CERCETARE KASPERSKY LAB:

Viaţa digitală a unei persoane, 50 de dolari pe piaţa neagră

08 nov. 2018 Companii

Întreaga viaţă digitală a unei persoane se vinde pe piaţa neagră cu mai puţin de 50 de dolari, potrivit unei cercetări Kaspersky Lab.

Infractorii pot vinde informaţii furate din conturi de social media, informaţii bancare, acces de la dis-tanţă la servere şi desktop-uri şi chiar date din cadrul unor servicii populare ca Uber, Netflix şi Spotify, precum şi de pe site-uri de gaming, aplicaţii de servicii matrimoniale şi site-uri porno, care ar putea să păstreze informaţii despre carduri de credit, potrivit analizei.

Datele - inclusiv cele pe care mulţi oameni le consideră inofensive sunt furate în mod constant şi vândute pe dark web. De exemplu, înregistrările medicale furate care erau vândute cu preţuri între 70 şi 100 de dolari bucata în 2016, se vând acum mai ieftin pentru că sunt atât de multe în circulaţie, arată studiul. David Jacoby, Senior Security Researcher la Kas-persky Lab, spune: "Este uimitor, dar poţi vinde viaţa digitală completă a cuiva pentru mai puţin de 50 de dolari. Majoritatea celor cu vârste între 15 şi 35 de ani s-au înregistrat la peste 20 de servicii online diferite şi probabil că folosesc doar 10 în mod constant, ceea ce face şi mai uşoară misiunea hackerilor de a trece neobservaţi şi de a face bani." Potrivit Kaspersky Lab, cele mai răspândite metode prin care infractorii fură astfel de date sunt campaniile de phishing sau folosirea unei vulnerabilităţi de securitate din softul unei aplicaţii. După un atac reuşit, infractorii obţin liste care conţin o combinaţie de e-mail-uri şi parole pentru serviciile compromise. Şi, cum multe persoane folosesc aceeaşi parolă pentru conturi diferite, atacatorii ar putea să folosească această informaţie pentru a accesa şi conturi de pe alte platforme.

Unii infractori care vând date oferă inclusiv garanţie pe viaţă, aşa că, dacă un cont nu mai funcţionează, clientul primeşte datele unui nou cont, gratuit, mai arată studiul.

Kaspersky Lab transmite că datele furate au o valoare de revânzare limitată, dar sunt preţioase pentru că pot fi întrebuinţate în multe scopuri. Victimele ar putea să aibă probleme uriaşe - să piardă bani sau să le fie afectată reputaţia, să fie urmărite pentru o datorie pe care cineva a făcut-o în numele lor sau chiar să fie suspectate de delicte comise folosind identitatea lor. În cazul cel mai fericit, victimele se vor vedea nevoite doar să îşi resecurizeze conturile. S-ar putea, însă, să fie şi alte efecte ale furtului de date. Infractorii au tendinţa să lucreze împreună şi banii câştigaţi din vânzarea de date să fie folosiţi pentru a finanţa activităţi precum traficul de droguri şi arme sau alte forme de criminalitate organizată. De asemenea, identităţile furate pot fi utilizate pentru a falsifica paşapoarte folosite în traficul de persoane sau pentru numeroase alte delicte.

"Furtul de date şi de identitate se întâmplă frecvent, iar hackerii nu vizează doar companii sau celebrităţi. Datele tuturor au o valoare şi pot fi vândute. Mai mult, comerţul cu informaţii furate finanţează unele infracţiuni mai grave. Toţi avem datoria să ne protejăm pentru a stopa aces-te activităţi. Există măsuri simple pe care le putem lua pentru prevenţie - folosirea unei soluţii de securitate şi conştientizarea volumului de date pe care le dăm gratuit, mai ales pe profiluri de social media sau organizaţiilor", adaugă David Jacoby.

Specialiştii Kaspersky Lab recomandă persoanelor să verifice întotdeauna dacă adresa din link şi e-mail-ul expeditorului sunt reale, înainte de a da click pe orice. O soluţie de securitate eficientă va avertiza, de asemenea, dacă încercaţi să vizitaţi o pagină web de phishing.

Totodată, aceştia recomandă ca, pentru a evita situaţia în care un caz de scurgere de date afectea-ză toate conturile, să nu fie folosită niciodată aceeaşi parolă pentru mai multe site-uri sau servicii.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

ERIC STAB (ENGIE):Peste 90% din locuitorii satelor izolate nu îşi permit costurile de racordare la gaze1
21 apr. I.M.


STB vrea să cumpere piese de schimb pentru autobuzele Mercedes Benz Citaro
20 apr. T.M.


Divizia de vehicule autonome a Uber - finanţare privată de 1 miliard dolari
20 apr. T.I.


Acţionarii OMV Petrom au aprobat un buget de investiţii de 4,17 miliarde de lei în 2019
20 apr. I.M.


iCEE.fest anunţă zeci de speakeri pentru ediţia 2019, noi linii de conţinut şi un nou brand
19 apr. A.L.


ADVERTORIAL:Sfaturi pentru deschiderea cu succes a unui magazin
19 apr.


Reprezentanţi a 6 fabrici din grupul InterAgro cer audienţă la premierul Dăncilă
19 apr. M.I.


Nissan îşi reduce producţia pe plan mondial cu 15%
19 apr. T.I.


Google permite utilizatorilor sistemului Android din Europa să îşi aleagă browserele
19 apr. T.E.


LA DEBUTUL DE LA BURSA DIN NEW YORK:Acţiunile Pinterest au crescut cu 25%
19 apr. T.M.





<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.