CM RUSIA 2018

Brazilia, din nou, marea favorită!

12 iun. Sport
D.N.
Brazilia, din nou, marea favorită!

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal va debuta peste două zile, iar înainte de primul fluier există o favorită certă: Brazilia. Casele de pariuri merg pe mâna echipei antrenate de Tite, specialiştii consideră ca a venit, din nou, momentul Braziliei, suporterii neutri tind să susţină că acesta va fi turneul lui Neymar. Evident că aceste păreri se mai pot schimba după primele meciuri, când toată lumea va putea evalua nivelul la care sunt toate echipele.

Potrivit caselor de pariuri internaţionale (care au reuşit să treacă peste celebrul Brazilia - Germania 1-7 de acum patru ani) principalele cinci favorite sunt : Brazilia - cotă 5,25, Germania - 5,75, Spania - 7,00, Franţa - 7,50, Argentina - 9,00. Cursa pentru câştigarea titlului de golgheter se prezintă după cum urmează: Messi (Argentina - cota 10) e jucătorul cotat cu cele mai mari şanse, fiind urmat de Neymar (Brazilia - cota 11), Antoine Griezmann (Franţa - cota 13), Cristiano Ronaldo (Portugalia - cota 15), Gabriel Jesus (Brazilia - cota 17), Harry Kane (Anglia - cota 17) şi Timo Werner (Germania - cota 17). După cum se vede, aici Spania nu are un reprezentant-de altfel, jocul acestei echipe nu este centrat pe o individualitate, ci este unul colectiv.

Ca un veritabil vânzător de iluzii, selecţionerul Braziliei, Tite, i-a lăudat "fără menajamente" pe jucătorii săi: " Neymar: deviază, face piruete, schimbă direcţia i se întoarce, are privilegiul de a fi rapid, agil, mobil, tocmai de aceea e în primii trei şi sunt convins că va deveni cel mai bun din lume. Viteza de decizie extraordinară face ca execuţiile sale să fie unice, îmbinând o serie de valenţe, fizice şi cognitive.(...) Paulinho, marea virtute a lui este că ştie să se infiltreze. Nimeni nu poate anticipa ca el. Are intuiţia de a percepe spaţiile şi mişcările. (...) Gabriel Jesus e un pivot redutabil. Are forţă statică şi de susţinere. Adversarii îl lovesc, dar nu se clinteşte şi continuă acţiunea. Willian e un animal care explodează şi mănâncă iarba. Coutinho are viziune tridimensională. E un talent, cu o capacitate inventivă pe care n-o pot explica".

În plus speranţele brazilienilor au crescut după ce marele fotbalist Pele, celebru pentru pronosticurile sale complet eronate, a mai făcut o predicţie: "Am încredere deplină în capacitatea lui Tite. Mă îngrijorează un lucru: mai sunt câteva zile până la startul Cupei Mondiale şi încă nu avem echipa potrivită. Individual, toţi jucătorii sunt foarte buni. Dar nu suntem o echipă. Neymar este astăzi mai matur şi mai experimentat, dar nu va câştiga Cupa Mondială singur. Echipele sunt cele care câştigă CM. Cea mai bună echipă braziliană a tuturor timpurilor a fost cea din 1970, cu Tostao, Rivellino, Gerson şi Pele, toţi purtând numărul 10 la echipele de club. Am petrecut mai mult de şase luni împreună în perioada CM din 1970. De aceea a funcţionat".

Naţionala Braziliei va juca la Campionatul Mondial în grupa E, cu Elveţia, Costa Rica şi Serbia.


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat1
21 oct. P.E.


DUPĂ 20 DE ANITineret de valoare europeană!
18 oct. D.N.


Sute de milioane de dolari pentru un meci la limita dintre box şi circ1
17 oct. D.N.


Halep rămâne numărul 1 până în 20191
16 oct.


Fotbalul autohton are, în sfârşit, viitor1
16 oct. D.N.


UEFA a mărit premiile pentru Liga Naţiunilor
12 oct.


Primul Complex Sportiv Naţional, creat după o pauză de 18 ani
12 oct. D.N.


Excentricul Mourinho, 500.000 lire sterline pentru cazarea la hotel
11 oct. O.D.


LIGA NAŢIUNILORPrima victorie este căutată la Vilnius
11 oct. D.N.


Vânzarea unui simbol: 670 milioane euro pentru stadionul Wembley
01 oct. O.D.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.