CM RUSIA 2018

Brazilia, din nou, marea favorită!

12 iun. Sport
D.N.
Brazilia, din nou, marea favorită!

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal va debuta peste două zile, iar înainte de primul fluier există o favorită certă: Brazilia. Casele de pariuri merg pe mâna echipei antrenate de Tite, specialiştii consideră ca a venit, din nou, momentul Braziliei, suporterii neutri tind să susţină că acesta va fi turneul lui Neymar. Evident că aceste păreri se mai pot schimba după primele meciuri, când toată lumea va putea evalua nivelul la care sunt toate echipele.

Potrivit caselor de pariuri internaţionale (care au reuşit să treacă peste celebrul Brazilia - Germania 1-7 de acum patru ani) principalele cinci favorite sunt : Brazilia - cotă 5,25, Germania - 5,75, Spania - 7,00, Franţa - 7,50, Argentina - 9,00. Cursa pentru câştigarea titlului de golgheter se prezintă după cum urmează: Messi (Argentina - cota 10) e jucătorul cotat cu cele mai mari şanse, fiind urmat de Neymar (Brazilia - cota 11), Antoine Griezmann (Franţa - cota 13), Cristiano Ronaldo (Portugalia - cota 15), Gabriel Jesus (Brazilia - cota 17), Harry Kane (Anglia - cota 17) şi Timo Werner (Germania - cota 17). După cum se vede, aici Spania nu are un reprezentant-de altfel, jocul acestei echipe nu este centrat pe o individualitate, ci este unul colectiv.

Ca un veritabil vânzător de iluzii, selecţionerul Braziliei, Tite, i-a lăudat "fără menajamente" pe jucătorii săi: " Neymar: deviază, face piruete, schimbă direcţia i se întoarce, are privilegiul de a fi rapid, agil, mobil, tocmai de aceea e în primii trei şi sunt convins că va deveni cel mai bun din lume. Viteza de decizie extraordinară face ca execuţiile sale să fie unice, îmbinând o serie de valenţe, fizice şi cognitive.(...) Paulinho, marea virtute a lui este că ştie să se infiltreze. Nimeni nu poate anticipa ca el. Are intuiţia de a percepe spaţiile şi mişcările. (...) Gabriel Jesus e un pivot redutabil. Are forţă statică şi de susţinere. Adversarii îl lovesc, dar nu se clinteşte şi continuă acţiunea. Willian e un animal care explodează şi mănâncă iarba. Coutinho are viziune tridimensională. E un talent, cu o capacitate inventivă pe care n-o pot explica".

În plus speranţele brazilienilor au crescut după ce marele fotbalist Pele, celebru pentru pronosticurile sale complet eronate, a mai făcut o predicţie: "Am încredere deplină în capacitatea lui Tite. Mă îngrijorează un lucru: mai sunt câteva zile până la startul Cupei Mondiale şi încă nu avem echipa potrivită. Individual, toţi jucătorii sunt foarte buni. Dar nu suntem o echipă. Neymar este astăzi mai matur şi mai experimentat, dar nu va câştiga Cupa Mondială singur. Echipele sunt cele care câştigă CM. Cea mai bună echipă braziliană a tuturor timpurilor a fost cea din 1970, cu Tostao, Rivellino, Gerson şi Pele, toţi purtând numărul 10 la echipele de club. Am petrecut mai mult de şase luni împreună în perioada CM din 1970. De aceea a funcţionat".

Naţionala Braziliei va juca la Campionatul Mondial în grupa E, cu Elveţia, Costa Rica şi Serbia.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Gazonul, eterna problemă1
08 aug. D.N.


SPORT ŞI BANIPerformanţă uluitoare pentru Mihaela Buzărnescu1
07 aug. D.N.


LIGA CAMPIONILORPoveste terminată înainte să înceapă
03 aug. D.N.


TINERET ŞI SPORTAngajaţii protestează, ministrul şi-a luat liber1
03 aug. (O.D.)


SPORT ŞI BANIAveri obţinute din postările de pe reţelele de socializare
01 aug. D.N.


Violenţă, rasism şi fotbal
31 iul. D.N.


Angajaţii Ministerului Sportului s-au antrenat pentru greva generală
30 iul. D.N.


Scrimă - CM 2018:Ana Maria Popescu s-a calificat în finală la individual
22 iul. V.D.


FOTBAL ŞI BANILiga 1 revine cu ediţia 1011
20 iul. D.N.


TENISHalep se luptă pentru un munte de bani la US Open1
19 iul. D.N.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.