CÎŢU:

"Strategia României privind pandemia este foarte bună" 4

26 feb. 14:48 Politică
J.P.
"Strategia României privind pandemia este foarte bună"

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că România are o strategie bună de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus şi nu îşi permite nerespectarea regulilor, menţionând că, dacă numărul de infectări va creşte, va trebui ca unele dintre relaxări să fie "luate înapoi", conform Agerpres.

"Este adevărat, am văzut şi eu şi pe stradă oameni care au început să se relaxeze, să nu mai poarte mască, ceea ce nu ne putem permite. Am avut până acum rezultate bune, nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile şi restricţiile şi trebuie să purtăm mască în spaţiu public peste tot, distanţare socială, să ne dezinfectăm, toate regulile care au fost până acum, dacă nu vrem să pierdem ceea ce am câştigat, pentru că, până la urmă, dacă va creşte numărul de infectări, va trebui să luăm înapoi una dintre relaxări pe care le-am dat în această perioadă", a afirmat Cîţu, la Parlament, întrebat dacă sunt avute în vedere noi restricţii pentru că a crescut numărul de cazuri de COVID-19.

El a adăugat că există o strategie clară când se vor impune restricţii.

"În acest moment se ştie foarte clar când vom lua aceste restricţii. Avem 3 la mie, este un prag. În şcoli ştim foarte bine că sunt acele praguri, pe culori, verde, galben... Deja aceste lucruri se ştiu şi vedem care este evoluţia şi, în funcţie de cum evoluează lucrurile, vom lua şi măsurile. Dar, repet, depinde de noi, să nu ajungem acolo. Am muncit foarte mult să ajungem aici, vrem cu toţii o situaţie economică bună şi să avem şi restaurante deschise şi oameni care să meargă la munte, dar, dacă nu purtăm mască în spaţiu public, dacă nu avem distanţare socială, vom merge înapoi", a mai spus premierul.

Întrebat în legătură cu relaxările adoptate de alte ţări europene, Florin Cîţu a reamintit că "au fost mai multe planuri în aceste ţări, pe care le-au luat înapoi".

"Noi vrem să ne asigurăm că, mai întâi, vom avea o campanie de vaccinare de succes şi, apoi, venim şi cu planurile. Ştiţi foarte bine că în majoritatea ţărilor europene au fost perioade de lockdown, România nu a avut deloc, dar eu cred că strategia pe care noi am adoptat-o a fost bună. (...) Avem o strategie. Haideţi să ne uităm unde este România astăzi şi unde sunt alte ţări. Strategia pe care o avem noi astăzi şi funcţionează este una foarte bună. Ne uităm la numărul de persoane infectate, ne uităm la ce se întâmplă cu numărul persoanelor de la ATI şi ne uităm la numărul de decese, deci mergem în direcţia corectă. Suntem sub 1.000 (internările la ATI - n.r.) de câteva săptămâni. Eu ştiu că încercăm să găsim lucruri negative de fiecare dată, dar în România avem două lucruri care merg ok: campania de vaccinare - nu poate nimeni să o nege, suntem în primele trei (locuri - n.r.) în Uniunea Europeană. În ceea ce priveşte pandemia, din noiembrie am început să ţinem lucrurile sub control", a adăugat Cîţu.

Premierul a menţionat însă că, în funcţie de cum vor evolua lucrurile, vor fi luate măsuri în consecinţă.

"Cum vor evolua lucrurile vom vedea şi după aceea vom deschide, aşa cum am deschis şi cu... Haideţi să ajungem acolo, pentru că, dacă le deschidem prea devreme... (...) România nu are o economie închisă. Ştiţi foarte bine că singura dată a fost închisă anul trecut, două luni de zile. Am rămas deschişi de atunci cu toată economia şi vom continua în aceeaşi direcţie", a adăugat premierul.

De asemenea, întrebat dacă va creşte incidenţa de infectare, odată cu schimbarea formulei de calcul al focarelor de COVID-19, Cîţu a spus: "Nu, pentru că o mare parte din aceste focare erau în centre de bătrâni sau în spitale şi deja, ştiţi foarte bine, că am avut o campanie de a vaccina medicii şi în aceste centre de bătrâni. Deci, nu mă aştept la o creştere datorită schimbării formulei. Dacă s-ar fi întâmplat acum câteva luni de zile, ar fi însemnat ceva. Astăzi nu mă aştept. (...) Nu mă aştept să fie un boom din cauza formulei".


Opinia cititorului: 4
1.   Cuţu, Cuţu na grivei!
mesaj trimis de vlad tepes în data de 26.02.2021, 16:31

Nea' Cuţu-schiop la minte, strategia voastra "privind pandemia este foarte bună".........de sters cu ea la fund!

E clar ca traiesti in cu totul alta realitate, probabil in Zona Crepusculara! 

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2021, 18:05

Seamana cu cea a Israelului. Ei au vaccinat 50 la suta din populatie, noi 3 la suta. Se observa ca avem o diferenta "fffmica" fata de ei.

3.   fără titlu
mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 26.02.2021, 20:27

da, Florin, e ok

orice ar fi, fereste-te de lockdown - asta e ce conteaza ...Romania nu are voie sa intre in nici un lockdown indiferent de orice! Pot sta si stive-stive mortii pe strada, Romania nu are voie sa intre in lockdown! Economia trebuie crescuta accelerat cand altii scad si se duc dracului!  

... si daca vrei sa ai "the upper hand" fata de UE in cazul turismului propune sau gaseste o cale de evitare/eludare a ideii pasaportului bazat pe vaccinare.  

Ar putea sa fie o circumstanta excelenta de atragere a turistilor care nu merg in alte parti.  

Ei zic ca pasaportul bazat pe vaccinare va da incredere dar de fapt e o frana pusa sectorului(o vor descoperi si ei in a doua parte a anului cand UE va incepe procesul de implozie - cam din iulie-august-septembrie 2021). 

Desigur, inainte de a lansa o asemenea idee (de eventuala eludare a pasaportului de vaccinare pt atragerea turistilor altora) trebuie mai intai sa lasi contextul sa apara (sa fie introdusa o asemenea idee in UE in practica).  

Cu tabletele cumparate/distribuite partial deja copiilor nu e nici o pierdere.  

Sa fie introduse in curricula de invatamant cursuri de "alfabetizare" IT - incepand de la folosirea unui sistem de operare, pachetul Office, la varste mai avansate principiile de baza ale programarii ,etc...

Adica sa nu se intample ca in cazul mastilor sanitare care din cauza investigatiei DNA au fost blocate in depozite si nu au fost folosite.  

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2021, 08:17

Rad pnl usr isti de noi si cu cu... ce au putut sa ne fraiereasca

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MARCEL CIOLACU:''Orban a încălcat regulamentul în privinţa moţiunii simple''
13 apr. G.U.


KELEMEN HUNOR:''Într-o pandemie, într-o criză, din viaţa oamenilor nu faci subiecte politice''2
13 apr. G.U.


Marcel Ciolacu anunţă că PSD ia în considerare greva parlamentară3
13 apr. G.U.


KELEMEN HUNOR:''Când se va vota moţiunea, sunt convins că Vlad Voiculscu va avea solidaritatea coaliţiei''
13 apr. G.U.


MARCEL CIOLACU:''Ministrul Sănătăţii a ştiut că nu funcţionează acel TIR de ATI în care au murit trei oameni''
13 apr. G.U.


IAŞI:Liderul judeţean al PSD îi cere preşedintelui CJ, Costel Alexe, să redeschidă spitalul mobil de la Leţcani
13 apr. G.U.


Guvernul va reglementa miercuri suspendarea activităţii operatorilor economici care nu respectă regulile anti-COVID
13 apr. G.U.


RALUCA TURCAN:''Angajatorul trebuie să informeze salariatul despre obligaţia de aderare la un fond de pensii administrate privat''
13 apr. G.U.


RALUCA TURCAN:''Depinde de noi toţi să depăşim faza proiectelor pe hârtie şi să dezvoltăm Valea Jiului''
13 apr. G.U.


ALEXANDRU RAFILA:''Noi ne grăbim cu moţiunea, pentru a-i da ocazia premierului să îl remanieze pe Vlad Voiculescu''1
13 apr. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.