CÎŢU:

"Vreau ca bugetul să iasă din Parlament cum a fost aprobat în Guvern" 4

26 feb. 14:44 Politică
J.P.
"Vreau ca bugetul să iasă din Parlament cum a fost aprobat în Guvern"

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că doreşte ca proiectul de buget să iasă din Parlament aşa cum a fost aprobat de Guvern, menţionând că nu se poate spune că este un buget mic, precizare făcută după ce PSD a propus în comisiile de buget ca banii care rămân în urma abrogării pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie direcţionaţi către alocaţiile copiilor, relatează Agerpres.

"Eu am spus de la început că vreau ca acest buget să iasă din Parlamentul României aşa cum a fost aprobat în Guvern. Dacă sunt economii, ne uităm unde vor fi redirecţionate aceste economii. (...) Rămân la opinia că trebuie, în acest moment, să avem acest buget, să rămână în forma în care a fost aprobat în Guvern", a spus Cîţu la Parlament.

El a adăugat că alocaţiile au fost mărite cu 20% anul acesta.

"În Uniunea Europeană, salariile, anul trecut, au crescut în medie cam cu 3% în sectorul public. În sectorul privat am văzut estimări pe 2021 că salariile rămân constante, deci eu cred că o creştere de 20% este una semnificativă şi pentru alocaţii în aceste condiţii de criză. (...) Este vorba de un mod predictibil de a face politică economică şi avem o strategie fiscal-bugetară pe care am prezentat-o şi ne ţinem de această strategie fiscal-bugetară", a subliniat premierul.

Bugetul este concentrat pe investiţii, a arătat Florin Cîţu, şi pe reforme.

"Este un buget concentrat pe investiţii, are în centru investiţiile şi un buget care forţează reforma în administraţia publică, centrală şi locală. De aceea, prefer să iasă din Parlament aşa cum a fost votat. (...) În acest moment, bugetul României nu putem să spunem că este mic. Avem un buget cu cheltuieli mai mari decât anul trecut; nu avem cum să spunem că este un buget mic", a spus Cîţu.

"Trebuie să ne uităm la tot bugetul României, cum au fost împărţiţi banii. Şi au fost împărţiţi banii pe care îi avem din veniturile cetăţenilor, 32,76% din PIB, au fost împărţiţi în toate ministerele pe priorităţi. Bugetele, bineînţeles, dacă ne uităm la 2019, sunt mai mari, 2020 a fost un an special, cu priorităţi pentru toată lumea, fiecare minister a avut cheltuieli suplimentare cu pandemia anul trecut, unele dintre ele nu se mai regăsesc anul acesta. Dar, când ne uităm la buget, este un buget mai mare decât anul trecut, deficitul în scădere, dar totuşi sunt 80 de miliarde de lei, bani pe care îi punem în economie peste veniturile pe care le luăm din economie. Deci, cheltuieli sunt mai mari şi injectăm şi 80 de miliarde de lei. Această noţiune că este un buget mic este falsă şi nu este susţinută de date", a mai spus Cîţu.

Bugetele Camerei Deputaţilor şi Senatului au fost aprobate, joi, de Comisiile de buget-finanţe. Acestea cuprind şi sume pentru indemnizaţii acordate foştilor demnitari. Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a propus ca sumele din buget destinate pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie transferate în bugetul Ministerului Muncii, pentru a se majora alocaţiile. Reprezentantul Ministerului Finanţelor a precizat că suma necheltuită va fi transferată la Fondul de rezervă, menţionând că nu se poate face acum această modificare, deoarece bugetul Camerei a fost deja adoptat de plen.


Opinia cititorului: 4
1.   Potaia galactica!
mesaj trimis de vlad tepes în data de 26.02.2021, 16:49

Prin acest Buget, axat pe "investitiile" direct in conturile clientelei voastre si pe imprumuturile in ritm de dedicatii de manele(adica, fara numar, fara numar, fara numar) continuate de petarda ta, Nazare, vei crea, nea' Cuţule, o gaura in buzunarele romanilor, cam cat Groapa Marianelor de mare!

2.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 26.02.2021, 22:13

Dictatura originala

3.   Du-te acasa!
mesaj trimis de Financial Man în data de 27.02.2021, 05:12

Demisia!Pleaca acasa, nea Scatzule!!!!

4.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 27.02.2021, 07:51

Dle Cîțu

Eu aș fi mult mai dur decât dumneavoastra la capitolul taieri de la bugetari și pe cel puțin o treime dintre ei i-as trimite acasă! Totuși, un prim ministru al unei țări democratice nu are voie să spună, în nicio situație, că un buget,trimis în Parlament trebuie să iasă în aceiași formă! Nu are voie să zică asta! Indiferent de constrângerile bugetare .Poate ,eventual să propună o limită maximă de deficit! Nu-mi sunt dragi pesedistii, dar pot accepta o propunere bună! 

Articole din aceeaşi secţiune

Politică

MARCEL CIOLACU:''Orban a încălcat regulamentul în privinţa moţiunii simple''
13 apr. G.U.


KELEMEN HUNOR:''Într-o pandemie, într-o criză, din viaţa oamenilor nu faci subiecte politice''2
13 apr. G.U.


Marcel Ciolacu anunţă că PSD ia în considerare greva parlamentară3
13 apr. G.U.


KELEMEN HUNOR:''Când se va vota moţiunea, sunt convins că Vlad Voiculscu va avea solidaritatea coaliţiei''
13 apr. G.U.


MARCEL CIOLACU:''Ministrul Sănătăţii a ştiut că nu funcţionează acel TIR de ATI în care au murit trei oameni''
13 apr. G.U.


IAŞI:Liderul judeţean al PSD îi cere preşedintelui CJ, Costel Alexe, să redeschidă spitalul mobil de la Leţcani
13 apr. G.U.


Guvernul va reglementa miercuri suspendarea activităţii operatorilor economici care nu respectă regulile anti-COVID
13 apr. G.U.


RALUCA TURCAN:''Angajatorul trebuie să informeze salariatul despre obligaţia de aderare la un fond de pensii administrate privat''
13 apr. G.U.


RALUCA TURCAN:''Depinde de noi toţi să depăşim faza proiectelor pe hârtie şi să dezvoltăm Valea Jiului''
13 apr. G.U.


ALEXANDRU RAFILA:''Noi ne grăbim cu moţiunea, pentru a-i da ocazia premierului să îl remanieze pe Vlad Voiculescu''1
13 apr. G.U.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2021.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.