CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 IUNIE

Salt de 8,28% pentru MedLife, săptămâna trecută

19 iun. 2018 Investiţii Personale
A.I.
Salt de 8,28% pentru MedLife, săptămâna trecută

Săptămâna recent încheiată a fost benefică pentru preţul acţiunilor MedLife (M), cotaţia prestatorului de servicii medicale urcând cu 8,28%, în raport cu moneda euro, în intervalul 8 - 15 iunie, devenind, astfel, cel mai rentabil emitent din indicele BET, în perioada menţionată.

Pe data de 13 iunie, emitentul a anunţat achiziţionarea integrală a platformei medicale SfatulMedicului.ro, printr-o notificare remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

SfatulMedicului.ro, platformă online ce a fost înfiinţată în urmă cu 15 ani, se află în topul site-urilor dedicate segmentului de sănătate din România şi înregistrează o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afişări, arată MedLife. Adiţional serviciului de informare, utilizatorii accesează prin această platformă serviciul de autoevaluare medicală şi interpretarea online a analizelor, se arată în comunicat.

Potrivit lui Mihai Marcu, preşedintele şi CEO al prestatorului de servicii medicale, adiţional achiziţei SfatulMedicului.ro, MedLife va face şi alte investiţii în digitalizare.

În acea zi, cotaţia M a urcat cu 4,23%, pe fondul unui rulaj de 1.100 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 3.740 de titluri.

De menţionat că, în şedinţa din data de 13 iunie, Mihaela Gabriela Cristescu, în calitate de persoană iniţiată, a achiziţionat 223 de titluri M, la preţul unitar de 30,996 lei/titlu.

Pentru restul şedinţelor avute în vedere, în perioada 8-15 iunie, preţul acţiunii operatorului de servicii medicale a oscilat între o scădere de 2,92%, înregistrată pe data 11 iunie, în contextul în care au fost transferate numai 47 de titluri şi o creştere de 5,12%, consemnată pe data de 8 iunie, pe fondul unui volum de 653 de unităţi.

De altfel, pentru toate zilele bursiere din intervalul avut în vedere, rulajul înregistrat de titlurile M s-a situat sub media ultimei luni de tranzacţionare, ceea ce indică interesul scăzut al participanţilor pieţei pentru acţiunile emitentului.

Pentru primul trimestru al acestui an, prestatorul de servicii medicale a raportat un profit net, la nivel consolidat, de 4,388 milioane de lei, în creştere cu 3,6% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri a urcat cu 19,9%, până la 176,228 de milioane de lei.

Anul trecut, emitentul a obţinut, la nivel de grup, un profit net de 8,84 de milioane de lei, după ce, în 2016, societatea suferea o pierdere de 1,24 milioane de lei.

La data de 11 ianuarie 2018, Mihai Marcu deţinea 19,05% din acţiunile prestatorului de servicii medicale, în timp ce Mihaela Gabriela Cristescu şi Nicolae Marcu aveau pachete de 14,65%, respectiv 13,61% din capitalul social al MedLife.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 724 milioane de lei.

Ponderea acţiunilor emitentului în principalul indice al pieţei, care a scăzut cu 0,7%, în săptămâna tocmai încheiată, este de numai 1,27%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 3,69%, în raport cu moneda euro, în intervalul 8 iunie - 15 iunie, spre deosebire de indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri de la BVB care a urcat cu 0,15%, în aceeşi perioadă.

Cel mai bun comportament din cadrul ambelor coşuri de acţiuni a fost bifat de titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1), al căror avans, în intervalul menţionat, a fost de 10,42%, în raport cu moneda euro.

Vineri, 15 iunie, cotaţia SIF1 a urcat cu 0,75%, pe fondul unui rulaj de 19.551 de acţiuni, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 50.260 de unităţi.

Ponderea acţiunilor societăţii de investiţii financiare în indicele financiar este de 18,98%, în timp ce în cazul indicelui extins, titlurile SIF1 constituie 3,65% din componenţa coşului de acţiuni.

Clasamentul rentabilităţilor de la BVB, în perioada 8 - 15 iunie, este condus de acţiunile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), care au urcat cu 11,03%, în raport cu moneda euro.

Pe locul al doilea al acestei ierarhii se găsesc acţiunile SIF1, podiumul randamentelor bursei fiind completat de acţiunile SIF Moldova (SIF2), al căror avans a fost de 8,78%, în perioada avută în vedere.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 7 - 14 iunie, este condus de titlurile Certinvest BET-FI Index, care au urcat cu 3,52%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află Active Dinamic, cu o creştere de 3,52%, în timp ce titlurile Certinvest XT Index, care s-au apreciat cu 2,26%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a urcat cu 1,41%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a coborât, în intervalul 8 - 15 iunie, cu 0,08%.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,04%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 12,4%, în intervalul 8 - 15 iunie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 11:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.440 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de circa 110,7 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Investiţii Personale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 - 20 FEBRUARIEETF - BET Tradeville, pe prima poziţie în topul fondurilor de investiţii
22 feb. Andrei Iacomi


PLASAMENTE ALTERNATIVEArtişti români în licitaţii internaţionale
22 feb. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 12 - 19 FEBRUARIEAurul îşi continuă avansul spre maximele lui 2016
21 feb. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 11 - 18 FEBRUARIEPurcari Wineries - cel mai rentabil emitent din BET
20 feb. MIHAI GONGOROI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 8 - 15 FEBRUARIECreştere de 14,95% pentru titlurile Turbomecanica
19 feb. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 7 - 14 FEBRUARIEFondul Proprietatea - cel mai rentabil emitent din BET-FI
18 feb. MIHAI GONGOROI


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6 - 13 FEBRUARIEElectrica - printre performerii de la BVB
15 feb. Andrei Iacomi


PLASAMENTE ALTERNATIVEDestinul oamenilor şi al colecţiilor lor
15 feb. Marius Tiţa


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 5 - 12 FEBRUARIETopul rentabilităţilor de la BVB, dominat de titluri cu lichiditate redusă
14 feb. Mihai Gongoroi


CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 - 11 FEBRUARIEConted - plus 28%, pe fondul lansării ofertei de preluare
13 feb. Andrei Iacomi

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.