Cluj-Napoca, alături de Milano, Valencia şi Viena în finala competiţiei Capitala europeană a inovării 2020

05 aug. 15:48 Miscellanea
A.B.
sursa:Facebook
sursa:Facebook

Alături de Milano, Valencia, Viena şi alte 8 oraşe europene, Cluj-Napoca este în finala competiţiei pentru titlul de "Capitala europeană a inovării 2020" şi ar putea câştiga 1 milion de euro. Finanţat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte meritele oraşelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viaţa publică şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor, potrivit unui comunicat de presă.

Finaliştii ediţiei din acest an sunt (în ordine alfabetică):

Cluj-Napoca (România)

Espoo (Finlanda)

Gent (Belgia)

Groningen (Ţările de Jos)

Helsingborg (Suedia)

Leeuwarden (Ţările de Jos)

Leuven (Belgia)

Linz, Austria

Milano (Italia)

Reykjavik (Islanda)

Valencia (Spania)

Viena (Austria)

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, a declarat: "Inovarea este esenţială pentru ca oraşele să asigure o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când oraşele îşi alimentează ecosistemele de inovare, astfel încât actorii din domeniul inovării şi cetăţenii să se întâlnească şi să colaboreze, ele îşi stimulează dezvoltarea şi rezilienţa. Cea de-a şasea ediţie a premiului "Capitala europeană a inovării" va fi un alt concurs important şi va prezenta cele mai bune practici inovatoare care impulsionează oraşele europene."

Un juriu la nivel înalt format din experţi independenţi au selectat cei 12 finalişti, analizând modul în care oraşele utilizează soluţii inovatoare pentru a răspunde provocărilor societale, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană şi modul în care acestea implică comunităţi locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Oraşul câştigător va primi titlul de "Capitală europeană a inovării 2020", precum şi suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activităţile sale de inovare şi a-şi consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetăţeni, sectorul public, mediul academic şi întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităţilor sale. Fiecare dintre cele cinci oraşe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro.

Comisia va anunţa câştigătorul şi ocupanţii celorlalte locuri premiate ai concursului "Capitala europeană a inovării 2020" în cadrul Zilelor europene ale cercetării şi inovării, care se vor desfăşura în perioada 22-24 septembrie 2020. În acelaşi timp, Comisia va acorda Premiul UE pentru femei inovatoare 2020, Premiul Orizont al Consiliului european pentru inovare (CEI) - "Înaltă tehnologie accesibilă pentru ajutor umanitar" şi Premiul pentru impact Orizont 2020

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Miscellanea

RAED ARAFAT, DESPRE NOI MĂSURI DE RESTRICŢIE:''Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never''
25 sep. G.U.


OFICIAL OMS:''Se estimează că vom ajunge la două milioane de morţi dacă nu facem totul contra pandemiei''
25 sep. G.U.


Fermierii solicită autorităţilor aprobarea ordonanţelor privind declararea stării de calamitate şi amânarea ratelor
25 sep. G.U.


CRISTIAN BUŞOI:"Acum este un moment al sănătăţii în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene"
25 sep. J.P.


China speră să producă anual 610 milioane de doze de vaccinuri împotriva COVID-19
25 sep. G.U.


MINISTERUL MUNCIIArhiva electronică a caselor de pensii poate fi folosită pentru calcularea stagiilor de cotizare pierdute2
25 sep. J.P.


Tinerii fermieri pot beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare concesionată din proprietatea statului
25 sep. G.U.


Pacienţii din unităţile medicale din Capitală vor vota cu urna mobilă
25 sep. G.U.


O sondă americană va preleva eşantioane de pe suprafaţa asteroidului Bennu 1
25 sep. A.B.


Biden îl conduce pe Trump la nivel naţional
25 sep. A.B.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2020.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.