CM RUSIA

O surpriză mare şi mai multe mici

02 iul. 2018 Sport
D.N.
O surpriză mare şi mai multe mici

Prima fază a Campionatului Mondial de fotbal, a grupelor, care conţine "grosul" meciurilor, s-a terminat şi s-a intrat din plin în cea a meciurilor eliminatorii.

Până acum s-a înregistrat o surpriză majoră, eliminarea Germaniei, şi câteva mai mici, plecarea în bloc spre casă a formaţiilor din Africa, dar şi contraperformanţele Serbiei şi Poloniei, două echipe care ar fi putut spera la mai mult având în vedere valoarea jucătorilor din loturi. Surprinzător a fost şi faptul că unele surprize nu au mai avut loc, deşi la un moment dat păreau inevitabile.

Contraperformanţa Germaniei a stârnit frustrare pe plan local şi bucurie la nivel global. Aşa se întâmplă când domini prea mult timp un domeniu de activitate. Trebuie spus că Germania nu este prima campioană care păţeşte ruşinea de a fi eliminată din faza grupelor, au mai avut parte de aşa ceva Brazilia (1966), Franţa (2002), Italia (2010), Spania (2014). Cu toate că înfrângerea cu Coreea de Sud a stârnit furie în Germania, nimeni nu s-a grăbit să ia decizii. Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a anunţat că primele analize de după eliminarea naţionalei vor fi făcute în această săptămână, când selecţionerul Joachim Low va anunţa care sunt planurile sale de viitor. De altfel, Low are contract până în 2022, dar e greu de crezut că va mai dori cineva respectarea acestuia.

Polonia a oferit o altă mică dezamăgire, fiind eliminată după al doilea meci din grupă, în cazul Serbiei se poate vorbi deja de obişnuinţa de a nu confirma niciodată aşteptările.

A dezamăgit eliminarea în bloc a echipelor din Africa. Egiptul a avut o prestaţie constant slabă, Tunisia şi Maroc au încercat câte ceva, iar Nigeria şi Senegal au ratat accederea în optimi în ultimele minute ale meciurilor decisive. Potrivit France Football, această eliminare în bloc e o premieră după ediţia din 1982 a competiţiei. La ultimele opt ediţii, cel o puţin o formaţie africană a fost prezentă în fazele superioare: 1986: Maroc (eliminat în optimi de finală); 1990: Camerun (sferturi de finală); 1994: Nigeria (optimi de finală); 1998: Nigeria (optimi de finală); 2002: Senegal (sferturi de finală); 2006: Ghana (optimi de finală); 2010: Ghana (sferturi de finală); 2014: Nigeria (optimi de finală); Algeria (optimi de finală).

Panama şi Arabia Saudită au fost echipele care nu au sperat în absolut niciun moment că pot realiza mai mult decât faptul că au ajuns la turneul final, dar în cazul lor nici cei mai pătimaşi fani nu şi-au făcut prea multe speranţe.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

FRF are un nou partener în ceea ce priveşte parcul auto
22 feb. D.N.


Breakdancing-ul a fost propus drept sport olimpic
22 feb.


România, pe locul al treilea la competiţia de schi alpin FIS Children Trophy
21 feb. V.R.


Contract fabulos pentru un jucător de baseball
21 feb.


Contract de 100.000.000 de dolari pentru un "greu"
20 feb.


EURO 2020Fost mare fotbalist, transformat în specialist în promisiuni
20 feb. D.N.


Horia Tecău şi Jules Rojer au obţinut locul al II-lea la Rotterdam
18 feb. Laura Albu


Simona Halep, calificată la mare luptă în semifinalele turneului WTA
14 feb. T.I.


SPORT ŞI BANIValoare bine plătită: 88,7 milioane de dolari pe an
14 feb. D.N.


CNI, optimistă în privinţa stadioanelor pentru Euro 2020
13 feb. G.M.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2019.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.