Gala BURSA 2018

CM RUSIA

O surpriză mare şi mai multe mici

02 iul. Sport
D.N.
O surpriză mare şi mai multe mici

Prima fază a Campionatului Mondial de fotbal, a grupelor, care conţine "grosul" meciurilor, s-a terminat şi s-a intrat din plin în cea a meciurilor eliminatorii.

Până acum s-a înregistrat o surpriză majoră, eliminarea Germaniei, şi câteva mai mici, plecarea în bloc spre casă a formaţiilor din Africa, dar şi contraperformanţele Serbiei şi Poloniei, două echipe care ar fi putut spera la mai mult având în vedere valoarea jucătorilor din loturi. Surprinzător a fost şi faptul că unele surprize nu au mai avut loc, deşi la un moment dat păreau inevitabile.

Contraperformanţa Germaniei a stârnit frustrare pe plan local şi bucurie la nivel global. Aşa se întâmplă când domini prea mult timp un domeniu de activitate. Trebuie spus că Germania nu este prima campioană care păţeşte ruşinea de a fi eliminată din faza grupelor, au mai avut parte de aşa ceva Brazilia (1966), Franţa (2002), Italia (2010), Spania (2014). Cu toate că înfrângerea cu Coreea de Sud a stârnit furie în Germania, nimeni nu s-a grăbit să ia decizii. Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a anunţat că primele analize de după eliminarea naţionalei vor fi făcute în această săptămână, când selecţionerul Joachim Low va anunţa care sunt planurile sale de viitor. De altfel, Low are contract până în 2022, dar e greu de crezut că va mai dori cineva respectarea acestuia.

Polonia a oferit o altă mică dezamăgire, fiind eliminată după al doilea meci din grupă, în cazul Serbiei se poate vorbi deja de obişnuinţa de a nu confirma niciodată aşteptările.

A dezamăgit eliminarea în bloc a echipelor din Africa. Egiptul a avut o prestaţie constant slabă, Tunisia şi Maroc au încercat câte ceva, iar Nigeria şi Senegal au ratat accederea în optimi în ultimele minute ale meciurilor decisive. Potrivit France Football, această eliminare în bloc e o premieră după ediţia din 1982 a competiţiei. La ultimele opt ediţii, cel o puţin o formaţie africană a fost prezentă în fazele superioare: 1986: Maroc (eliminat în optimi de finală); 1990: Camerun (sferturi de finală); 1994: Nigeria (optimi de finală); 1998: Nigeria (optimi de finală); 2002: Senegal (sferturi de finală); 2006: Ghana (optimi de finală); 2010: Ghana (sferturi de finală); 2014: Nigeria (optimi de finală); Algeria (optimi de finală).

Panama şi Arabia Saudită au fost echipele care nu au sperat în absolut niciun moment că pot realiza mai mult decât faptul că au ajuns la turneul final, dar în cazul lor nici cei mai pătimaşi fani nu şi-au făcut prea multe speranţe.

Opinia cititorului

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

ORAŞUL FĂRĂ STADIOANEPolitica scosului din priză
14 nov. Dan Nicolaie


EURO 2020UEFA a inspectat promisiunile şi dosarele
13 nov. D.N.


FIFA - FOOTBALL LEAKSCorupţie pe bază de invitaţii
08 nov. D.N.


Halep, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest1
06 nov. D.N.


"Marele Circ" şi-a desemnat campionul: Lewis Hamilton!
30 oct. D.N.


Elina Svitolina a câştigat Turneul Campioanelor de la Singapore
28 oct. V.D.


SPORT ŞI BANICupa Davis va fi boicotată de jucătorii de top
26 oct. D.N.


Sicriul lui Ilie Balaci, depus pe gazonul arenei Ion Oblemenco
23 oct. V.D.


Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat1
21 oct. P.E.


DUPĂ 20 DE ANITineret de valoare europeană!
18 oct. D.N.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.