China şi-a majorat exporturile de orez către Africa

27 ian. Internaţional
D.I
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Exporturile de orez ale Chinei spre Africa au înregistrat anul trecut o creştere explozivă, arată datele statistice publicate săptpmâna aceasta, pe măsură ce al doilea mare producptor mondial de orez îşi revizuieşte sprijinul guvernamental oferit sectorului său agricol.

Potrivit Administraţiei vamale chineze, în 2017 China a vândut o cantitate de 781.000 de tone către 40 de state africane, inclusiv Coasta de Fildeş şi Senegal, în creştere faţă de aproximativ 74.000 de tone în 2016. În consecinţă, statele africane au fost responsabile pentru aproape 70% din exporturile chineze de orez, faţă de 19% în 2016.

Datele oficiale mai arată că, anul trecut, Coasta de Fildeş a devansat Coreea de Sud devenind principala destinaţie de export pentru orezul chinez, cu achiziţii totale de 309.200 tone.

Chen Xiaoshan, analist la firma de consultanţă Zhuochuang a declarat: "China are stocuri foarte mari de orez. Statul chinez adoptă diferite măsuri pentru a reduce aceste stocuri. În plus, iniţiativa "O Centură, Un Drum" a crescut şansele pentru exporturile de orez în statele africane".

În prezent. China are stocuri de orez de aproximativ 94 milioane de tone, adică două; treimi din stocurile mondiale şi o cantitate suficientă pentru a hrăni India timp de un an. Aceste stocuri mari s-au acumulat timp de mai mulţi ani în care Guvernul de la Beijing a cumpărat grâul de la fermieri la un preţ minim de intervenţie în momentele în care preţul de pe piaţă a coborât sub nivelul minim. Însă anul trecut autorităţile de la Beijing au decis să reducă preţul minim de intervenţie, pentru prima dată; în ultimii ani, decizie care a marcat începutul unui program de reformare a programului de subvenţii.

Analştii se aşteaptă ca vânzările în creştere de orez chinez către statele africane să continue şi în 2018, având în vedere că stocurile de orez ale Thailandei, un alt mare producător mondial, sunt aproape epuizate.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

PLAN PENTRU 2019:Credit Suisse răscumpără acţiuni de până la 1,51 miliarde de dolari
13 dec. A.V.


Directorul financiar al Huawei, eliberat pe cauţiune
13 dec.


DACĂ TARIFELE IMPUSE DE SUA VOR AJUNGE LA 25%Apple ia în calcul mutarea producţiei din China
13 dec.


ESTIMĂRI IATA:Profiturile companiilor aeriene vor creşte cu două cifre în 2019, la 35,5 miliarde dolari
13 dec.


KREMLINUL AVERTIZEAZĂ:Atitudinea SUA faţă de Nord Stream 2 reprezintă un exemplu de concurenţă neloială
13 dec.


BURSELE DIN LUMEOptimism pe pieţe, în privinţa viitorului relaţiilor comerciale SUA-China
13 dec. A.V.


LUNA VIITOARE:Spania va majora salariul minim la 900 de euro
13 dec.


ÎN OPINIA ANALIŞTILOR,Plecarea Theresei May, nedorită de investitori
13 dec. A.V.


ÎN 2019:IATA mizează pe creşterea profiturilor companiilor aeriene
13 dec. I.T.


ÎMPOTRIVA KURZILOR SUSŢINUŢI DE SUA:Turcia lansează o nouă operaţiune în nordul Siriei
13 dec. T.L.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.