Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale 2

11 oct. Politică
G.M.
Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale

Dacian Cioloş, preşedintele Mişcării România Împreună (RO+), a declarat, zilele trecute, la Iaşi, că nu se teme să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor, dar că îşi va depune candidatura doar dacă acest lucru ar fi în beneficiul opoziţiei politice, conform Agerpres.

Dacian Cioloş a declarat: "Sunt gata să candidez. Nu mi-e teamă. O s-o fac numai dacă voi considera că această candidatură va ajuta la câştigarea alegerilor de către forţe politice care duc spre modernizarea ţării, nu pentru a slăbi capacitatea opoziţiei de a câştiga acest scrutin".

El a spus că este important ca partidul pe care l-a iniţiat să fie parte a structurii politice care să câştige prezidenţialele din toamna anului viitor.

Fostul prim-ministru nu a oferit un răspuns clar privind o eventuală candidatură a sa împotriva actualului preşedinte Klaus Iohannis, susţinând că în acest moment pe primul plan este transformarea mişcării într-un partid politic şi apoi alegerile europarlamentare de anul viitor. Cioloş a spus: "Pentru noi e importantă structurarea partidului în teritoriu, în paralel cu pregătirea pentru alegerile europarlamentare, unde obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun, iar apoi să vorbim şi despre prezidenţiale. Avem obiective foarte clare la prezidenţiale în programul politic şi la momentul oportun o să le exprimăm".

Aceasta este a doua declaraţie a liderului RO+ despre o eventuală candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării, prima fiind făcută în 24 iulie. Ambele declaraţii au fost făcute după ce Klaus Iohannis a afirmat, pe 24 iunie, că este "ferm hotărât să candideze pentru încă un mandat de preşedinte al României", iar PNL a anunţat că îl va susţine pe actualul şef al statului în cursa pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 00:12

Omul slab

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 13:55

E ardelean, origine sanatoasa, studiat, fost ministru al agriculturii, fost comisar european pe agricultura, fost prim ministru, roman de-al nostru, vitza veche, autentica ...

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

LUDOVIC ORBAN: Guvernul stârneşte inflaţia cu aparentele măriri de pensii-salarii1
21 oct. E.A.


CĂLIN POPESCU TĂRICEANU:"Sub nicio formă nu vor îngheţa salariile"1
21 oct. P.E.


ROBERT NEGOIŢĂ:"Tot ce înseamnă politică stârneşte antipatie graţie liderilor politici"
21 oct. E.A.


LUDOVIC ORBAN:"Iordache nu poate solicita asistenţa Comisiei de la Veneţia"
21 oct. A.P.


Senatorii rămân fără bani pentru deplasări
21 oct. E.A.


Pro România se reuneşte astăzi în primul Congres naţional1
21 oct. P.E.


TUDOREL TOADER:"OUG e o lege civilă, nu penală, deci nu poate retroactiva" 2
21 oct. E.M.


CCR, sesizată pentru două articole din OUG privind legile Justiţiei
21 oct. I.T.


Viorica Dăncilă, vizită în Kuweit1
21 oct. M.C.


OLGUŢA VASILESCU: "Legea salarizării se va aplica aşa cum a fost adoptată de parlament"1
21 oct. T.T.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.