CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie

05 aug. 09:12 Companii
S.B.
CEO-ul Ford Motor, Jim Hackett, se retrage din companie

Ford Motor a anunţat marţi că Jim Hackett, preşedinte şi director general al grupului, care a coordonat transformarea producătorului auto american începând din 2017, se va retrage din companie, urmând să fie înlocuit în aceste funcţii de directorul operaţional Jim Farley, de la 1 octombrie, informează news.ro.

Potrviti sursei citate, Hackett, în vârstă de 65 de ani, şi Farley, care are 58 de ani, vor colabora pentru a asigura o tranziţie lină în următoarele două luni, potrivit unui comunicat al Ford Motor.

Sub conducerea lui Hackett, Ford s-a implicat într-un mod agresiv în noua eră a vehiculelor smart şi a acordat o atenţie mai mare dorinţelor şi nevoilor consumatorilor. În acelaşi timp, Ford a îmbunătăţit starea afacerilor de bază, restructurând operaţiunile, revigorând portofoliul de produse şi reducând birocraţia.

"Îi sunt foarte recunoscător lui Jim Hackett pentru tot ceea ce a făcut pentru a moderniza Ford şi pentru a ne pregăti să concurăm şi să învingem în viitor", a declarat Bill Ford, preşedintele executiv al Ford.

"Noua noastră viziune referitoare la produse, în frunte cu Mustang Mach-E, noul F-150 şi familia Bronco, începe să prindă contur. Avem acum planuri atrăgătoare pentru vehicule electrice şi autonome, precum şi pentru conectivitatea totală a vehiculelor. Şi devenim mai agili, ceea ce am dovedit atunci când ne-am mobilizat rapid pentru a fabrica echipamente vitale la începutul pandemiei", a spus Ford.

Farley, un lider al industriei auto, cu o mare experienţă globală şi o carieră de succes, a colaborat cu Hackett în ultimii trei ani pentru a dezvolta şi a pune în practică planul Creating Tomorrow Together al Ford Motor, pentru a transforma compania într-o afacere cu creştere ridicată şi cu marje mari de profit, potrivit news.ro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Hidroelectrica a câştigat procesul cu ANRE privind exporturile de energie, la Curtea Europeană de Justiţie
25 sep. J.P.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ADRIAN DUMITRIU, CFO CHIMCOMPLEX:"Vedem intenţii bune din partea Guvernului, dar nu se întâmplă absolut nimic"
25 sep. Mihai Gongoroi


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ION LUNGU, PREŞEDINTELE AFEER:"Cea mai importantă problemă din sectorul energiei este reglementarea"
25 sep. A.V.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / SEPTIMIU STOICA, MEMBRU ÎN CONSILIUL DE ADMINISTRAŢIE AL BRM:"Avem dificultăţi în liberalizarea comerţului şi serviciilor în zona energiei şi promovarea serviciilor noi"
25 sep. G.M.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ANCA DRAGU, DIRECTOR GENERAL ADJUNCT E.ON ROMÂNIA:"Ideea relansării reale a investiţiilor trebuie privită cu mare atenţie de către autorităţi"
25 sep. Alina Vasiescu


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ONDREJ SAFAR, DIRECTORUL EXECUTIV AL CEZ ROMÂNIA:"Viitorul sectorului energetic este verde"1
25 sep. V.R.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / SILVIA VLĂSCEANU, DIRECTOR EXECUTIV ACUE:"Sper să nu ratăm Green Deal în stilul tipic românesc"2
25 sep. George Marinescu


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / DANIEL BURLAN, PREŞEDINTE DIRECTORAT CE OLTENIA:"Complexul Energetic Oltenia va deveni, la finele anului 2025, o societate viabilă şi profitabilă"1
25 sep. G.M.


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / FLORIN STANCIU, Head of Financial Strategy & Corporate Treasury TRANSELECTRICA:"Avem proiecte de investiţii de circa 500 milioane de lei anual"1
25 sep. Andrei Iacomi


VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / DANIEL NAFTALI, FRANKLIN TEMPLETON ROMÂNIA:"Fondul Proprietatea şi întreg mediul investiţional speră la modificarea legii care blochează listarea Hidroelectrica"1
25 sep. M.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.