CHRISTIAN TOUR:

Unul din cinci turişti merg în vacanţele de vară cu oferte Last Minute

14 iun. 2018 Companii
A.T.
Unul din cinci turişti merg în vacanţele de vară cu oferte Last Minute

Grecia este destinaţia favorită 

Aproximativ 20% dintre turiştii care pleacă în vacanţa de vară într-o staţiune de litoral din străinătate îşi aleg pe ultima sută de metri pachetul turistic pentru a beneficia de ofertele Last Minute, arată un studiu al agenţiei Christian Tour.

Datele agenţiei arată că, în general, persoanele care preferă astfel de oferte de vacanţă au un program flexibil ce le permite să meargă într-o călătorie programată cu doar câteva zile înainte de plecare, precum angajaţii care nu sunt nevoiţi să stea la birou opt ore pe zi, seniorii şi studenţii.

Christian Tour informează că majoritatea turiştilor care aleg serviciile unei agenţii pentru a-şi petrece concediul de vară într-o destinaţie de litoral precum Grecia, Turcia, Spania, Egipt sau Bulgaria îşi programează călătoria cu câteva luni înainte, în primul rând pentru a beneficia de condiţiile de plată ale programului Early Booking. În acest caz, se aplică reduceri de până la 45%, iar suma poate fi achitată în rate.

Raluca Hatmanu, director de comunicare Christian Tour, a declarat: "În general, din această categorie fac parte familiile cu copii, care trebuie să ţină cont şi de nevoile celor mici atunci când îşi planifică concediul de vară; părinţii iau în calcul data la care copiii intră în vacanţa mare ori examenele naţionale dacă au de susţinut astfel de testări. Pentru aceşti turişti e important ca toate detaliile vacanţei - mijlocul de transport, cazarea, regimul de masă - să fie stabilite din timp".

Reprezentanţii agenţiei mai transmit că la polul opus, există o altă categorie de turişti al căror stil de viaţă le permite să se pregătească de plecarea într-o vacanţă în doar câteva zile şi care sunt amatori de oferte Last Minute. Angajaţii care nu au un program fix, precum şi seniorii şi studenţii sunt cei mai receptivi la astfel de oferte.

Directorul de comunicare Christian Tour a precizat: "Principalul avantaj al vacanţelor prinse pe ultima sută de metri este legat de preţ, care poate fi mai mic cu până la 45% decât în momentul afişării ofertei iniţiale. De multe ori, preţul poate rivaliza cu o ofertă «early booking», doar că în ceea ce priveşte oferta «last minute» turistul trebuie să accepte condiţiile de transport şi cazare oferite în acel moment de agenţie. Persoanele care vânează astfel de oferte trebuie să aibă în vedere şi faptul că acestea sunt în număr limitat, iar principiul care se aplică este < primul venit, primul servit >".

În această perioadă, cele mai multe oferte Last Minute sunt disponibile pentru destinaţiile din Grecia. De exemplu, un pachet în Insula Corfu, care include zbor charter cu plecare din Bucureşti pe data de 3 iulie şi cazare 7 nopţi cu demipensiune la un hotel de trei stele costă 349 de euro de persoană, preţ cu 25% mai mic decât tariful iniţial. Pe insula Creta, în zona Heraklion, o persoană poate plăti cu 20% mai puţin pentru un pachet all inclusive într-un hotel de trei stele şi transport cu charter avion, suma fiind de 399 de euro de persoană. Cei care prind ofertele Last Minute în Lefkada pot beneficia de o reducere de 45%; astfel, un pachet care include zbor charter din Bucureşti şi 7 nopţi de cazare la un studio costă 219 euro de persoană. Către Santorini ori Rhodos, unele dintre cele mai frumoase destinaţii elene, turiştii pot zbura fără să plătească taxele de aeroport.

În sezonul estival 2018, Christian Tour operează 40 de avioane charter pe săptămână către destinaţii populare din Grecia (Creta - Heraklion şi Chania, Santorini, Zakynthos, Corfu, Lefkada, Rhodos), Turcia (Antalya, Bodrum, Kusadasi), Spania (Mallorca, Tenerife, Gran Canaria) şi Egipt (Hurghada, Sharm el Sheikh), cu plecare de pe principalele aeroporturi din ţară: Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Arad şi Iaşi. Una dintre noutăţile sezonului este introducerea pachetelor Premium; turiştii care achită 25 de euro pe sens îşi pot selecta unul din locurile aflate pe primele cinci rânduri ale avionului şi primesc catering cald la bord.

Pe lângă charterele cu avionul, turiştii pot călători şi cu charterele cu autocarul în destinaţii din Grecia (Corfu, Zakynthos, Thassos, Paralia Katerini, Evia, Parga, Hakidiki, Lefkada, Olympic Beach) şi Bulgaria (Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

Libris.ro a avut peste 1,2 milioane clienţi
21 mai. P.A.


HUAWEI:SUA subestimează puterea companiei
21 mai. L.I.


Uber, Bolt şi Clever anunţă lansarea unei petiţii online 1
21 mai. I.M.


Iulian Mangalagiu - noul managing director al Wienerberger România
21 mai. E.O.


CONFERINŢA INTERNAŢIONALĂ DE DIALOG PUBLIC-PRIVAT:Managementul identităţii în spaţiul virtual prin prisma securităţii cibernetice
21 mai. Cătălin PĂTRAŞCU


Primăria Cluj-Napoca, dată în judecată pentru că nu organizează conferinţe de presă
21 mai.


CONGRESConstructorii şi provocările schimbărilor climatice
21 mai.


"Piaţa sistemelor de izolaţii - trend susţinut de creştere, în ultimii patru ani"
21 mai. Emilia Olescu


TAJANI, PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI EUROPEAN:"Trebuie să fim atenţi la suveranitatea noastră energetică la nivel european"
21 mai. R.R.


LA NIVEL GLOBAL:Ford va concedia 10% din forţa sa de muncă
20 mai. M.I.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.