CM RUSIA

Vandana, Pele şi Neymar, Brazilia - Mexic 2-0 2

02 iul. 19:04 Sport
Dan Nicolaie
Vandana, Pele şi Neymar, Brazilia - Mexic 2-0

Brazilia a trecut de Mexic mult mai "contorsionat" decât o arată scorul final. Rezultat firesc, deznodământ previzibil.

Înaintea meciului, după chinuitele Croaţia - Danemarca şi Rusia - Spania, am pregătit sacul aşteptărilor ca să-l umplu cu spectacol. Nu se poate altfel la un meci Brazilia - Mexic. Felul în care a decurs meciul mi-a amintit însă de un episod petrecut cu mult timp în urmă, mai mult decât mi-aş dori, într-o perioadă în care echipa noastră naţională ţinea post de calificări la turneele finale, la fel ca acum.

La cinematograful din oraş rula un film, "Drumul spre victorie", cu fotbalişti (Pele, Ardiles, Bobby Moore), cu actori cunoscuţi (Michael Caine, Sylvester Stallone) şi cu un subiect care îmbina războiul şi fotbalul. Entuziasmat, am luat bilet în grabă, am intrat şi am fost şocat. Pe ecran nişte indienii cântau pe după copaci de ieşea fum din ei. Revoltat am ieşit din sală şi am aflat că mă cam grăbisem, filmul meu rula doar seara de la 20.00, iar eu intrasem de la 16.00 la ..."Vandana", o celebră peliculă lacrimogenă.

Astăzi nu am ieşit, după ce înghiţi peste 50 de meciuri, unul după altul, nu e cazul să te îneci la mal pe motiv că Mexic are o posesie sterilă, Brazilia joacă la minima rezistenţă şi câştigă, iar Neymar este campion mondial l-a simulări şi alte chestiuni extra-fotbalistice şi reuşeşte să devină antipatic chiar şi când marchează. Apropo de Neymar, am convingerea că ar fi făcut un rol mare în "Vandana", "Drumul spre victorie" ar fi fost prea...dur pentru sufletul lui sensibil.

Brazilia merge mai depare şi având în vedere cum o face, pare condamnată să iasă campioană, prea evoluează sub aşteptări, prea oferă spectacol cu pipeta.


Opinia cititorului: 2
1.   fără titlu
mesaj trimis de anonim în data de 02.07.2018, 20:51

Exceptionala comparatia!

1.1.   Vandana Chisinau (răspuns la opinia nr. 1)
mesaj trimis de The Brute în data de 02.07.2018, 21:52

pe acelasi principiu cred ca a semnat si Doamna Adriana Jankovikova bilanturile la Chisinau. A ametit-p domnul Treichl pana nu a mai stiut unde are sediul

Articole din aceeaşi secţiune

Sport

Handbalul nostru intră în era criptomonedelor
20 sep. C.P.


LIGA CAMPIONILOR"Joaca" bogaţilor debutează astăzi
18 sep. O.D.


Sport, imagine şi bani
14 sep. D.N.


FOTBAL ŞI BANIBucurie prost gestionată
12 sep. D.N.


Predăm lecţii de "sport, sănătate şi bani" în exterior!
10 sep. D.N.


ROMÂNIA - MUNTENEGRUTricolorii debutează în Liga Naţiunilor1
07 sep. D.N.


LIGA NAŢIUNILORFără spectatori, dar cu iarbă proaspătă
04 sep. D.N.


FOTBAL ŞI BANIPe culmile penibilului!
03 sep. Dan Nicolaie


FOTBAL ŞI BANIEchipa naţională are echipamentul asigurat până în 20222
31 aug. D.N.


FOTBAL ŞI BANIŞansă pentru spălarea onoarei2
30 aug. D.N.

<<
Back
Accesează
versiunea desktop

Copyright MetaRing © 2003-2018.
Toate drepturile rezervate.

Legea copyright-ului şi tratatele internaţionale protejează acest site. Nimic din acest site ori din site-urile afiliate nu poate fi reprodus sub nici o formă şi în nici un fel fără permisiunea în prealabil scrisă de la Grupul de Presă BURSA.