China Huarong Asset preia 36,2% dintr-o divizie CEFC Energy

12 mar. Internaţional
V.R.
China Huarong Asset preia 36,2% dintr-o divizie CEFC Energy

Compania de stat China Huarong Asset Management Co. a achiziţionat 36,2% dintr-o divizie a CEFC China Energy, care se află în proces de preluare a unei participaţii de 9,1 miliarde de dolari la grupul rus Rosneft, anunţă Reuters.

Huarong a achiziţionat participaţii la divizia menţionată, CEFC Hainan International, în două tranşe - în decembrie şi în februarie, potrivit unui document prezentat de CEFC Hainan pe un portal online.

CEFC Shanghai International Group Co., subsidiară a CEFC, deţine restul de 63,8% din CEFC Hainan. Huarong a realizat achiziţia deţinerii sale prin Huarong Ruitong Equity Investment Management Co.

Săptămâna trecută, presa străină a informat că preşedintele CEFC China Energy, Ye Jianming, este investigat de autorităţile chineze pentru presupuse infracţiuni economice. CEFC susţine că aceste informaţii sunt "iresponsabile" şi "nefondate" .

CEFC, care din luna iulie 2015 şi până în prezent a lansat un şir de achiziţii din Ciad şi până în România, a intrat în atenţia Guvernului chinez. Îngrijorate de achiziţiile externe de amploare demarate de companiile chineze private puternic îndatorate, autorităţile de la Beijing au început să urmărească atent operaţiunile firmelor Anbang, Dalian Wanda Group, Fosun Group şi HNA Group.

În numai câţiva ani, CEFC s-a transformat dintr-un trader petrolier de nişă din oraşul natal al lui Ye Jianming, din provincia chineză Fujian (sud-estul Chinei), într-un conglomerat cu activităţi în domeniul energiei şi finanţelor. În prezent, CEFC produce petrol în Africa de Vest şi Abu Dhabi, deţine sute de benzinării în Europa şi intenţionează să cumpere o bancă activă în Cehia şi Slovacia.

V.R.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în scădere
20 mar. D.I.


Wall Street a închis în scădere
20 mar. D.I.


ÎN URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI,"Societe Generale" speră să soluţioneze litigiile legate de Libor şi Libia
20 mar.


MACRO NEWSLETTER- 20 Martie 2018
20 mar.


"Spionul Skripal", scandalul care zdruncină diplomaţia europeană2
20 mar. O.D.


"Dr. Oetker" preia aproape 51% din "Freixenet" Spania
20 mar. (A.V.)


Autoritatea bancară din China: "Există presiune pe creşterea creditelor neperformante"
20 mar. Alina Vasiescu


PENTRU BREŞE ÎN APLICAREA NORMELOR DE COMBATERE A SPĂLĂRII BANILOR"Standard Chartered", amendată cu 4 milioane de dolari în Singapore
20 mar. Alina Vasiescu


Anchetă la Facebook, pentru scurgeri de date către firma care l-a ajutat pe Trump să devină preşedinte
20 mar. V.R.


MARK CARNEY, GUVERNATOR AL BĂNCII CENTRALE A ANGLIEI: "Criptomonedele nu reprezintă riscuri pentru stabilitatea financiară"
20 mar. A.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.