CHINA:

Modificare controversată în Noul Testament: Iisus lapidează o femeie adultera 1

29 sep. 11:07 Internaţional
A.P.
Modificare controversată în Noul Testament: Iisus lapidează o femeie adultera

Mai nou, Partidul Comunist Chinez distorsionează chiar şi Evanghelia, care este revizuită şi corectată, scrie publicaţia italiană Il Messagero, citată de g4media.

Mulţi catolici din China au fost literalmente uimiţi de denaturarea unui pasaj din Sfânta Scriptură cuprins într-un text şcolar şi publicat de University of Electronic Science and Technology Press, condusă de guvern, unde elevilor de liceu li se predă "etica şi legea profesională". Episodul "retuşat" este cel al femeii adultere care era pe punctul de a fi lapidată şi care a fost adusă înaintea lui Isus.

În Evanghelia după Ioan este scris că păcătoasa trebuia condamnată la moarte pentru că încălcase legea vremii. Numai că Isus le-a spus oamenilor care se pregăteau s-o omoare cu pietre: "Acela dintre voi care este fără de păcat să arunce primul cu piatra în ea". Auzind acest lucru, mulţimea s-a retras. Isus i-a spus femeii că nu o va condamna, dar că ea va trebui să nu mai păcătuiască.

Varianta chineză, în schimb este îmbogăţită cu un final diferit, unde Hristos, după plecarea mulţimii a lapidat-o pe femeie spunând "Şi eu sunt un păcătos. Dacă legea ar putea fi aplicată doar de oameni fără cusur, legea ar fi moartă". O versiune care a creat multă confuzie şi dezorientare în rândul catolicilor, până când ştirea a ajuns la agenţia de presă UCA.

Între timp, pe reţelele de socializare au apărut mai multe postări ale oamenilor indignaţi de acest episod.

"Vreau ca toată lumea să ştie că Partidul Comunist Chinez a încercat mereu să denatureze istoria bisericii, să calomnieze Biserica noastră şi să îi facă pe oameni să urască Biserica", a scris unul dintre aceştia.

Mathew Wang, un profesor creştin la o şcoală profesională, a confirmat modificarea textului Evangheliei, specificând că variantele variază de la o zonă la alta a Chinei. Wang a adăugat că manualul controversat a fost revizuit de Comitetul de revizuire a manualelor pentru educaţia morală din învăţământul profesional secundar şi că autorii au folosit un exemplu greşit pentru a justifica legile socialiste din China.

Agenţia de presă UCA a contactat preoţii care, sub anonimat, au declarat că denaturarea este rezultatul unui plan precis.


Opinia cititorului: 1
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 29.09.2020, 13:35

Nu stiu din ce cauza partidul comunist chinez nu-si vede de treaba lui si-si baga nasul peste tot ca musca-n curul calului.Si Ceausescu a incercat sa termine cu religia dar nu a reusit.Pana la urma a murit mai rau decat un caine ,in ziua de Craciun,tot de mana unor securisti tradatori(afiliati rusilor),atei ca si el.

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

FAUCI:"Până la începutul lui decembrie vom şti dacă un vaccin Covid-19 este sigur şi eficient"
26 oct. J.P.


Bursele asiatice au închis în teritoriu negativ
26 oct. S.B.


ANGELA MERKEL:"Urmează luni foarte grele pentru Germania"
26 oct. A.P.


JOE BIDEN:"Rusia reprezintă cea mai mare ameninţare pentru SUA, China este un competitor"
26 oct. A.P.


Populaţia intră în grevă generală la Belarus
26 oct. A.P.


BOOKING.COM:Reglementările UE ajută "rivalilor mai mici" să prospere
26 oct. J.P.


Ucraina critică Ungaria pentru amestec în alegerile locale
26 oct. A.P.


Vaccinul anti-COVID testat de Oxford a generat un răspuns imun bun la vârstnici
26 oct. J.P.


SĂRBĂTOARE LA SANTIAGOChilienii au votat rescrierea Constituţiei1
26 oct. A.P.


Bursele europene au deschis în scădere
26 oct. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.