Gala BURSA 2018

CM RUSIA

Inventatorii fotbalului visează la finală

11 iul. Sport
D.N.
Inventatorii fotbalului visează la finală

Anglia întâlneşte, azi de la ora 21.00, Croaţia, în a doua semifinală a Campionatului Mondial din Rusia. Inventatorii fotbalului speră să prindă o nouă finală după 52 de ani, în timp ce croaţii se află în faţa unei posibile premiere.

Evoluţiile de până acum lasă impresia unei echipe a Angliei favorite. Croaţia a avut nevoie de prelungiri şi lovituri de departajare şi în optimi (cu Danemarca) şi în sferturi (cu Rusia), ceea ce indică şi un nivel al jocului, dar atârnă greu şi în ceea ce priveşte oboseala acumulată. Anglia a avut nevoie de prelungiri şi penalty-uri cu Columbia, dar în sferturi a avut un meci foarte liniştit cu Suedia.

Selecţionata Angliei are un palmares pozitiv în confruntările cu Croaţia (4 victorii-1 remiză-2 înfrângeri). Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată la un turneu final, la EURO 2004 din Portugalia, când englezii s-au impus cu 4-2 şi s-au calificat în sferturi.

Semifinala aceasta are însă cea mai mare miză dintre înfruntările de până acum.

Englezii au o singură problemă de lot, mijlocaşul Jordan Henderson s-a accidentat în meciul cu Suedia şi este incert pentru semifinala împotriva Croaţiei. În cazul în care Henderson va declara forfait, locul său va fi luat probabil de Eric Dier. În schimb Croaţia s-a trezit cu o problemă extra-fotbalistică, care a făcut deja vâlvă. Federaţia croată de fotbal (HNS) a cerut scuze oficialilor ruşi pentru înregistrarea în care apare jucătorul Domagoj Vida după partida contra Rusiei din sferturile Cupei Mondiale 2018, menţionând că l-a concediat pe membrul delegaţiei sale care a postat pe reţelele de socializare filmuleţul cu spusele fundaşului său. După calificarea ţării sale, jucătorul de 29 de ani a strigat "Glorie Ucrainei!", într-un video postat de fostul internaţional croat Ognjen Vukojevic. "HNS menţionează că Ognjen Vukojevic a fost concediat şi i s-a retras acreditarea pentru CM. HNS cere scuze Rusiei pentru comportamentul celor doi'', se arată într-un comunicat al Federaţiei croate. Vukojevic şi Vida şi-au cerut de asemenea scuze pentru mesajele lor care nu aveau ca scop să transmită mesaje politice, dar au putut fi înţelese în acest fel.

Şeful UEFA, mândru de "supremaţia" europenilor

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksander Ceferin a declarat că nu este surprins de faptul că toate cele patru echipe calificate în semifinale aparţin confederaţiei pe care o conduce: "Nu sunt surprins, deoarece fotbalul este organizat diferit în Europa. Există mai multă infrastructură, mai mult staff tehnic. Noi lucrăm într-un mod total diferit şi această diferenţă va creşte tot mai mult în fiecare an. Faptul că zece dintre cele 13 calificate pentru turul al doilea al Cupei Mondiale şi şase dintre cele opt calificate în sferturile de finală sunt europene nu mă surprinde. Acum sunt foarte relaxat, pentru că una dintre echipele noastre va câştiga finala".

Ultima ţară din afara Europei care a cucerit titlul de campioană a lumii a fost Brazilia, în 2002, ulterior au devenit campioane: Italia (2006), Spania (2010) şi Germania (2014).


Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

LIGA NAŢIUNILOREchipa naţională, între teorie şi practică
15 nov. D.N.


ORAŞUL FĂRĂ STADIOANEPolitica scosului din priză
14 nov. Dan Nicolaie


EURO 2020UEFA a inspectat promisiunile şi dosarele
13 nov. D.N.


FIFA - FOOTBALL LEAKSCorupţie pe bază de invitaţii
08 nov. D.N.


Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest1
06 nov. D.N.


"Marele Circ" şi-a desemnat campionul: Lewis Hamilton!
30 oct. D.N.


Elina Svitolina a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore
28 oct. V.D.


SPORT ŞI BANICupa Davis va fi boicotată de jucătorii de top
26 oct. D.N.


Sicriul lui Ilie Balaci, depus pe gazonul arenei Ion Oblemenco
23 oct. V.D.


Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat1
21 oct. P.E.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.