China legalizează centrele de reeducare din Xinjiang

11 oct. 10:00 Internaţional
T.T.
Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Autorităţile din regiunea Xinjiang, China, au legalizat centrele de reeducare pentru persoanele acuzate de extremism religios, la mai puţin de o lună după ce au negat că acestea există, scrie CNN.

Guvernul din Xinjiang a modificat, marţi, o lege locală pentru a încuraja "o educaţie împotriva ideologiilor extremiste".

Noua lege stipulează că "instituţiile precum centrele de educare a competenţelor vocaţionale trebuie să coordoneze şi o instruire privind limba naţională, legile şi regulile, competenţele vocaţionale şi să coordoneze o educaţie împotriva ideologiilor extremiste şi să promoveze o transformare a cursanţilor pentru a-i ajuta să se întoarcă în societate şi la familiile lor", potrivit News.ro.

Organizaţiile pentru drepturile omului au susţinut că guvernul chinez a reţinut sute de mii de uiguri - o minoritate musulmană - în astfel de centre, pentru a încerca să le impună patriotismul şi loialitatea faţă de Beijing.

Într-un raport din 29 august, Comitetul pentru Eliminarea Discriminării Rasiale al ONU, s-a arătat îngrijorat de informaţiile conform cărora cei din minoritatea uigurilor şi alţi musulmani, sunt reţinuţi pentru perioade lungi de timp, fără să fie puşi sub acuzare sau să aibă parte de un proces "sub pretextul luptei anti-terorism şi împotriva extremismului religios".

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a formulat o acuzaţie similară într-un discurs de săptămâna trecută de la Institutul Hudson: "Supravieţuitorii acestor centre au descris experienţele lor ca fiind o încercare a Beijingului de a strangula cultura uigurilor şi de a călca peste credinţa musulmană".

Guvernul chinez a afirmat, în repetate rânduri, că aceste informaţii sunt false şi că "nu există reţineri arbitrare sau o privare de libertate a religiei".

Maya Wang, o cercetătoare de la Human Rights Watch, a menţionat că guvernul regional din Xinjiang nu are autoritatea, din punct de vedere constituţional, de a legaliza astfel de detenţii.

"Fără un proces corect, centrele de educare politică din Xinjiang rămân arbitrare şi abuzive şi nicio schimbare în legile naţionale şi regionale nu poate schimba acest lucru", spune Wang.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SĂPTĂMÂNA VIITOARE:Iohannis participă la Forumul Africa-Europa
11 dec. P.E.


Un parlamentar conservator cere înlocuirea premierului britanic
11 dec. I.M.


Bursele europene au deschis în creştere
11 dec. P.E.


China - declin semnificativ al vânzărilor auto
11 dec. A.I.


May, discuţii cu liderii europeni pe tema Brexitul
11 dec. I.A.


UE:Italia, în lupta cu timpul pentru evitarea măsurilor disciplinare
11 dec. P.E.


UE monitorizează noile măsuri fiscale anunţate de Macron
11 dec. E.M.


CNN:Trump, îngrijorat că ar putea fi suspendat
11 dec. E.M.


Wall Street a închis în creştere
11 dec. M.I.


LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,Bursele asiatice erau în teritoriu mixt
11 dec. E.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.