CITR GROUP:

"A scăzut numărul insolvenţelor în rândul companiilor cu impact în economie"

14 feb. 2018 Companii
D.I.
"A scăzut numărul insolvenţelor în rândul companiilor cu impact în economie"

În anul 2017, numărul companiilor româneşti de impact intrate în insolvenţă în 2017 a scăzut cu aproximativ 7% faţă de anul precedent, se arată într-un comunicat al CITR Group, remis astăzi Redacţiei.

În document se precizează: "companiile de impact cu capital privat aflate în insolvenţă aveau la 31 decembrie 2017 o valoare a activelor imobilizate de 1,22 miliarde de euro, în creştere cu aproximativ 15% faţă de finalul anului 2016".

Conform studiului desfăşurat de CITR Group, companiile de impact "sunt companii cu active de peste 1 milion de euro, care generează aproximativ 70% din cifra de afaceri cumulată la nivel naţional, motorul economiei autohtone".

Potrivit aceleiaşi surse, numărul total al companiilor din ţara noastră intrate în procedură de insolvenţă a crescut în anul 2017 cu aproximativ 9% faţă de anul 2016 (de la 8371 de companii intrate în insolvenţă în anul 2016, la 9102 în anul 2017..

În acest context, CITR suibliziază că "este important ca odată ce o companie de impact intră în insolvenţă, să se facă eforturi spre identificarea modalităţilor de restructurare, fie că sunt finanţări externe, restructurări operaţionale sau financiare, pentru a le întoarce sănătoase în economie".

Referitor la scopul studiului, Andreea Cionca-Anghelof, Managing Partner CITR, a declarat: "Ca practicieni în insolvenţă, primul nostru obiectiv este de a redresa companiile, de a le reintroduce în fluxul economic. În portofoliul actual al CITR, 36% dintre companii se află în diverse etape de restructurare, un procent de şase ori mai mare decât media naţională de reorganizări, de 6,6%. Numai în 2017, peste 2000 de locuri de muncă au fost salvate prin procedura de reorganizare a societăţilor aflate sub administrarea CITR. Cu alte cuvinte, este important să ne uităm la componenta calitativă a insolvenţelor acestor companii de impact".

În comunicat se mai arată că totalul insolvenţelor de impact în anul 2017 a afectat un număr de 14.200 de angajaţi, cu 25% mai puţin decât în anul anterior, când în rândul companiilor de impact cu capital privat intrate în insolvenţă s-au numărat companii cu peste 1000 de angajaţi fiecare, precum: Prospecţiuni SA, Swat Force International SRL, Right Betting SRL şi Grup Est Security SRL.

Referitor la acest aspect, Andreea Cionca-Anghelof, a afirmat "Numărul insolvenţelor poate induce în eroare, în timp ce cu adevărat relevant este impactul acestora asupra economiei, impact tradus prin valoarea activelor imobilizate şi prin cifra de afaceri. Scăderea de 7% a numărului companiilor de impact nu este, fireşte, un indicator care să arate o însănătoşire solidă a mediului de afaceri sau a economiei, mai ales pentru că vorbim de o creştere a valorii acestor companii insolvente cu 15%, din punct de vedere al activelor imobilizate, şi de peste 30%, dacă ne uităm la cifra de afaceri".

Conform studiului zonele ţării cu cele mai multe insolvenţe de impact, după numărul de angajaţi ai companiilor de impact intrate în insolvenţă în anul 2017, au fost: zona de sud, inclusiv Bucureşti şi Ilfov (8.100 de angajaţi) şi Transilvania (5.300 de persoane). Raportul CITR menţionează că judeţele cu cele mai multe insolvenţe de impact în 2017, după Bucureşti şi Ilfov, au fost: Prahova, Iaşi, Sibiu, Constanţa şi Argeş.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii

WSJ:Visa şi Mastercard vor să majoreze comisioanele percepute la procesarea tranzacţiilor
16 feb. M.I.


Allianz ar putea încetini programul de răscumpărare de acţiuni, pentru a finanţa achiziţii
16 feb. I.M.


REZULTATE FINANCIARE 2018 Medicover - veniturile globale în creştere cu 15,8%
15 feb. V.D.


Schneider Electric arată beneficiile transformării digitale
15 feb. L.A.


REZULTATE FINANCIARE 2018Transgaz profit net în scădere cu 14,3%
15 feb. D.D.


Ferrari a lansat monopostul cu care speră să oprească dominaţia Mercedes
15 feb. I.M.


OMV Petrom susţine construcţia primului spital de Oncologie pediatrică
15 feb. L.A.


DIN REZULTATUL ANULUI TRECUTFondul Proprietatea propune un dividend cu randament de 11%
15 feb. Andrei Iacomi


Romgaz profit net în scădere cu 12,5%
15 feb. I.I.


Sectorul construcţiilor a scăzut anul trecut cu 4,1%
15 feb. L.A.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.