CJ Braşov a găsit soluţii să elibereze terenul aeroportului de un pârâu care stătea în calea proiectului

30 aug. 2017 Companii-Afaceri
OVIDIU VRÂNCEANU
CJ Braşov a găsit soluţii să elibereze terenul aeroportului de un pârâu care stătea în calea proiectului

Consiliul Judeţean Braşov a găsit o soluţie în vederea colectării apelor pluviale de la viitorul aeroport care se construieşte la Ghimbav, ţinând cont că proiectul iniţial care urma să se deruleze prin intermediul Apelor Române bate pasul pe loc.

În vederea amenajării celorlalte suprafeţe de mişcare de la Aeroportul Internaţional Ghimbav, fără de care obiectivul nu poate deveni funcţional, este necesară în primul rând construcţia unui sistem de captare a apelor pluviale. Iniţial, proiectul prevedea îndiguirea unui pârâiaş din zonă, proiect care să fie derulat prin intermediul Apelor Române, numai că acesta nu a avansat deloc, deşi instituţia a derulat licitaţia pentru contractarea lucrărilor încă de acum doi ani. Tocmai pentru a clarifica această problemă, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov Adrian Veştea, instituţie care gestionează proiectul aeroportului, a avut recent o întrevedere cu ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană. "În conformitate cu varianta iniţială, apele pluviale de pe perimetrul aeroportului, ar fi urmat să se deverse în acest pârâu aflat în exteriorul obiectivului şi care ar fi urmat să fie îndiguit printr-un proiect realizat de Apele Române. Pentru realizarea acestui proiect sunt însă necesare exproprieri, pe care Ministerul Apelor ar vrea să le facem noi, însă noi ca autoritate judeţeană nu le putem face, atâta timp cât nu suntem de fapt beneficiari. Astfel, pentru a nu mai depinde de alţii şi a întârzia întregul proiect al aeroportului, am găsit o soluţie, respectiv amenajarea unui colector care să preia sistemele de canalizare pluvială din perimetrul aeroportului şi care să se deverseze direct în Pârâul Bârsa. Lucrarea ar urma să fie executată odată cu celelalte lucrări la suprafeţele de mişcare", a subliniat Adrian Veştea.

Elaborarea proiectului tehnic pentru celelalte suprafeţe de mişcare de la Aeroportul Ghimbav este în prezent la faza obţinerii avizelor, după ce pe 11 august a fost obţinut certificatul de urbanism pentru această etapă din cadrul investiţiei. Astăzi, oficialii CJ Braşov şi ai proiectantului au avut o discuţie cu o serie dintre instituţiile care trebuie să emită aceste avize pentru a avea ultimele clarificări cu privire la conturarea proiectului în sine pentru aceste suprafeţe de mişcare, astfel ca să nu existe riscul apariţiei unor neconcordanţe. "Nu se poate lucra la proiectul tehnic fără obţinerea acestor avize. De exemplu, dacă cei de la Mediu spun că este nevoie de amenajarea unor separatoare pentru grăsimi, se modifică întreg proiectul. Proiectul se face pe baza avizelor, nu după ureche", a subliniat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Astfel, este de aşteptat o amânare a proiectului. "Va fi o prelungire de aproximativ 2 - 3 săptămâni, maximum, deoarece trebuie completate studiile topografice şi geotehnice. După ce vom obţine toate avizele, vom definitiva şi proiectul tehnic, iar ultimul pas înainte de obţinerea autorizaţiei de construcţie este obţinerea avizului de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Estimăm că până la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, putem depune documentaţia la Autoritatea Aeronautică", a precizat ing. Alexandru Bărbuceanu, reprezentantul firmei Search Corporation, proiectantul lucrării.

În momentul de faţă, la Aeroportul Internaţional Ghimbav este amenajată doar pista, care nu poate fi însă utilizată fără a se construi şi celelalte suprafeţe de mişcare şi sistemul de canalizare.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Companii-Afaceri

Ministrul Energiei trimite corpul de control la Romgaz
20 iul. V.D.


Romgaz a încheiat două contracte cu Oltchim
20 iul. V.D.


PENTRU ACEST AN,Alum a pregătit 59 milioane de lei pentru investiţii
20 iul. A.I.


Daniel DăianuCe arată decizia privind Bulgaria?5
20 iul. Daniel Dăianu


VREI CA STATUL SĂ ÎŢI GARANTEZE CREDITUL? DAI ŞPAGĂ!"Prima Casă", în atenţia Parchetului General3
20 iul. G.M.


CU MOARTEA PRE MOARTE ZBURÂNDAripile frânte ale aviaţiei militare
20 iul. George Marinescu


Tinerii fug de agricultură
20 iul. Octavian Dan


TUI Travel Center: Peste 80% dintre turiştii care au vouchere de vacanţă vor la mare în vârf de sezon3
20 iul. A.T.


ROMPETROL:Prima benzinarie din Romania alimentata din surse regenerabile
19 iul. A.M.


Volvo mizează pe un nou record de vânzări
19 iul. V.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.