China vrea o conexiune între Bursa din Shanghai şi London Stock Exchange

16 apr. Internaţional
Alina Vasiescu
China vrea o conexiune între Bursa din Shanghai şi London Stock Exchange

LSE şi-a ales un nou director executiv, care îşi va prelua atribuţiile la 1 august 

China intenţionează să lanseze, în acest an, o legătură între Bursele de Valori din Shanghai şi Londra, pentru tranzacţiile cu acţiuni, creând un sistem care le-ar oferi investitorilor din ţara asiatică acces direct la acţiunile listate în Marea Britanie, conform Bloomberg.

Guvernatorul Băncii Populare din China (banca centrală), Yi Gang, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul Forumului Boao pentru Asia, că această legătură se înscrie într-un pachet mai larg de politici care vor deschide în continuare sectorul financiar al ţării.

Programul cu London Stock Exchange Group Plc ar fi cea de-a treia legătură de acest gen, după ce, în noiembrie 2014, a fost lansată legătura dintre pieţele din Shanghai şi Hong Kong, iar în decembrie 2016 - dintre Hong Kong şi Shenzhen.

O înţelegere între bursele din Londra şi Shanghai era în lucru încă din septembrie 2015. În noiembrie 2016, LSE şi Bursa din Shanghai au convenit "să elaboreze reguli şi modalităţi de implementare a acordului".

"Importanţa conexiunii este simbolică, deoarece investitorii britanici au deja acces la acţiunile din China prin intermediul legăturilor din Hong Kong, iar traderii chinezi pot folosi filialele offshore ale societăţilor de brokeraj de pe piaţa internă pentru a cumpăra acţiuni la Londra", a declarat Huang Dongsheng, şeful departamentului de cercetare din cadrul Weifang Fund din Shanghai, care are în administrare peste 4 miliarde de yuani (637 milioane dolari). Dar, acesta spune că "programul arată că autorităţile din China îşi adâncesc efortul de deschidere a pieţei şi de a transforma yuanul într-o monedă globală".

Nikhil Rathi, cel care conduce London Stock Exchange Plc, este de părere că legătura cu piaţa din China este bună pentru cele două ţări, dar şi pentru economia globală. Acesta a menţionat: "Companiile listate în Marea Britanie vor avea acces în mod direct la investitorii chinezi, iar aceştia din urmă vor avea în mod real acces din China la acţiunile internaţionale".

David Schwimmer, ales în fruntea LSE

London Stock Exchange Group Plc l-a angajat în funcţia de director executiv al pieţei londoneze (LSE) pe David Schwimmer, care provine de la "Goldman Sachs Group" Inc.

Acesta se va alătura LSE la data de 1 august, după o carieră de 20 de ani la "Goldman Sachs".

Conform anunţului făcut vineri de LSE, Schwimmer, în vârstă de 49 de ani, obţine astfel unul dintre cele mai importante posturi din sectorul financiar al Londrei. Acesta îl va înlocui pe directorul interimar David Warren, care va rămâne director financiar.

David Schwimmer este "un lider cu o mare experienţă şi a fost numit după un amplu proces de selecţie", a informat Bursa din Londra.

LSE căuta un nou şef după ce Xavier Rolet a decis să părăsească piaţa, în noiembrie anul trecut, pe fondul neînţelegerilor cu acţionarul activist "TCI Fund Management".


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

Tusk propune un summit european extraordinar consacrat Brexitului
19 sep.


CU PUŢIN TIMP ÎNAINTEA TERMENULUI LIMITĂ,Canada şi SUA reiau negocierile pentru NAFTA
19 sep. Mihai Gongoroi


UE investighează un posibil cartel între principalii producători auto din Germania
19 sep.


Comisia Europeană propune modernizarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului
19 sep.


MARIO DRAGHI, BCE:"Băncile din zona euro trebuie să-şi reducă şi mai mult nivelul creditelor neperformante"
19 sep.


POTRIVIT IL SOLE 24 ORE,"Pandora", ţintă de preluare pentru fondurile de investiţii
19 sep. A.V.


"UniCredit" nu vrea să fuzioneze cu "Societe Generale"
19 sep.


Secretarul de stat în Ministerul de Externe Gabriel Winzer, executat silit de OTP Faktoring ZRT
19 sep. F.A.


SUA impun noi taxe vamale pe importurile din China
19 sep. V.R.


BURSELE DIN LUMEBursele europene fluctuează odată cu intensificarea luptei comerciale SUA-China
19 sep. A.V.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.