Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale 2

11 oct. Politică
G.M.
Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale

Dacian Cioloş, preşedintele Mişcării România Împreună (RO+), a declarat, zilele trecute, la Iaşi, că nu se teme să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor, dar că îşi va depune candidatura doar dacă acest lucru ar fi în beneficiul opoziţiei politice, conform Agerpres.

Dacian Cioloş a declarat: "Sunt gata să candidez. Nu mi-e teamă. O s-o fac numai dacă voi considera că această candidatură va ajuta la câştigarea alegerilor de către forţe politice care duc spre modernizarea ţării, nu pentru a slăbi capacitatea opoziţiei de a câştiga acest scrutin".

El a spus că este important ca partidul pe care l-a iniţiat să fie parte a structurii politice care să câştige prezidenţialele din toamna anului viitor.

Fostul prim-ministru nu a oferit un răspuns clar privind o eventuală candidatură a sa împotriva actualului preşedinte Klaus Iohannis, susţinând că în acest moment pe primul plan este transformarea mişcării într-un partid politic şi apoi alegerile europarlamentare de anul viitor. Cioloş a spus: "Pentru noi e importantă structurarea partidului în teritoriu, în paralel cu pregătirea pentru alegerile europarlamentare, unde obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun, iar apoi să vorbim şi despre prezidenţiale. Avem obiective foarte clare la prezidenţiale în programul politic şi la momentul oportun o să le exprimăm".

Aceasta este a doua declaraţie a liderului RO+ despre o eventuală candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării, prima fiind făcută în 24 iulie. Ambele declaraţii au fost făcute după ce Klaus Iohannis a afirmat, pe 24 iunie, că este "ferm hotărât să candideze pentru încă un mandat de preşedinte al României", iar PNL a anunţat că îl va susţine pe actualul şef al statului în cursa pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 00:12

Omul slab

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 13:55

E ardelean, origine sanatoasa, studiat, fost ministru al agriculturii, fost comisar european pe agricultura, fost prim ministru, roman de-al nostru, vitza veche, autentica ...

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MINISTERUL FINANŢELOR: MFP a atras 538 de milioane lei de la bănci
13 dec. T.A.


THOMAS B. MODLY:Sistemul antiaerian Aegis are menirea de a apăra România
13 dec. D.I.


Bugetul MDRAP - suplimentat cu 300 milioane lei
13 dec. T.A.


ADRIAN NĂSTASE:PSD a introdus delictul de opinie
13 dec. I.D.


ROVANA PLUMB:OFSD face apel la pace politică
13 dec. D.D.


AEP:Subvenţiile virate partidelor depăşesc 20 de milioane de lei
13 dec. T.A.


ÎNTÂLNIRE IOHANNIS - MERKEL, LA BRUXELLES:Germania susţine Preşedinţia ţării noastre la Consiliul UE
13 dec. V.D.


BARNA (USR):Liviu Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa "Fără penali"
13 dec. V.D.


PNL - proiect de buget alternativ pentru anul 2019
13 dec. T.T.


IOHANNIS, DESPRE OUG PE CODURILE PENALE: "Pur şi simpu nu se poate"
13 dec. E.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.