Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale 2

11 oct. 2018 Politică
G.M.
Cioloş ia în serios candidatura sa la prezidenţiale

Dacian Cioloş, preşedintele Mişcării România Împreună (RO+), a declarat, zilele trecute, la Iaşi, că nu se teme să intre în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamna anului viitor, dar că îşi va depune candidatura doar dacă acest lucru ar fi în beneficiul opoziţiei politice, conform Agerpres.

Dacian Cioloş a declarat: "Sunt gata să candidez. Nu mi-e teamă. O s-o fac numai dacă voi considera că această candidatură va ajuta la câştigarea alegerilor de către forţe politice care duc spre modernizarea ţării, nu pentru a slăbi capacitatea opoziţiei de a câştiga acest scrutin".

El a spus că este important ca partidul pe care l-a iniţiat să fie parte a structurii politice care să câştige prezidenţialele din toamna anului viitor.

Fostul prim-ministru nu a oferit un răspuns clar privind o eventuală candidatură a sa împotriva actualului preşedinte Klaus Iohannis, susţinând că în acest moment pe primul plan este transformarea mişcării într-un partid politic şi apoi alegerile europarlamentare de anul viitor. Cioloş a spus: "Pentru noi e importantă structurarea partidului în teritoriu, în paralel cu pregătirea pentru alegerile europarlamentare, unde obiectivul nostru este să obţinem un rezultat foarte bun, iar apoi să vorbim şi despre prezidenţiale. Avem obiective foarte clare la prezidenţiale în programul politic şi la momentul oportun o să le exprimăm".

Aceasta este a doua declaraţie a liderului RO+ despre o eventuală candidatură pentru funcţia de preşedinte al ţării, prima fiind făcută în 24 iulie. Ambele declaraţii au fost făcute după ce Klaus Iohannis a afirmat, pe 24 iunie, că este "ferm hotărât să candideze pentru încă un mandat de preşedinte al României", iar PNL a anunţat că îl va susţine pe actualul şef al statului în cursa pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 00:12

Omul slab

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 11.10.2018, 13:55

E ardelean, origine sanatoasa, studiat, fost ministru al agriculturii, fost comisar european pe agricultura, fost prim ministru, roman de-al nostru, vitza veche, autentica ...

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

ASTĂZI:Parlamentul desemnează un nou Avocat al Poporului
26 iun. A.A.


ASTĂZI:CCR dezbate sesizările referitoare la modificările aduse codurilor penale
26 iun. P.P.


PENTRU PERSOANELE CU AUTISM:Guvernul prevede dezvoltarea programelor naţionale de sănătate
26 iun. T.M.


VIORICA DĂNCILĂ:"Anchetele privind cazul de adopţie vor continua"4
26 iun. T.T.


Amnistia fiscală, disimulată sub forma unei restructurări financiare1
26 iun. George Marinescu


KLAUS IOHANNIS:Ţara noastră sprijină preşedinţia finlandeză a Consiliului UE
26 iun. T.E.


CODUL ADMINISTRATIV ADOPTAT PRIN ORDONANŢĂ DE URGENŢĂPensii speciale pentru primari, aprobate de guvernul Dăncilă1
26 iun. GHEORGHE IORGOVEANU


GUVERNUL ANUNŢĂ:Mandatul de vicepremier al lui Viorel Ştefan se încheie
25 iun. T.T.


PREŞEDINTELE PSD BRAŞOV:Dunca, susţinut pentru funcţia de secretar general al PSD
25 iun. P.P.


VICEPREMIERUL DANIEL SUCIU, MINISTRU AL DEZVOLTĂRII REGIONALE:"Preşedintele este în continuare în campanie electorală"1
25 iun. A.P.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.