Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale 2

11 oct. 2018 Politică
G.M.
Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale

Dacian Cioloş, preşedintele Mişcării România Împreună (RO+), a declarat, zilele trecute, la Iaşi, că nu se teme să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor, dar că îşi va depune candidatura doar dacă acest lucru ar fi în beneficiul opoziţiei politice, conform Agerpres.

Dacian Cioloş a declarat: "Sunt gata să candidez. Nu mi-e teamă. O s-o fac numai dacă voi considera că această candidatură va ajuta la câştigarea alegerilor de către forţe politice care duc spre modernizarea ţării, nu pentru a slăbi capacitatea opoziţiei de a câştiga acest scrutin".

El a spus că este important ca partidul pe care l-a iniţiat să fie parte a structurii politice care să câştige prezidenţialele din toamna anului viitor.

Fostul prim-ministru nu a oferit un răspuns clar privind o eventuală candidatură a sa împotriva actualului preşedinte Klaus Iohannis, susţinând că în acest moment pe primul plan este transformarea mişcării într-un partid politic şi apoi alegerile europarlamentare de anul viitor. Cioloş a spus: "Pentru noi e importantă structurarea partidului în teritoriu, în paralel cu pregătirea pentru alegerile europarlamentare, unde obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun, iar apoi să vorbim şi despre prezidenţiale. Avem obiective foarte clare la prezidenţiale în programul politic şi la momentul oportun o să le exprimăm".

Aceasta este a doua declaraţie a liderului RO+ despre o eventuală candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării, prima fiind făcută în 24 iulie. Ambele declaraţii au fost făcute după ce Klaus Iohannis a afirmat, pe 24 iunie, că este "ferm hotărât să candideze pentru încă un mandat de preşedinte al României", iar PNL a anunţat că îl va susţine pe actualul şef al statului în cursa pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 00:12

Omul slab

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 13:55

E ardelean, origine sanatoasa, studiat, fost ministru al agriculturii, fost comisar european pe agricultura, fost prim ministru, roman de-al nostru, vitza veche, autentica ...

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

PONTA:"Un mesaj din inimă pentru cetăţenii Republicii Moldova - mergeţi la vot"2
23 feb. T.T.


Preşedintele Iohannis, întâlnire cu omologul egiptean
23 feb. V.S.


ORBAN: "Duminică se decide direcţia în care va merge Republica Moldova"2
23 feb. T.V.


Firea vrea ca mai multe lacuri din Bucureşti să fie transferate Primăriei1
23 feb. T.I.


MARKO BELA:"Vrem să fie aplicat principiul subsidiarităţii"3
23 feb. L.B.


Congresul UDMR declară simboluri proprii steagul şi imnul secuieşti4
23 feb. I.L.


GABRIEL OPREA, UNPR:"La europarlamentare, ne propunem să ne comportăm onorabil"1
23 feb. M.T.


ANDI CRISTEA, PSD: Iohannis încearcă să inducă panică în economia naţională4
23 feb. S.T.


"Republica Moldova nu trebuie să se îndepărteze de valorile europene"2
23 feb. I.T.


Viorica Dăncilă, întrevedere cu premierul Spaniei1
23 feb. T.S.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.