pentru titlurile Sphera Franchise Group
08 apr. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 27 MARTIE - 3 APRILIESalt de 23,05% pentru Bitcoin
05 apr. MIHAI GONGOROI

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.