CHRISTIAN TOUR:

Litoralul românesc, ocupat aproape 100% în minivacanţa de Sf. Maria

13 aug. 2019 Companii
A.T.
Litoralul românesc, ocupat aproape 100% în minivacanţa de Sf. Maria

* Cazările pe Litoral, mai ieftine cu până la 50%, după 18 august

Mijlocul lunii august, care coincide cu sărbătoarea religioasă Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai mari sărbători din calendarul ortodox şi, totodată, zi legală nelucrătoare, este, de ani buni, perioada cea mai aglomerată pe litoralul românesc. Potrivit datelor Christian Tour, în acest an, unităţile de cazare clasificate din staţiunile româneşti de la Marea Neagră au un grad de ocupare de aproape 100%.

Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour, a declarat: "Este deja o tradiţie - data de 15 august îi găseşte pe români la mare, iar faptul că această zi e liberă contribuie la creşterea de la un an la altul a numărului celor care se îndreaptă spre litoralul româ-nesc. Un alt motiv îl reprezintă evenimentele organizate la malul mării de Ziua Marinei, sărbătorită tot pe 15 august".

Potrivit reprezentantului Christian Tour, sejururile la mare pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt rezervate chiar înainte de minivacanţa de Rusalii, adică cu aproape trei luni înainte.

În ceea ce priveşte tarifele, un pachet de 4 nopţi all inclusive la un hotel de 3 stele în Mamaia costă în această perioadă 2.900 de lei/camera, în vreme ce în Saturn un pachet în aceleaşi condiţii - all inclusive, patru nopţi de cazare, hotel de 3 stele - costă 2.500 de lei/camera. Pentru minivacanţa de Sfânta Maria sunt şi turişti care au plătit 12.000 de lei pentru patru nopţi de cazare în apartament, cu mic dejun inclus, la un hotel de cinci stele din staţiunea Mamaia, potrivit datelor touroperatorului.

Loredana Stanciu a adăugat: "Ca perioadă, minivacanţa de Sfânta Maria reprezintă un prag tarifar pe litoralul românesc, pentru că imediat după weekendul prelungit 15-18 august, hotelierii de la mare taie din preţuri. Reducerile încep de la 6% şi ajung chiar la 50% din preţul cerut în vârf de sezon".

Astfel, potrivit Christian Tour, în staţiunea Mamaia, Hotelul Bavaria Blu de 4 stele aplică reduceri de 25% începând cu 23 august, iar Hotelul Malibu, tot de 4 stele, se ieftineşte cu 15% după 18 august. În sudul litoralului, la Mangalia, cazarea la Hotelul Paradiso, all inclusive, de 3 stele, este mai ieftină cu 10% din 16 august, în vreme ce la hotelul Mioriţa din Neptun, turiştii plătesc cu 20% mai puţin din 22 august. În Venus, la hotelul Ammon de 3 stele, preţurile scad cu 50% după minivacanţa de Sfânta Maria.

În plus, turiştii care vor să se cazeze la tarife şi mai mici se pot înscrie în programul "Litoralul pentru toţi" care începe la 1 septembrie şi vine cu preţuri cu 150% mai mici decât tarifele standard din vârf de sezon. De exemplu, în Mamaia, un pachet pentru două persoane începe de la 500 lei, camera dublă, fără mic dejun.

"Aproape jumătate dintre românii care profită de tarifele din programul «Litoralul pentru toţi» sunt la a doua vacanţă la Marea Neagră din an", a menţionat reprezentantul Christian Tour.

După minivacanţa de Sfânta Maria, şi cazarea la munte, precum şi în unităţile din staţiunile balneare, se ieftineşte. În aceste zone, hotelierii au pregătit deja pachetele de Crăciun şi Revelion.

Agenţia Christian Tour a avut, în 2018, vânzări de 85 de milioane de euro.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Brico Depôt a deschis primul outlet al unui retailer DYI în România
02 iul. G.U.


Compania energetică MVM ţinteşte România pentru extinderea activităţii
02 iul. G.U.


ÎN CADRUL CAMPANIEI #STOPHATEFORPROFIT:Coca-Cola şi alte 400 de branduri şi-au scos reclamele de pe Facebook
02 iul. A.P.


Fabrica Ford din Craiova a renunţat la o parte dintre angajaţi
02 iul. A.P.


ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI COVID-19Prime Kapital a lansat FlexAssist Solidarity, program destinat achiziţiei de locuinţe
02 iul. A.I.


ANDREEA STRUGARU, KADRA:"Uşile automate, singura variantă de trafic în condiţii de igienă sporită"
02 iul. A consemnat ADELINA TOADER


Raiffeisen Bank a lansat serviciul cash-back în benzinăriile Rompetrol1
01 iul. S.B.


Green Weee, amendată după incendiul de la depozitul de material reciclabile
01 iul. Ana Felea


Consiliul Concurenţei pune în dezbatere ,, Ghidul privind înţelegerile verticale''
01 iul. G.U.


Google cumpără producătorul de ochelari North
01 iul. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.