Citadela Machu Pichu, redeschisă pentru vizitatori la 40% din capacitate

26 feb. 12:29 Internaţional
A.P.
Citadela Machu Pichu, redeschisă pentru vizitatori la 40% din capacitate

Citadela incaşă Machu Picchu, închisă de la sfârşitul lunii ianuarie din cauza pandemiei de coronavirus, se va redeschide pentru turişti începând de luni, însă doar la 40% din capacitatea sa de primire, informează AFP, citat de g4media.

"Vom redeschide citadela pe 1 martie, cu o capacitate de primire de 40%. Un număr de 897 de persoane vor putea să viziteze situl în fiecare zi, în conformitate cu un protocol sanitar strict", a declarat o sursă din Ministerul Culturii din Peru, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Închis timp de aproape opt luni în 2020, celebrul sit arheologic, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO în 1983, a fost redeschis pentru public în noiembrie. Machu Picchu a fost însă închis din nou pe 31 ianuarie din cauza celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-9, deosebit de virulent.

În momentul redeschiderii din noiembrie, numărul vizitatorilor a fost limitat la 2.244 pe zi, iar acum acest număr autorizat fost redus sub pragul de 900.

Miercuri, Guvernul peruan a decis să ridice restricţiile impuse în mai multe regiuni ale ţării de la sfârşitul lunii ianuarie pentru aproximativ 16 milioane de cetăţeni, după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19.

Peru, care are o populaţie de 33 de milioane de locuitori, este una dintre cele mai îndoliate ţări din America Latină prin prisma numărului de persoane decedate din cauza COVID-19 în raport cu populaţia naţională. Statul peruan a fost totodată grav afectat de consecinţele economice generate de pandemia de coronavirus.

Produsul Intern Brut (PIB) a scăzut în Peru cu 11,12% în 2020. Această evoluţie negativă a fost deosebit de brutală pentru sectorul turismului, care s-a confruntat cu o scădere de 50,45%, potrivit statisticilor oficiale.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Internaţional

SERVICIILE DE INFORMAŢII AMERICANE:''Moscova nu vrea un conflict direct cu SUA''10
13 apr. G.U.


Bursele europene au închis în creştere
13 apr. G.U.


Comisia Europeană cere explicaţii companiei Johnson & Johnson pentru amânarea livrării vaccinului
13 apr. G.U.


Ungaria a vaccinat peste 30% din populaţie cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19
13 apr. J.P.


Autorităţile medicale din SUA recomandă suspendarea vacinării cu Johnson&Johnson
13 apr. S.B.


OPPO, Vodafone, Qualcomm şi Ericsson lansează prima reţea comercială 5G din Europa
13 apr. S.B.


Bursele europene au închis mixt
13 apr. J.P.


GERMANIA:Guvernul Merkel adoptă o înăsprire a legii anticovid2
13 apr. S.B.


Turcia şi Libia îşi reiterează susţinerea faţă de acordul de delimitare maritimă în estul Mediteranei
13 apr. S.B.


Moscova atenţionează SUA să stea departe de Rusia şi de Crimeea2
13 apr. S.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.