Chinezii de la Huawei s-au reorientat către piaţa internă

31 oct. Companii
Chinezii de la Huawei s-au reorientat către piaţa internă

Vestea rea a sancţiunilor SUA este urmată de una bună, legată de comerţul intern pentru Huawei Technologies, care şi-a majorat cota de piaţă în China pe segmentul telefoanelor mobile inteligente, ajungând la nivelul record de 42%, în urma majorării livrărilor cu două treimi în trimestrul trei din 2019. Creşterea este o consecinţă a deciziei consumatorilor interni de a sprijini compania afectată pe plan internaţional de sancţiunile SUA.

Huawei şi-a întărit astfel dominaţia pe cea mai mare piaţă de smartphone-uri din lume, chiar dacă, pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat "oaie neagră" de către Washington. Chiar dacă piaţa telefoanelor mobile inteligente din China s-a contractat cu 3% în trimestrul trei din 2019, livrările Huawei au reprezentat 41,5 milioane din cele 97,8 milioane de smartphone-uri livrate în perioada iulie-septembrie 2019, arată datele firmei Canalys. Potrivit Agerpres, succesul Huawei a venit pe fondul scăderii livrărilor companiilor Oppo, Vivo, Xiaomi şi Apple, care împreună au avut în trimestrul trei din 2019 o cotă de piaţă de 50% în China, faţă de 64% în perioada iulie-septembrie 2018. Pentru grupul american Apple a fost cel mai slab trimestru pe piaţa chineză din ultimii cinci ani. Săptămâna trecută, Huawei a anunţat că de la începutul anului şi până în prezent a vândut peste 200 milioane de smartphone-uri. Directorul diviziei de telefoane mobile de la Huawei, He Gang, a precizat că în 2019 grupul a atins pragul de 200 milioane de telefoane inteligente, cu 64 de zile mai repede decât în anul 2018. Comparativ, în urmă cu doi ani, Huawei sărbătorea faptul că a vândut 100 milioane de smartphone-uri în primele nouă luni în timp ce în 2015 a atins acelaşi prag abia la finele lunii decembrie. Gigantul chinez a raportat anul trecut venituri de 721,2 miliarde de yuani (104,16 miliarde de dolari), în creştere cu 19,5% faţă de 2017. Şeful Huawei estimează că o redresare a afacerilor va avea loc în 2021. Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri în funcţie de volum.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare
11 dec.


OPINIILuminiţa, doamna de la capătul ţevii
11 dec. Florian Mateiţă, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADET


PENTRU ANUL 2019FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%
11 dec. Vlad Dobrea


PARTENERIAT ÎNTRE MINISTERUL EDUCAŢIEI, CONAF ŞI FPPG Educaţie antreprenorială în şcolile gimnaziale şi liceale
11 dec. Alina Vasiescu


PRINTR-O INVESTIŢIE DE MINIM 30 MILIARDE DOLARI,Danemarca vrea să construiască insule artificiale pentru turbine eoliene
11 dec.


ANCOM: 55% dintre conexiunile la Internet mobil sunt 4G
11 dec. O.D.


CONFORM STRATEGIEI SALE DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov
11 dec. Andrei Iacomi


SPECIALIŞTII DIN ENERGIE AFIRMĂ: "Gazul - resursă cheie pentru viitorul sectorului energetic"
11 dec. RAMONA RADU


Dosarul Rompetrol II, la final
11 dec. Andrei Iacomi


MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va depăşi 17 miliarde euro, în acest an"
11 dec. RAMONA RADU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.