CHRISTIAN TOUR:

Turcia, Grecia şi Egipt - destinaţiile preferate de turiştii români

19 nov. 2019 Companii
EMILIA OLESCU
Turcia, Grecia şi Egipt - destinaţiile preferate de turiştii români

Comportamentul turistului român s-a schimbat substanţial, în ultima perioadă, astfel că, dacă în urmă cu câţiva ani cei care vizitau ediţia de toamnă a Târgului de Turism căutau îndeosebi pachete turistice pentru sărbătorile de iarnă, la ediţia de anul acesta cei mai mulţi au achiziţionat vacanţe pentru vara viitoare, arată un comunicat transmis de Christian Tour. Acesta precizează că primele trei poziţii în clasamentul destinaţiilor preferate de cei care şi-au rezervat o vacanţă pe durata celor patru zile ale târgului sunt ocupate de Turcia (Antalya), Grecia şi Egipt.

"Ofertele Early Booking şi discounturile speciale de Black Friday i-au atras pe români la standul Christian Tour de la Târgul de Turism, precum şi în sediile agenţiei din întreaga ţară, unde au fost disponibile aceleaşi reduceri ca la Romexpo. În cele patru zile ale Târgului, eveniment care s-a desfăşurat în perioada 14-17 noiembrie, peste 9.000 de persoane şi-au rezervat vacanţe din oferta turoperatorului, valoarea totală a rezervărilor făcute depăşind patru milioane de euro", au declarat reprezentanţii agenţiei.

Topul destinaţiilor externe alese de cei care au cumpărat vacanţe de la Christian Tour este condus de Turcia, în special Antalya, urmată de Grecia, Egipt, Bulgaria, Tunisia şi Spania, destinaţii către care (cu excepţia Bulgariei) agenţia va opera zboruri charter în sezonul estival 2020 de pe principalele aeroporturi din ţară.

Pe lângă sejururile de tip sun&beach, românii au cumpărat, în cele patru zile, şi circuite culturale, foarte solicitate fiind cele în Israel, Italia, Spania, Ţările Nordice, Turcia şi Egipt. De asemenea, cererea pentru circuite în destinaţii exotice a fost în creştere.

"Pe durata târgului, au fost rezervate vacanţe în Etiopia, Mongolia, Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, Tanzania, Uzbekistan, Vietnam, Costa Rica, India şi China. De altfel, cel mai scump pachet vândut la Târgul de Turism a fost un circuit de 11 nopţi pe Coasta de Vest a SUA, pentru care s-au plătit aproape 15.000 de euro", reiese din bilanţul Christian Tour.

Tendinţa de a cumpăra din timp vacanţa de vară s-a manifestat şi în cazul celor care s-au hotărât să-şi petreacă concediul din 2020 pe litoralul românesc, pachetele în staţiunile de la Marea Neagră fiind cele mai căutate pe durata târgului, unde turiştii au putut să le achiziţioneze inclusiv cu tichete de vacanţă. Topul destinaţiilor interne căutate la târg este completat de staţiunile balneare, în special Băile Felix, şi de staţiunile montane, solicitate mai ales pentru Revelion.

În ceea ce priveşte profilul turistului care a optat pentru pachetele de mai sus, acesta a fost reprezentat de familii cu copii, interesate mai ales de sejururi pentru vara viitoare, cât şi seniori al căror interes a fost mai ridicat pentru circuite culturale cu autocarul sau avionul.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Impact Developer & Contractor a finalizat programul de rascumparare demarat în 2019
03 iul. M.G.


SIF Transilvania vrea înlocuirea conducerii de la THR Marea Neagră şi modificarea formei de administrare
03 iul. M.G.


Daimler va prelua 3% din producătorul chinez de baterii Farasis Energy
03 iul. G.U.


Google este investigată de UE din cauza unei achiziţii de 1,87 miliarde euro
03 iul. G.U.


Boeing nu va mai produce modelul 747 Jumbo Jet
03 iul. S.B.


Grupul GFG analizează în continuare posibile achiziţii
03 iul. G.U.


Mark Zuckerberg nu cedează în faţa boicotului2
03 iul. S.B.


Apple lansează un site pentru Apple Card
03 iul. S.B.


Facebook va încuraja purtarea măştilor în aplicaţiile sale1
03 iul. S.B.


Fiat Chrysler a prezentat noul Dodge Durango Hellcat
03 iul. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.