CHRISTIAN TOUR:

Creşte numărul celor care îşi cumpără vacanţele din toamna anului anterior plecării

29 oct. Companii
E.O.
Creşte numărul celor care îşi cumpără vacanţele din toamna anului anterior plecării

Numărul românilor care îşi achiziţionează vacanţa de vară din toamna anului anterior plecării în concediu este în creştere, anunţă Christian Tour, într-un comunicat de presă. Conform acestuia, dacă în urmă cu cinci ani doar unul din zece români îşi cumpăra cu aproape jumătate de an înainte pachetul turistic pentru concediul de vară, în prezent peste jumătate dintre turişti îşi stabilesc planurile de vacanţă cu câteva luni înainte.

Cristian Pandel, director general Christian Tour, precizează: "Comportamentul turiştilor s-a schimbat substanţial, în ultimii ani. Mulţi, mai ales categoria familiilor cu copii, nu se simt confortabil să lase pe ultima sută de metri organizarea vacanţei de vară, cea mai importantă în decursul unui an pentru români. De aceea, chiar de la începutul lunii septembrie, unii dintre ei întreabă deja în agenţii despre ofertele pentru sejurul 2020. În felul acesta, nu doar că îşi securizează vacanţa pentru anul următor, ci beneficiază şi de avantajele unei achiziţii timpurii, prin programul Early Booking: reduceri de până la 50% la pachetele turistice şi plata în rate".

Potrivit unei analize realizate de Christian Tour, familiile cu copii sunt primele care se arată interesate de achiziţia din timp a vacanţei de vară, pentru că se documentează mai atent asupra facilităţilor şi serviciilor pentru cei mici pe care le au unităţile de cazare. Tocmai de aceea, multe dintre ele aleg ca destinaţie Antalya, unde resorturile includ piscine pentru copii, meniuri diversificate, locuri de joacă cu animatori.

Turoperatorul arată că cei care achiziţionează din timp o vacanţă, prin programul Early Booking, pot alege dintr-o gamă variată de hoteluri. "În oferta agenţiei Christian Tour, sunt aproximativ 200 de hoteluri doar în Antalya, iar turiştii au ocazia să le compare din timp, să aleagă exact unitatea de cazare dorită şi, cel mai important aspect, să găsească disponibilitate în oricare dintre acestea", menţionează Adriana Irimia, charter reservation manager.

În plus, tarifele pentru cei care achiziţionează o vacanţă în Antalya în această perioadă sunt cu până la 45% mai mici prin programul Early Booking, la care se adaugă un extra-discount al agenţiei de până la 270 euro/cameră, arată sursa citată. Aceasta menţionează că un sejur de 7 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele în regim all inclusive costă de la 244 de euro de persoană (+95 euro taxe aeroport), pachetul incluzând şi transport cu avion charter, transfer de la aeroport la hotel şi asistenţă turistică. La un hotel de cinci stele ultra all inclusive, un sejur în condiţii similare cu cele prezentate mai sus costă 315 euro de persoană (+95 euro taxe de aeroport).

"În sezonul 2019, clasamentul des­tinaţiilor alese de turiştii care au plecat în vacanţă cu charterele Christian Tour a fost condus de Antalya, cu peste 45.000 de turişti, urmată de Grecia şi Egipt. Estimăm că şi în 2020, Antalya va fi destinaţia preferată de turiştii români", subliniază Cristian Pandel.

În sezonul estival 2020, Christian Tour va opera zboruri charter către Antalya cu plecare de pe zece aeroporturi din ţară, respectiv Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad, Oradea, Iaşi, Bacău, Craiova, Baia Mare şi Târgu Mureş.

Numărul total de zboruri în regim charter operate anul viitor de agenţia de turism va fi de 48 de curse pe săptămână, către destinaţii din Grecia (Creta-Heraklion, Creta-Chania, Zakynthos, Rhodos, Preveza), Turcia (Antalya, Bodrum), Egipt (Hurghada), Tunisia, Spania (Tenerife, Mallorca). O destinaţie nouă în oferta Chris­tian Tour este Cipru de Nord, introdusă ca urmare a solicitărilor venite din partea turiştilor. Agenţia a lansat şi pachetele cu transport cu autocarul către destinaţiile Zakynthos, Corfu, Lefkada, Parga, Thassos, Riviera Olimpului, Halkidiki şi Kusadasi (Turcia).

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare
11 dec.


OPINIILuminiţa, doamna de la capătul ţevii
11 dec. Florian Mateiţă, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADET


PENTRU ANUL 2019FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%
11 dec. Vlad Dobrea


PARTENERIAT ÎNTRE MINISTERUL EDUCAŢIEI, CONAF ŞI FPPG Educaţie antreprenorială în şcolile gimnaziale şi liceale
11 dec. Alina Vasiescu


PRINTR-O INVESTIŢIE DE MINIM 30 MILIARDE DOLARI,Danemarca vrea să construiască insule artificiale pentru turbine eoliene
11 dec.


ANCOM: 55% dintre conexiunile la Internet mobil sunt 4G
11 dec. O.D.


CONFORM STRATEGIEI SALE DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov
11 dec. Andrei Iacomi


SPECIALIŞTII DIN ENERGIE AFIRMĂ: "Gazul - resursă cheie pentru viitorul sectorului energetic"
11 dec. RAMONA RADU


Dosarul Rompetrol II, la final
11 dec. Andrei Iacomi


MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va depăşi 17 miliarde euro, în acest an"
11 dec. RAMONA RADU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.