CM RUSIA 2018

Brazilia, din nou, marea favorită!

12 iun. 2018 Sport
D.N.
Brazilia, din nou, marea favorită!

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal va debuta peste două zile, iar înainte de primul fluier există o favorită certă: Brazilia. Casele de pariuri merg pe mâna echipei antrenate de Tite, specialiştii consideră ca a venit, din nou, momentul Braziliei, suporterii neutri tind să susţină că acesta va fi turneul lui Neymar. Evident că aceste păreri se mai pot schimba după primele meciuri, când toată lumea va putea evalua nivelul la care sunt toate echipele.

Potrivit caselor de pariuri internaţionale (care au reuşit să treacă peste celebrul Brazilia - Germania 1-7 de acum patru ani) principalele cinci favorite sunt : Brazilia - cotă 5,25, Germania - 5,75, Spania - 7,00, Franţa - 7,50, Argentina - 9,00. Cursa pentru câştigarea titlului de golgheter se prezintă după cum urmează: Messi (Argentina - cota 10) e jucătorul cotat cu cele mai mari şanse, fiind urmat de Neymar (Brazilia - cota 11), Antoine Griezmann (Franţa - cota 13), Cristiano Ronaldo (Portugalia - cota 15), Gabriel Jesus (Brazilia - cota 17), Harry Kane (Anglia - cota 17) şi Timo Werner (Germania - cota 17). După cum se vede, aici Spania nu are un reprezentant-de altfel, jocul acestei echipe nu este centrat pe o individualitate, ci este unul colectiv.

Ca un veritabil vânzător de iluzii, selecţionerul Braziliei, Tite, i-a lăudat "fără menajamente" pe jucătorii săi: " Neymar: deviază, face piruete, schimbă direcţia i se întoarce, are privilegiul de a fi rapid, agil, mobil, tocmai de aceea e în primii trei şi sunt convins că va deveni cel mai bun din lume. Viteza de decizie extraordinară face ca execuţiile sale să fie unice, îmbinând o serie de valenţe, fizice şi cognitive.(...) Paulinho, marea virtute a lui este că ştie să se infiltreze. Nimeni nu poate anticipa ca el. Are intuiţia de a percepe spaţiile şi mişcările. (...) Gabriel Jesus e un pivot redutabil. Are forţă statică şi de susţinere. Adversarii îl lovesc, dar nu se clinteşte şi continuă acţiunea. Willian e un animal care explodează şi mănâncă iarba. Coutinho are viziune tridimensională. E un talent, cu o capacitate inventivă pe care n-o pot explica".

În plus speranţele brazilienilor au crescut după ce marele fotbalist Pele, celebru pentru pronosticurile sale complet eronate, a mai făcut o predicţie: "Am încredere deplină în capacitatea lui Tite. Mă îngrijorează un lucru: mai sunt câteva zile până la startul Cupei Mondiale şi încă nu avem echipa potrivită. Individual, toţi jucătorii sunt foarte buni. Dar nu suntem o echipă. Neymar este astăzi mai matur şi mai experimentat, dar nu va câştiga Cupa Mondială singur. Echipele sunt cele care câştigă CM. Cea mai bună echipă braziliană a tuturor timpurilor a fost cea din 1970, cu Tostao, Rivellino, Gerson şi Pele, toţi purtând numărul 10 la echipele de club. Am petrecut mai mult de şase luni împreună în perioada CM din 1970. De aceea a funcţionat".

Naţionala Braziliei va juca la Campionatul Mondial în grupa E, cu Elveţia, Costa Rica şi Serbia.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Simona Halep a pierdut locul I WTA
23 ian. V.D.


ATLETISMRusia rămâne suspendată, sportivii pot concura sub drapel neutru
23 ian.


CELEBRU ŞI CU MULTE PROBLEMERonaldo, condamnat la 23 de luni de închisoare pentru evaziune fiscală
23 ian. O.D.


Etape ale Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile vor avea loc la Râşnov
22 ian.


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEAustralian Open - puţine surprize, multe controverse
18 ian. Eugen Ionescu


Tenisul stă tot mai bine în ceea ce priveşte ...arestările
17 ian. Octavian Dan


CORESPONDENŢĂ DIN MELBOURNEPremii de 63 milioane dolari australieni la Australian Open 2019
15 ian. Eugen Ionescu


Sport mânjit: arestări pentru "blaturi" în tenis
11 ian.


Mică avere, investită în bilete la Cupa Mondială
10 ian.


EURO 2020Nu pierdem organizarea, cel mult...onoarea
10 ian. Dan Nicolaie

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.