CHRISTIAN TOUR:

Litoralul românesc, ocupat aproape 100% în minivacanţa de Sf. Maria

13 aug. Companii
A.T.
Litoralul românesc, ocupat aproape 100% în minivacanţa de Sf. Maria

* Cazările pe Litoral, mai ieftine cu până la 50%, după 18 august

Mijlocul lunii august, care coincide cu sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox şi, totodată, zi legală nelucrătoare, este, de ani buni, perioada cea mai aglomerată pe litoralul românesc. Potrivit datelor Christian Tour, în acest an, unităţile de cazare clasificate din staţiunile româneşti de la Marea Neagră au un grad de ocupare de aproape 100%.

Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour, a declarat: "Este deja o tradiţie - data de 15 august îi găseşte pe români la mare, iar faptul că această zi e liberă contribuie la creşterea de la un an la altul a numărului celor care se îndreaptă spre litoralul româ-nesc. Un alt motiv îl reprezintă evenimentele organizate la malul mării de Ziua Marinei, sărbătorită tot pe 15 august".

Potrivit reprezentantului Christian Tour, sejururile la mare pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt rezervate chiar înainte de minivacanţa de Rusalii, adică cu aproape trei luni înainte.

În ceea ce priveşte tarifele, un pachet de 4 nopţi all inclusive la un hotel de 3 stele în Mamaia costă în această perioadă 2.900 de lei/camera, în vreme ce în Saturn un pachet în aceleaşi condiţii - all inclusive, patru nopţi de cazare, hotel de 3 stele - costă 2.500 de lei/camera. Pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt şi turişti care au plătit 12.000 de lei pentru patru nopţi de cazare în apartament, cu mic dejun inclus, la un hotel de cinci stele din staţiunea Mamaia, potrivit datelor touroperatorului.

Loredana Stanciu a adăugat: "Ca perioadă, minivacanţa de Sfânta Maria reprezintă un prag tarifar pe litoralul românesc, pentru că imediat după weekendul prelungit 15-18 august, hotelierii de la mare taie din preţuri. Reducerile încep de la 6% şi ajung chiar la 50% din preţul cerut în vârf de sezon".

Astfel, potrivit Christian Tour, în staţiunea Mamaia, Hotelul Bavaria Blu de 4 stele aplică reduceri de 25% începând cu 23 august, iar Hotelul Malibu, tot de 4 stele, se ieftineşte cu 15% după 18 august. În sudul litoralului, la Mangalia, cazarea la Hotelul Paradiso, all inclusive, de 3 stele, este mai ieftină cu 10% din 16 august, în vreme ce la hotelul Mioriţa din Neptun, turiştii plătesc cu 20% mai puţin din 22 august. În Venus, la hotelul Ammon de 3 stele, preţurile scad cu 50% după minivacanţa de Sfânta Maria.

În plus, turiştii care vor să se cazeze la tarife şi mai mici se pot înscrie în programul "Litoralul pentru toţi" care începe la 1 septembrie şi vine cu preţuri cu 150% mai mici decât tarifele standard din vârf de sezon. De exemplu, în Mamaia, un pachet pentru două persoane începe de la 500 lei, camera dublă, fără mic dejun.

"Aproape jumătate dintre românii care profită de tarifele din programul «Litoralul pentru toţi» sunt la a doua vacanţă la Marea Neagră din an", a menţionat reprezentantul Christian Tour.

După minivacanţa de Sfânta Maria, şi cazarea la munte, precum şi în unităţile din staţiunile balneare, se ieftineşte. În aceste zone, hotelierii au pregătit deja pachetele de Crăciun şi Revelion.

Agenţia Christian Tour a avut, în 2018, vânzări de 85 de milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Suntem penultimii în UE ca pondere a companiilor cu ritm rapid de dezvoltare
11 dec.


OPINIILuminiţa, doamna de la capătul ţevii
11 dec. Florian Mateiţă, Partener Rominsolv, Administrator Judiciar RADET


PENTRU ANUL 2019FAN Courier estimează o cifră de afaceri în creştere cu 15%
11 dec. Vlad Dobrea


PARTENERIAT ÎNTRE MINISTERUL EDUCAŢIEI, CONAF ŞI FPPG Educaţie antreprenorială în şcolile gimnaziale şi liceale
11 dec. Alina Vasiescu


PRINTR-O INVESTIŢIE DE MINIM 30 MILIARDE DOLARI,Danemarca vrea să construiască insule artificiale pentru turbine eoliene
11 dec.


ANCOM: 55% dintre conexiunile la Internet mobil sunt 4G
11 dec. O.D.


CONFORM STRATEGIEI SALE DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov
11 dec. Andrei Iacomi


SPECIALIŞTII DIN ENERGIE AFIRMĂ: "Gazul - resursă cheie pentru viitorul sectorului energetic"
11 dec. RAMONA RADU


Dosarul Rompetrol II, la final
11 dec. Andrei Iacomi


MIHAI IONESCU, ANEIR:"Deficitul comercial va depăşi 17 miliarde euro, în acest an"
11 dec. RAMONA RADU

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.