Citi execută prima tranzacţie de împrumut de acţiuni din ţara noastră

22 ian. 10:23 Piaţa de Capital
A.I.
Citi execută prima tranzacţie de împrumut de acţiuni din ţara noastră

Citi a executat prima tranzacţie de împrumut de acţiuni din ţara noastră prin intermediul diviziei sale Agency Securities Lending, realizare ce are loc în urma lansării cu succes a împrumutului de acţiuni în mai multe pieţe emergente, se arată într-un comunicat remis, astăzi, Redacţiei.

Alin Duhnea, Senior Product Manager la Citi a spus: "Suntem onoraţi că am realizat prima tranzacţie de împrumut de acţiuni din România, o dezvoltare importantă pe o piaţă emergentă cu mare potenţial. Valoarea principală adusă de divizia noastră de servicii pentru valori mobiliare este abilitatea de a oferi know-how local clienţilor noştri globali. Cunoaşterea aprofundată a pieţei, cooperarea apropiată cu instituţiile de reglementare şi de infrastructură precum şi atenţia deosebită la nevoile clienţilor noştri globali ne permit să fim un partener puternic în România".

Prin adăugarea ţării noastre, Citi sprijină acum împrumutul de acţiuni în 74 de pieţe la nivel global, ca parte dintr-o suită de servicii pentru investiţii furnizată de divizia sa Agency Securities Lending. Citi oferă soluţii de împrumut de acţiuni cu o arhitectură deschisă, ce valorifică prezenţa globală a băncii, cu procese de management al riscului robuste şi strategii de tranzacţionare inovatoare.

Cu active în custodie şi administrare în valoare de peste 24,9 trilioane de dolari (la fínele trimestrului al treilea din 2020) şi cu o reţea proprie ce acoperă 60 de pieţe, Citi Securities Services oferă know-how local, tehnologii de procesare avansate şi o gamă largă de servicii de custodie şi administrare de instrumente financiare.

Citi, una dintre cele mai importante bănci globale, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din întreaga lume.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Piaţa de Capital

ÎN ANUL 2020ALRO a înregistrat un profit net de 329 milioane de lei
26 feb. J.P.


ANALIZĂ XTB:Preţul acţiunilor Tesla a crescut în 2020 cu peste 730%1
26 feb.


DE LA 1 MARTIE:Persoanele fizice pot investi în titluri de stat TEZAUR şi FIDELIS
26 feb. A.P.


ÎN ANUL 2020Medlife a înregistrat o cifră de afaceri de 1,214 milioane lei1
26 feb. G.U.


ÎN ANUL 2020Sphera Franchise Group înregistrează vânzări consolidate de 710,8 milioane lei1
26 feb. G.U.


Indicii BVB au deschis în scădere
26 feb. A.B.


PENTRU ANUL TRECUTPurcari - profit net de 60,4 milioane lei, cu 49% peste cel din 20191
26 feb. G.U.


ÎN 2020Erste Group obţine un profit net de 783 milioane de euro1
26 feb. G.U.


OPINIIMai mulţi investitori la BVB. Cum îi păstrăm, cum îi înmulţim?3
26 feb. Cristian Dogaru


BVBZi de revenire pentru BET, după corecţia din ultimele sesiuni
26 feb. M.G.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.